Kwiatoterapia u Asi
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatoterapia u Asi
Asiu robisz piękne zdjęcia swoich kwiatów,a ogródek wypielęgnowany jak spod igły...
Ostrokrzew zakwitł u mnie pierwszy raz tego roku,nawet nie wiedziałam ,że tak ładnie potrafi się obsypać żółtymi kulami ...
Miłego świętowania
Ostrokrzew zakwitł u mnie pierwszy raz tego roku,nawet nie wiedziałam ,że tak ładnie potrafi się obsypać żółtymi kulami ...
Miłego świętowania
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Asiu-kwiatoterapia u Asi- no powiem,że bardzo celna nazwa.Prześlicznie wyglądają wszystkie kwiaty,kwitnące drzewka na tle zieleni(żywopłot)Magnolia czarodziejska a cebulowe zapierają dech.Serduszka zaczyna mi się podobać .Do tej pory nie zwracałam bacznej uwagi na nią a teraz w wielu ogrodach ją oglądając,zapragnęłam też ją posiadać.
Zdjęcie Smirova wkleję,jeśli to jest ten Rh bo nic nie pisze w internecie o omszonych listkach.
Zdjęcie Smirova wkleję,jeśli to jest ten Rh bo nic nie pisze w internecie o omszonych listkach.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zielona Aniu, u mnie prawie wszystko jest na biało-różowo, oprócz wiosennych żółtasków (ranniki, leszczyna, dereń, mahonia i tylipany). Jutro lecę podotykać się z mahonią, bo o tej właściwości nie słyszałam
Aniu Różana, Aniu, Miiriam, Fabiolu,
Zanetan, , zrobi się...
Gosiu, ta na zdjęciu to faktycznie kalina Boorkwooda . Jestem fanką kalin i mam już sporą kolekcję. Będę je prezentować w miarę ich kwitnienia. Niestety nie sprawdziła się u mnie kalina davida i wawrzynolistna - nie służy im klimat. Szczepione kaliny kupowałam u Grąbczewskich.
Alionuszko, te żółciutkie kwiatki to mahonia choć listki ma podobne do ostrokrzewu, który u mnie kwitnie na biało.
An-ko, dziękuję , ten Twój Rh to prawdziwy rarytasik i do tego uroczy. Może on będzie miał omszone młode liście tak jak Rh jakuszimański? Serduszkę warto mieć, jest taka eteryczna, ale po przekwitnięciu znika, więc trzeba zaplanować rabatę tak, żeby nie było po niej dziury.
Zdjęcia wrzucę jutro bo Fotosik strajkuje
Aniu Różana, Aniu, Miiriam, Fabiolu,
Zanetan, , zrobi się...
Gosiu, ta na zdjęciu to faktycznie kalina Boorkwooda . Jestem fanką kalin i mam już sporą kolekcję. Będę je prezentować w miarę ich kwitnienia. Niestety nie sprawdziła się u mnie kalina davida i wawrzynolistna - nie służy im klimat. Szczepione kaliny kupowałam u Grąbczewskich.
Alionuszko, te żółciutkie kwiatki to mahonia choć listki ma podobne do ostrokrzewu, który u mnie kwitnie na biało.
An-ko, dziękuję , ten Twój Rh to prawdziwy rarytasik i do tego uroczy. Może on będzie miał omszone młode liście tak jak Rh jakuszimański? Serduszkę warto mieć, jest taka eteryczna, ale po przekwitnięciu znika, więc trzeba zaplanować rabatę tak, żeby nie było po niej dziury.
Zdjęcia wrzucę jutro bo Fotosik strajkuje
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne te deszowe kwiaty - magnolia istne cudo
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W pierwszym momencie pomyślałam że to wielki krzaczor rh, dopiero ciemiernik uświadomił mi że to azalia :P
Moje serduszko ma chyba więcej ciepła dla azalii niż rh.
Moje serduszko ma chyba więcej ciepła dla azalii niż rh.
