Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010
no pięknie , pięknie widać efekty pracy , ciężkiej pracy. zdjęcie śpiących zwierzaków cudowne - jak pies z kotem , moje też się tak kochają ,
tylko różnica wieku inna
Będę śledził i podpatrywał......... Marek
tylko różnica wieku inna
Będę śledził i podpatrywał......... Marek
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pitereku o widzisz a kupiłam go pod inną nazwą, właściwie ten co wyrósł wygląda tak samo jak na opakowaniu, nic z tego nie rozumiem
Alinko Pamelko dziękuję za karmnika już udało mi się kupić czekam tylko kiedy przyjdzie
Pamelko wpadaj sobie zapraszam
Marku Po czasie jak już patrzę jak wszystko rośnie zapominam o ciężkiej pracy i myślę ze o to chodzi. Kochające się zwierzaki to jest to
Myślę ze u Ciebie jest tak pięknie, że z tym podpatrywaniem to wiesz.... Ja wpadnę do Ciebie coś podpatrzeć
Przede mną teraz sporo ciężkiej pracy równamy teren i będziemy zakładać trawnik tylko kiedy to będzie.... Czas Czas Czas
Alinko Pamelko dziękuję za karmnika już udało mi się kupić czekam tylko kiedy przyjdzie
Pamelko wpadaj sobie zapraszam
Marku Po czasie jak już patrzę jak wszystko rośnie zapominam o ciężkiej pracy i myślę ze o to chodzi. Kochające się zwierzaki to jest to
Myślę ze u Ciebie jest tak pięknie, że z tym podpatrywaniem to wiesz.... Ja wpadnę do Ciebie coś podpatrzeć
Przede mną teraz sporo ciężkiej pracy równamy teren i będziemy zakładać trawnik tylko kiedy to będzie.... Czas Czas Czas
- markonix
Bardzo podobają mi się u Was te zielone kobierce , fajnie wyglądają , jak się nazywa ta roślinka ?
Witam, witam i na samym początku gratuluję wspaniałego kawałka ziemi, zapału do pracy, pasji i gustu, bo tego nie można nie zauważyć. Ogród robiony ze smakiem, bogactwo roślin, odpowiednio dobranych, już na tym etapie, wzbudza zachwyt, a cóż będzie za parę lat, przecież wiadomo, że najpiękniejsze ogrody, to te dojrzałe. Chciałem, jeszcze podkreślić, że plany jakie zostały nakreślone, są znakomite, i już teraz zapowiadam, że będę śledził dalsze poczynania, gdyż estetycznych doznań nigdy za wiele
KASIU bardzo ładnie prezentuje sie ogród wiosną . Widzę ,że działania wciąż trwają brawo Zawitałam na poranna kawą i pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Pomysł z płotkiem wiklinowym bardzo mi sie spodobał .
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Hmmm szafirek groniasty ma wąskie liście, ten ma szerokieKasia_Tomek pisze:Pitereku o widzisz a kupiłam go pod inną nazwą, właściwie ten co wyrósł wygląda tak samo jak na opakowaniu, nic z tego nie rozumiem
- markonix
piterek pisze:Hmmm szafirek groniasty ma wąskie liście, ten ma szerokieKasia_Tomek pisze:Pitereku o widzisz a kupiłam go pod inną nazwą, właściwie ten co wyrósł wygląda tak samo jak na opakowaniu, nic z tego nie rozumiem
Według mnie są to szafirki botaniczne , takie z czapeczką w jasno-niebieskim kolorze , w tym roku bardzo ładnie u mnie kwitną i uwielbiają je pszczoły
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu pokaż swoją wiosnę. na pewno dużo więcej kwiatków się rozwinęło. Nie żałuj nam swojego ogrodu.
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu gdzie nam zniknęłaś ?
ogród u stóp klasztoru
ogród u stóp klasztoru
- Kasia_Tomek
- 500p
Już się odnalazłam Odłączyli mnie na ponad trzy tygodnie od sieci to była tragedia (nie dzwońcie nigdy do Netii z pytaniem co się stało że dziś internet nie działa? po trzech takich pytaniach wypowiadają umowę "brak możliwości technicznych" i nic nie wywalczysz, na nowe łącze czeka się długo za długo, nawet nie wiedziałam, że można się, aż tak uzależnić od internetu. Normalnie brak kontaktu ze światem, a w pracy niestety nie ma czasu na grzebanie na forum szef by nie zrozumiał.
