Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

Asiu moje słoneczne południe zupełnie niedaleko Twojego ,ja i moje storczyki jesteśmy z Częstochowy.
Pozdrawiam z zamarzniętego na amen słonecznego południa :;230 :;230 :;230 :;230 .Ten śmiech to z rozpaczy.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Agnieszko ciekawe rozwiązanie z tą Cambrią.
Czekam z niecierpliwością na następne fotki ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

agnieszka__ pisze:Asiu moje słoneczne południe zupełnie niedaleko Twojego ,ja i moje storczyki jesteśmy z Częstochowy.
Pozdrawiam z zamarzniętego na amen słonecznego południa :;230 :;230 :;230 :;230 .Ten śmiech to z rozpaczy.
Agnieszko, nie wiem czy Cię pocieszę, ale moje gliwickie południe też jest skute lodem i w zaspach.
I też mnie ogarnia 'śmiech' rozpaczy :;230 :;230 :;230
Zwłaszcza, jak mi marzną przy szybie młode przyrosty na delikatniejszych storczykach - mimo włączonych kaloryferów :?
Mam nowe okna, ale chyba trzeba będzie na czas zapowiadanych mrozów jakieś 'szmaty' na noc poukładać przy krawędziach...

Dzięki za pozdrowionka ;:100
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Moje pączki też marzną ,a młode pędy stoją w miejscu i nie zapowiada się ,aby to mogło się zmienić.Oby do wiosny. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Biały falek miał całą gałązkę cudnych pąków i co zostało mi na pocieszenie tylko 5 sztuk ,dobrze że ten drugi wielkokwiatowy cieszy mnie swoim długim kwitnieniem.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

A teraz królowa mojego kuchennego parapetu ,której zimno jakoś wcale nie przeszkadza: Obrazek Kwitnie na 4 pędach ,a jeszcze jeden został z pąkami. Zapach cytrusowy ,przewaga cytryny ale tylko do południa.

Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz moja jaśnie wysokość cambria wygląda wspaniale ,ale do pełnego rozkwitu to ja jeszcze poczekam

Obrazek Obrazek Obrazek

Ijeszcze nowiutki i pęczniejący pęd dendrobium nobile.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

To jest poczekalnia nowo- przysposobionych delikwentów po 5 zeta z OBI odzyskanych ,ten pierwszy pewnie Storczykowej przypadnie do gustu na bardzo długie liście i czuję ,że kwiaty będą solidnej budowy. Obrazek

I jeszcze coś dla oka Obrazek Obrazek Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne storczyki. Miltonia ma bardzo dużo kwiatów i do tego takich pięknych, to jest twoje kwitnienie?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A mnie się podoba biały falek...No i oczywiście miltonia, mam troszku ciemniejszą...Ale wygląda na to, że tak samo pachnie ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Storczykowa ,to jast moje kwitnienie i mam nadzieję,że jeszcze nie jeden raz mnie zaskoczy ,u mnie wyrosły jej trzy nowe psb i z każdej po dwa pędy .
Justus to są dwa białaski :D i moje ulubione kolorki ,nic tak nie uspokaja jak kontenplacja nad białym falkiem :;230
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Ta Miltonia przepiękna jest . Tyle kwiatów :shock: Ech jak Wy to robicie, że tak Wam pięknie kwitną storczyki przepiękne :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Mała Mi nie zawsze kwitną tak pięknie ,na niektóre kwitnienia czekam bardzo długo,np na moją cambrię :tan .W większości przypadków to niedokładna pielęgnacja opóźnia nasze kwitnienia ,albo przesuszamy albo przelewamy .Czasem adaptacja storczyka do nowych warunków też długo trwa.A moja miltonia rzeczywiście ślicznie kwitnie ,bardzo się obawialam o tą roślinę czy dam radę ,starałam sie "jak najmniej jej zaszkodzić" ,podlewanie co 3-4 dni i wschodni parapet ,a latem stała na północnym ,gdzie ostrego światła nie ma . Tuż po tym jak wydała pędziki liście lekko zjaśniały i już widziałam "katastrofę"ale jakoś to nie wpłyneło na kwitnienie :roll:
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Miltonia wygląda wspaniale ;:138 . Wielkie gratulacje, tym bardziej, ze wielu osobom ten rodzaj sprawia kłopoty ;:180
Ale myślę, że szykująca się do kwitnienia Cambria również będzie robić wrażenie ;:224
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Dziękuję Kasiu za miłe słowa i odwiedziny i cieszę się ,że moje kwiaty sie podobają ;:3
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
affa
100p
100p
Od: 19 lip 2009, o 09:38

Post »

Nigdy nie widziałam tak zaplecionych kwiatów cambri :oops: . Z nieciepliwoscią będę czekała na kwitnienie ;:108 . A kwiaty Miltonii to takie małe dzieło sztuki - piękne.
Pozdrawiam. Anna
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Affa ,to sama natura wymusiła to rozwiązanie z wygiętym bambusem ,podpory jakie miałam z innych storczyków były za krótkie i wybrałam sie po nowe ,ale wypatrzyłam tego bambusa i go zaadoptowałam .Wyobrażasz sobie jakie by musiały byc długie kijki aby storczyk stał pionowo i pewnie kiwałoby sie to na wszystkie strony .Bambusa unieruchomiłam dużymi kawałkami kory i on sam jakos tak "wrósł" fajnie w doniczkę.Pozdrawiam i zapraszam jak zakwitnie ;:138
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”