Ogród Kryski - 2 cz. 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Ulu Elizabetko sunia jest faktycznie słodka i zawsze coś kombinuje, dzisiaj obgryzła mi dywan w salonie.
Bogusiu na tym zdjęciu to są ciemierniki cuchnące. Nie wiem dlaczego nazywają sie cuchnące, ja nie czuję żadnego przykrego zapachu.
Bogusiu na tym zdjęciu to są ciemierniki cuchnące. Nie wiem dlaczego nazywają sie cuchnące, ja nie czuję żadnego przykrego zapachu.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- bogusia177
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu - czy moje oczy dobrze widzą ???? u Ciebie kwitną już krokusy????
to zima już odeszła daleko hen i wiosna zagościła do twojego ogrodu - tak o wygląda
a piaczki słodko razem się prezentują
- ale już musisz tresować zwł młodszą by Ci kwiatków nie przesadzała
to zima już odeszła daleko hen i wiosna zagościła do twojego ogrodu - tak o wygląda

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kryska
- Przyjaciel Forum
Bogusiu ja też jesienią dostałam pocztą inne ciemierniki w takim nie najlepszym stanie, z gołym korzeniem, lekko podsuszone i o dziwo niektóre mają pączki.
Karolku może to jeszcze nie wiosna ale przedwiośnie na pewno. A Saba na razie nie przesadza kwiatków tylko wykopuje i wyrzuca całe krzaczki. Kiedy mam ja tresować jak one obie biegają a ja zimą muszę nadrabiać różne zaległe sprawy. No ale jednak muszę za nią się wziąć. Przed niedzielą M przygotował miejsce na wczesną cebulkę i pietruszkę. Dobrze, że nie zdążyłam posadzić bo jak dzisiaj zobaczyła co moje suki tam zrobiły to ręce opadają.
Karolku może to jeszcze nie wiosna ale przedwiośnie na pewno. A Saba na razie nie przesadza kwiatków tylko wykopuje i wyrzuca całe krzaczki. Kiedy mam ja tresować jak one obie biegają a ja zimą muszę nadrabiać różne zaległe sprawy. No ale jednak muszę za nią się wziąć. Przed niedzielą M przygotował miejsce na wczesną cebulkę i pietruszkę. Dobrze, że nie zdążyłam posadzić bo jak dzisiaj zobaczyła co moje suki tam zrobiły to ręce opadają.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Krysiu, Saba jest przeurocza, a jak podrosła od czasu kiedy gościłam u Ciebie ostatnio
A ja Karmen, czuje się już dobrze?
Chyba przebijasz wszystkich swoją wiosną - u Ciebie już krokusy tak pięknie kwitną i ciemierniki :P

Chyba przebijasz wszystkich swoją wiosną - u Ciebie już krokusy tak pięknie kwitną i ciemierniki :P
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- kryska
- Przyjaciel Forum
Alu Karmen oprócz sterylki miała usunięte wilcze pazury. Tylko pierwszy dzień po operacji nie miała ochoty na harce, następne dwa dni udało mi się utrzymać ja we względnej "nieaktywności". Teraz wywołuje Sabę na ogród i szaleją razem. Najlepsza zabawa to odkrywanie stroiszy i bieganie z ogromna zielona gałęzią albo bieganie wokół iglastych drzewek i krzewów. Na korze pod iglakami widać dokładnie wydeptane kółka.
A wiosna sie cieszę bardzo. Ciemierniki jeszcze nie całkiem otworzyły kielichy kwiatów, za to krokusy zaskoczyły mnie totalnie, zakwitły wcześniej niż przebiśniegi, ale to dlatego, że rosną od południowej strony i maja dużo słońca.
A wiosna sie cieszę bardzo. Ciemierniki jeszcze nie całkiem otworzyły kielichy kwiatów, za to krokusy zaskoczyły mnie totalnie, zakwitły wcześniej niż przebiśniegi, ale to dlatego, że rosną od południowej strony i maja dużo słońca.
Witam.
Krystyno dawno nie byłem u Ciebie, widzę, że suczka rośnie jak na drożdżach, w przeciwieństwie
do twojej małej gunnery. Powinna doczekać do wiosny, tylko pamiętaj, że nie toleruje przymrozków
jeżeli wystawisz ją na dzień to na noc będziesz musiała schować do domu.
U mnie też wstawiłem aktualne fotki moich piesków, i jeszcze wprowadziłem pewne nowości ale to
już musisz sama zobaczyć czy Ci się spodobają.
Pozdrawiam, Krzysztof.
Krystyno dawno nie byłem u Ciebie, widzę, że suczka rośnie jak na drożdżach, w przeciwieństwie
do twojej małej gunnery. Powinna doczekać do wiosny, tylko pamiętaj, że nie toleruje przymrozków
jeżeli wystawisz ją na dzień to na noc będziesz musiała schować do domu.
U mnie też wstawiłem aktualne fotki moich piesków, i jeszcze wprowadziłem pewne nowości ale to
już musisz sama zobaczyć czy Ci się spodobają.
Pozdrawiam, Krzysztof.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Kryśko kochana przyszłam do Ciebie w sprawie tykwy. Jak wiesz przymierzam się do jej uprawy: beczka już czeka, gruby sznurek kupiony tylko, że się zastanawiam czy ta tykwa jest czepliwa i czy się utrzyma bo będzie się musiała piąć praktycznie pionowo do góry. Sznurek nie będzie gładki bo zrobię parę węzłów żeby miała się za co "złapać" ale czy to wystarczy
Bardzo Cię proszę choć o jedno słówko.
Pozdrawiam cieplutko.

Pozdrawiam cieplutko.

- kryska
- Przyjaciel Forum
Krzysiu byłam u Ciebie i wszystko widziałam. Moja guunera? nie wiem czy coś z niej będzie, na razie nic nie widać ale kłącze w ziemi jest.
Elizabetko tykwy są typowymi pnączami, mają "wąsy", którymi chwytają się podpór. Moje rosły przy patykach i suchym drzewie a także przy drutach. Sznurek na pewno im wystarczy, byle by był dosyć mocny. Same tykwy są dosyć ciężkie a do tego masa liści. A jakie tykwy chcesz posadzić? Ja w tej chwili szukam nasion tej dużej kobry i na razie w naszym sklepie nie ma i nie obiecują, że będą. Z pozdrowieniami i uśmiechami Krystyna.
Elizabetko tykwy są typowymi pnączami, mają "wąsy", którymi chwytają się podpór. Moje rosły przy patykach i suchym drzewie a także przy drutach. Sznurek na pewno im wystarczy, byle by był dosyć mocny. Same tykwy są dosyć ciężkie a do tego masa liści. A jakie tykwy chcesz posadzić? Ja w tej chwili szukam nasion tej dużej kobry i na razie w naszym sklepie nie ma i nie obiecują, że będą. Z pozdrowieniami i uśmiechami Krystyna.
- bogusia177
- kryska
- Przyjaciel Forum
Karolku a gdzie kupiłeś te nasiona?