- asia0809
- 1000p
Nie za wiele udało mi się zrobić w ogrodzie w majowy weekend ponieważ miałam gości. Tylko oprysk RH chelatem żelaza i biohikol na róże. Za to zrobiłam trochę zdjęć... Pogoda nie rozpieszczała, ale najważniejsze, że deszczyk wszystko ładnie podlał i zrobiło się tak pachnąco, majowo i kwieciście. Uwielbiam zapach ogrodu po deszczu.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
W rzeczy samej -po deszczu o tej porze roku zapach jest intensywny, świeży. Czuć nawet jak ziemia pachnie. Pięknie prezentują się Twoje rabaty.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja to się nie mogę nadziwić, że tak czyste i zadbane wszystko u Ciebie.
Kiedy Ty to robisz Asiu?
Kiedy Ty to robisz Asiu?
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Asiu,
wypieszczony ten twój ogród , aż mnie ruszyło, aby u siebie troszkę "ugładzić" .
Widzę kalinę Burkwooda , ładnie zakwitła! uwielbiam jej zapach
wypieszczony ten twój ogród , aż mnie ruszyło, aby u siebie troszkę "ugładzić" .
Widzę kalinę Burkwooda , ładnie zakwitła! uwielbiam jej zapach
- asia0809
- 1000p
Aniu, sama nie wiem jak to się dzieje ale spędzam w ogrodzie każdą wolną chwilę. Ostatnio nawet rozważałam wstawanie o świcie. Nawet nastawiłam zegarek, ale szybko mi przeszło . Jestem sową i wstawanie rano chyba nie przejdzie. Dodam tylko, że na zdjęciach wygląda wszystko OK, ale z bliska... Zresztą, sama wiesz... selekcja zdjęć i jest miodzio.
Ewuniu, kaliny to mój konik a Burkwoody mam aż 3. Dobrze się u mnie czują, bo ziemia żyzna i wilgotna. Ale najpiękniej ze wszystkich moich kalin pachnie kalina koreańska. Po prostu bosko. Jeśli zaś chodzi o to wypieszczenie to: czytaj jak powyżej (odp. dla Ani). Myślę też, że te rabaty jak od sznurka robią takie wrażenie.
Zielona Aniu
Ewuniu, kaliny to mój konik a Burkwoody mam aż 3. Dobrze się u mnie czują, bo ziemia żyzna i wilgotna. Ale najpiękniej ze wszystkich moich kalin pachnie kalina koreańska. Po prostu bosko. Jeśli zaś chodzi o to wypieszczenie to: czytaj jak powyżej (odp. dla Ani). Myślę też, że te rabaty jak od sznurka robią takie wrażenie.
Zielona Aniu
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Witaj Asiu Właśnie trafiłam na Twój wątek i bardzo się ucieszyłam.Martwiłam się że stracę z Tobą kontakt i nie będę mogła wywiązać się z danej Ci obietnicy.Gratulacje .Masz piękny zadbany ogród.Zafascynowała mnie Twoja równina.Wszystko widać jak na dłoni,roślinki prezentują się wspaniale.Nie to co u mnie,dzisiaj własnie myślałam o dokupieniu przynajmniej jednej ciężarówki ziemi.Ciągle wyrównuję,podsypuję,przkopuje,mieszam tą zakupioną gliniastą ziemię z moim piaskiem i końca nie widać.Teraz jestem na etapie zakładania rabaty azaliowo-rózanecznikowo-hortensjowej z dodatkiem iglaków paproci i host.Jutro jadę po żółtą magnolię widziałam w sprzedaży "Yellow Bird "jak jeszcze będzie.Gosiu jeśli potrzebne będą Ci jakieś bylinki chętnie się z Tobą podzielę mam sporo.Będzie okazja do spotkania.Pozdrawiam.Alicja
- asia0809
- 1000p
Alicjo, dziękuję za miłe słowa. Masz rację, moja działka równa jak stół Chociaż ja uważam, że lekkie zróżnicowanie terenu ma duży urok. Żółta manolia to istne cudo, widziałam wczoraj w szkółce. Warta grzechu .
Dziś chcę zaprezentować moje sosny. Zgromadziłam kilka ciekawych odmian i choć jeszcze małe to już cieszą oko.
Dziś chcę zaprezentować moje sosny. Zgromadziłam kilka ciekawych odmian i choć jeszcze małe to już cieszą oko.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Piękna kolekcja sosen Obok cisów to moje ulubione rośliny iglaste- podobają mi się w każdej postaci.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Cudowne sosenki. Też mam kilka, ale wcale nie znam odmian.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie