Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.1
Nie rób tak.Nasze błędy.......

Super strona,dopiero teraz na nią wpadłem.

Ja zrobiłem tak jak ktoś to opisał.Wsadził same cebule na grządkę.Było do niczego.
Zrobiłem ten sam błąd ale poprawiłem za rok,dosadzając na cebule sadzonki żagwinu /sam wyprodukow/ trochę paproci karłowej,jednor.pnące bez podpór oraz kwiaty jedn.kobiercowe.
WYSZŁO wspaniale.......fez.......

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ręcoma i nogoma się podpisuję !!!!jolciajci pisze:Witajcie . Moim błędem jest to że mam na tak małej działce za duzo nasadzeń roślinnych.Co roku powtarzam sobie że już dość - nic więcej nie dokupuję , i co, znowu byłam w sklepie ogrodniczym i jak zwykle DOKUPIŁAM
.A potem kłpoot bo nie ma gdzie wsadzić hihi.Pozdrawiam .

Bo głowa gdziesik się zapodziewa, gdy wchodzę do ogrodniczego albo na netowe strony

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Mój największy błąd to wyłożenie oczka z oszczędności czarną folią budowlaną. która została po budowie domu i na dodatek nie zabezpiecznie jej siatką .Prawdopodobnie pies (cudzy) się w nim wykąpał w nocy i podziurawił bok tak, że część wody uciekła.Wystającą folię kotka podarła na wąskie pasy, chyba ostrzyła sobie pazury albo dla zabawy, bo potem codziennie robiła to dalej. Oprócz tego dmuchany basen dzieciom też podziurawiła.
Serdecznie pozdrawiam
Serdecznie pozdrawiam
- MariaTeresa
Ugryzła cię meszka najprawdopodobniej.Długie spodnie i grube zabezpieczą tylko nogi.Znam to z autopsji. Pomaga krem po ukąszeniach bezpośrednio a zabezpiecza przed ukąszeniami spray p/komarom. W końcu zniknie. U mnie się trzyma do miesiąca-jak okropnie swędzi to stosuję fenistil żel.Waleria pisze:Moim największym błędem było to, że ostatnio do pracy na działce ubrałam spodnie do kolan, a nie getry do kostek. Coś mnie tak ugryzło w łydkę, że noga jest podpuchnięta, w miejscu ugryzienia zaczerwieniona, swędzi, przy dotyku boli. Ugryzienia nie czułam. Dowiedziałam się od sąsiadki, że ona miała to samo na wiosnę zeszłego roku, w dodatku jeszcze to ropiało, czyli piękne widoki mam.
Teraz jeszcze wyczułam jakiś ślad po ugryzieniu za uchem. Jeśli nogę można ewentualnie amputować, to jak być z głową?
Serdecznie pozdrawiam
- MariaTeresa
Przyznaję bez bicia, że moim grzechem głównym jest... słomiany zapał.
Biorę się za coś, a po pewnym czasie zaczyna mi brakować chęci i czasem zaprzepaszczam osiągnięty rezultat. Tak było na przykład z moim beniaminkiem. Doprowadziłam go do imponującej formy, ale potem zaniedbałam, no i znowu wygląda jak siedem nieszczęść. Ale mam zamiar znowu się za niego zabrać
Biorę się za coś, a po pewnym czasie zaczyna mi brakować chęci i czasem zaprzepaszczam osiągnięty rezultat. Tak było na przykład z moim beniaminkiem. Doprowadziłam go do imponującej formy, ale potem zaniedbałam, no i znowu wygląda jak siedem nieszczęść. Ale mam zamiar znowu się za niego zabrać

Pozdrawiam 
Kasia

Kasia