Zdjęcia robiłam na bieżąco mam ich sporo, w miarę możliwości podostawiam.
Prace w ogrodzie postępują powoli czas i praca na więcej nie pozwala niestety. Ogród za domem nadal w rozsypce, zamówiliśmy wywrotkę ziemi z torfem rozsypaliśmy po ogrodzie i gdzieś zniknęła trzeba jeszcze jedną zamówić.
Ta górka tylko tak niepozornie wygląda ale było co robić. Na szczęście przybyła pomoc
Zdjęcia robiłam na bieżąco mam ich sporo, w miarę możliwości podostawiam.
Prace w ogrodzie postępują powoli czas i praca na więcej nie pozwala niestety. Ogród za domem nadal w rozsypce, zamówiliśmy wywrotkę ziemi z torfem rozsypaliśmy po ogrodzie i gdzieś zniknęła trzeba jeszcze jedną zamówić.
Ta górka tylko tak niepozornie wygląda ale było co robić. Na szczęście przybyła pomoc
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu myślałam, że mi powiadomienia nie przychodziły, a Ty byłaś odcięta od świata. Współczuje. Ja już nie wiem jak można zakończyć wieczór bez wizyty na forum.
Fajnie wyglądają Twoje psiaki na tej górce. Zachowują się jak dzieci.
Strasznie małą ilością zdjęć nas uraczyłaś. A są takie śliczne.
Fajnie wyglądają Twoje psiaki na tej górce. Zachowują się jak dzieci.
Strasznie małą ilością zdjęć nas uraczyłaś. A są takie śliczne.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu piękna wiosenka u Ciebie podziwiam ogrom włożonej pracy i skalniaczki też
A widzisz, ja też miałam zamówić wywrotkę ziemi Mówisz mało Kurcze chyba zacznę od jednej, zostawię coś na roślinki
A widzisz, ja też miałam zamówić wywrotkę ziemi Mówisz mało Kurcze chyba zacznę od jednej, zostawię coś na roślinki
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Witam serdecznie...
Przyszedłem do was z rewizytą
I co ja tu widzę przeglądałem wasz wątek od początku, gdzie plac budowy wstępne nasadzenia itd. ,.. a teraz jestem pod wrażeniem jak sobie powolutku i sukcesywnie zagospodarowaliście ogród.. :0
Wielkie brawa i bedę zaglądał częściej aby patrzeć na wasze poczynania...
Ps. Śliczny ten wasz piesek pogłaszczcie go ode mnie
pozdrawiam Michał
Przyszedłem do was z rewizytą
I co ja tu widzę przeglądałem wasz wątek od początku, gdzie plac budowy wstępne nasadzenia itd. ,.. a teraz jestem pod wrażeniem jak sobie powolutku i sukcesywnie zagospodarowaliście ogród.. :0
Wielkie brawa i bedę zaglądał częściej aby patrzeć na wasze poczynania...
Ps. Śliczny ten wasz piesek pogłaszczcie go ode mnie
pozdrawiam Michał
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- Kasia_Tomek
- 500p
Zdjęcia już dostawiam długo się ładują, teraz następna porcja
Pod brzozą usypałam ziemi i posadziłam cieniolubne hosty zaczynały tam wrzosy jednak myślałam, że będzie tam więcej słonka słońce jest w godzinach popołudniowych dopiero, niestety nie radziły sobie zbyt dobrze wrzosowisko w przyszłości zostanie w całości przeniesione w słoneczne miejsce, a hostowisko jeszcze nie skończone brakuje jeszcze kamieni i trochę korzeni za to pieskom się spodobało
białe szafirki
czas podlewania
Pod brzozą usypałam ziemi i posadziłam cieniolubne hosty zaczynały tam wrzosy jednak myślałam, że będzie tam więcej słonka słońce jest w godzinach popołudniowych dopiero, niestety nie radziły sobie zbyt dobrze wrzosowisko w przyszłości zostanie w całości przeniesione w słoneczne miejsce, a hostowisko jeszcze nie skończone brakuje jeszcze kamieni i trochę korzeni za to pieskom się spodobało
białe szafirki
czas podlewania