Jaka kosiarka na mały trawnik?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 7 kwie 2010, o 20:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jaka kosiarka na mały trawnik?

Post »

Dzięki Maćku za cenne wskazówki ;:138
Gdzie polecicie kupic mi sprzęt koszący? Przez net czy tradycyjnie?
Awatar użytkownika
LilaRose
200p
200p
Od: 22 paź 2009, o 23:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Polecamy kupić tam gdzie... najtaniej... Najlepiej idź do sklepu, choć najlepiej przejrzyj kilka, porozmawiaj ze sprzedawcami, wybierz tę, która najbardziej Ci odpowiada, zapisz jaki to model, później sprawdź cenę tego modelu (plus koszty wysyłki) w internecie i- sprawa jasna :D .
Ja mam również maleńki trawnik. Koszę go kosiarką elektryczną, takim hmmm... kundlem- mam zdolnego tatę, który bardzo fachowo ją samodzielnie zbudował. Potwierdzam- metalowa obudowa, regulowana wysokość ostrzy, kosz na skoszoną trawę, mała waga kosiarki- ułatwiają życie.
Pozdrawiam- Liliana
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jackiechan7 pisze:(...) trendy i technologia sie zmienia więc mam nadzieje na nową dyskusje na ten temat.
Jak widać w temacie kosiarek na mały areał niczego specjalnie odlotowego nadal nie wymyślono. Nuda, panie, nudaaa...

A serio pisząc, radzę ci wejść na podawaną już gdzieś stronkę: - http://www.e-kosiarki.pl/ Poczytaj, zastanów się, potem obejrzyj w naturze i nie każ nam dyskutować o czymś, cośmy już właśnie przedyskutowali dogłębnie :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

czepaisz się drogi Modku :P
nawet jeśli coś sie powtarza to warto to odświerzyć choćby dlatego iż z doświadczenia wiem, że ludzie nie przeszukują wszystkich stron tylko kilka pierwszych, poza tym chyba to nie tak straszna robota napisać kilka zdań swojej opini i pomóc innym nawet jeśli się już to kiedyś zrobiło :lol:
moje next pytanie: :D
co wziąśc pod uwage wbierająć aukcje lub sklep internetowy? Jak porównac sklepy i pod jakim kątem?

proszę o wypowiedzi, obiecuję, że mój spam zbliża sie powoli do końca
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A może orientujecie się w jakich cenach można kupić używaną kosiarkę elektryczną z Niemiec? Kupiłam dzisiaj i chciałam zobaczyć czy zrobiłam dobry interes :wink: Dałam 150zł. Muszę dodać,że ma 1000W mocy i jest w b.dobrym stanie
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

czy wypowiadaliście się może o zakupioncych przez Was kosiarkach? jasli tak prosze o namiary, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... d&start=56 tu jest o moim zakupie :)
Co do sklepów, ja tego typu rzeczy kupuję w zwykłych sklepach więc Ci nie pomogę.

Arabello, jeśli ładnie działa to chyba niezły interes, chociaż nie znam obecnej sytuacji na rynku kosiarek :wink:
Pozdrawiam, Maciek.
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

a co powiecie o cenach, za ile kupic kosiarke? kupić drigą czy tanią, jakie sa wasze doswiadczenia?
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Tania nie zawsze bubel,droga nie zawsze cudo :wink: .
Kupić kosiarkę średniej klasy za rozsądne pieniądze wtedy mamy trochę większą pewność,że trafimy za trochę większe pieniądze na coś lepszego od tej taniochy,a co do drugiej opcji drożyzny -po co przepłacać?
Mercedes niepotrzebny do koszenia trawy na małym areale. :D
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

A podacie jakiś przedział konkretny przedział cenowy?
Zarekomendujecie jakieś dobre miejsce zakupu?
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Jacku, zaczynam mieć wątpliwości co do Twojej bezstronności. A właściwie zaczynam mieć pewność, że zmierzasz szybkim krokiem do zareklamowania swojej oferty kosiarek. Mylę się? :uszy

Forumowicze bronią się, przed podawaniem konkretnych cen i miejsc, i słusznie. Nikogo nie zmusisz to zajęcia się twoją sprawą, przeszukania sklepów, sprawdzenia ofert konkurencyjnych itd. Twoje pytania wciąż o to samo zostaną niebawem podczyszczone, szerokie i rzetelne badanie rynku kosiarek powinno być zrobione profesjonalnie, a to kosztuje :uszy No i forum takich usług nie oferuje ;:224
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
jackiechan7
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

nic nie zamierzam reklamowac bo nic do zareklamowania nie mam
nikogo nie zmuszam do zajmowania sie moją sprawa, przeszukiwania sklepow i ofert konkurencyjnych itd tylko o podzielenie sie już swoimi doswiadczeniami i nie dziwie sie ze nie odpisuja bo moze boja sie potraktowania takiego jakiego mnie powoli spotyka :!:
popopo
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 cze 2010, o 18:13

Kosiarka do 1 tys. zł.

Post »

Hej.
Na ogrodnictwie się nie znam, ale jestem zobowiązany zakupić emerytce koło 70tki kosiarkę, za około 1 tysiąca złotych. Trawnik działkowy, także nic specjalnego, ok 400 mkw.
Zależy mi na tym, by sprzęt miał kosz, był dosyć trwały. No i żeby kosiarka nie ciągnęła za sobą kilometra kabli. Więc co, spalinówka, tak ?
Urządzenie niech będzie łatwe w obsłudze, przez tą Panią. Nie jest szczególnie uzdolniona technicznie :D
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Re: Kosiarka do 1 tys. zł.

Post »

Dla siebie brałbym z większym nożem i koszem.
Ale to sprzęt ciężki i mało zwrotny, może też wymagać trochę większej siły przy odpalaniu...

Więc może jednak jakiś średniej wielkości kosiarka, ale z napędem kół :roll:
popopo
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 cze 2010, o 18:13

Re: Kosiarka do 1 tys. zł.

Post »

Jakieś konkretne modele? ;)

do dyspozycji mam markety ogrodnicze, CAstorama, Obi, itp. Wrocław ;)
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”