Mam pytanie mam trzy hypeastrum kupiłam je w zeszłym roku miały połamane kwiaty Przeszły odpoczynek wysuszone teraz wsadziłam do ziemi i niestety nie puszczaja pąka tylko liscie nie zależy mi w tym roku na kwiatach gdyż cebule nie sa za duze czy mozna im pozwolic rosnąć w fazie liściowej ?
Ja swoje hipki w ubiegłym roku wszystkie wyniosłam na działkę z zamiarem żeby się wzmocniły i nie zależało mi na kwitnieniu tylko na przyroście cebul.Nawoziłam,podlewała a późną jesienią wykopałam.Obecnie z 6-ciu wykopanych cebul 2 mają już duże pąki. Wsadziłam do doniczki i czekam na kwiaty.Pozostałe nadal śpią.Tak wyglądają na dzień dzisiejszy.Jakie kolory to będzie zagadka bo wcześniej nie oznakowałam.
Witam, wszystkie są piękne zakwitł kupiony w OBI za 9,98 czerwony chyba Royal Red. Ma 8 kwiatów jednocześnie.
Ale mam też zakupy nie trafione, Kupiłam przez allegro z Flora sp.zo.o z siedzibą w Zielonce dwie cebulki Yellow Goddes i Charisma. Otrzymałam 6 grudnia i teraz kawitły żaden nie przypomina kwiata którego kupiłam. Oto one dwa takie same, a na dodatek mam już takie.
Na Twoim miejscu Daszka-reklamowałabym Taka nierzetelność jest strasznie denerwująca.
Poza tym:piękne kwitnienia u wszystkich.
U mnie kwitnie obecnie cybister Rosado
To już 2 pęd
Więcej zdjęć w moim wątku.