Lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Marzenko ja jestem człowiekiem wolnym i trochę sobie przesunęłam. Zawsze byłam sową wolałam długo wieczorem i późno wstawać. A śpię świetnie. ;:3
Basiu a ja lubię tzw zwykłe kwiaty iw tym roku posiałam cynie, goździki, wyżlin i astry. Poza tym goździki kamienne , malwy, naparstnice, dziewannę. :wit
Agnieszko tak jakoś samo leci ! ;:167
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, to widzę niezgodność naszych charakterów :wink: , ja zawsze wolałam wcześniej wstać, nie o świcie oczywiście i wieczorem o przyzwoitej porze iść do łóżka, np 22-23.
Ja nasionek nakupiłam jak głupia, ale z sianiem już gorzej, bo nie miałam kawałka ziemi bez perzu, darni i w ogóle. Teraz mam zamiar w warzywniku mieć zagonek kwiatowy i rozsadnik, a potem na rabatki :heja , jak je pozakładam oczywiście kiedyś ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko perz pod kwiatki to ja bym Roundapem potraktowała bez skrupułów. Potem dać ograniczniki, żeby nie wrócił , ja ostatnio wykorzystuję do tego stare deski bo mam ich dużo i za dwa trzy tygodnie masz gotową grządkę pod kwiatki!
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie nadrobię poprzednich części ale w tej się rozgoszczę :wink: .
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę spróbować, bo tradycyjne kopanie szpadlem i wyrywanie, to tylko przyspiesza wzrost perzu- ma spulchnioną ziemię i łatwiej mu skubańcowi się rozrastać. Ja kładę kartony, bo deski to ciągle do czegoś wykorzystujemy, teraz na dół altanki idą, wcześniej na budy dla psów, klatkę dla królika, ogrodzenie warzywnika-chwastnika.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marysiu nie zastanawiałam się nad tym czy kolorki cyni są takie same ,zbieram te najładniejsze i wydaje mi się że takie są,no ja nie jestem taka skrupulatna żeby kolorki oddzielać bo jak posieję to i tak pomieszam ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Maseczko, jak Ty to robisz :?:. Nie ma mnie przez tydzień, a tu u Ciebie nowy wątek. Szał niebieskich ciał ;:oj . Dobrze, że choć mogłam się w tym połapać :D i nadrobić zaległości :D.

Motyle przepiękne, kwiaty wprost boskie. Natura Ci sprzyja i nawet deszczyk podeśle. :tan
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Marysiu Też mam problem z perzem i darniami. Po jakim czasie od polania Roundapem sadzisz kwiaty?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszka72 zawsze serdecznie zapraszam :wit
Marzenko , Ewo przepisowe dwa tygodnie musi minąć. Potem lekko przekopuję i wyciągam co zastało nawet brązowe. Czyli ok. 3 tygodni. Oczywiście trzeba pamiętać , że wróg dookoła czuwa. ;:175
Stokrotka_polna wróciła wypoczęta zadowolona z nastawieniem optymistycznym - to cieszy. Kochanie już spowalniam , kawy nie podaję co rano a i tak leci. ;:196
Elu jak się nie pogubię to postaram się kolorki oddzielić. ;:108
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, długo się wstrzymywałam od randapu, ale chyba zaproszę tatę i niech on mi psiknie. Ja sama nie bardzo, bo koło nóg kręci się Patryk, nie chcę, żeby to wdychał. Z kolei M robi mocne proporcje i bałam się, że i po 10-ciu latach na tym miejscu nic nie urośnie po jego oprysku. Dziś rano wyprawiłam go do pracy i mam ;:224 , no powiedzmy... więcej luzu :wink:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Z perzem, o dziwo, jakoś łatwiej mi idzie. Za to skrzyp ;:oj Mimo wapnowania i nie kwaśnej gleby, ten sk.....byk tak się przystosował, że nie ma mocnych.
Upodobał warzywnik. Masz Marysiu jakieś sposoby na niego, oprócz "nalewki ze skrzypu"?
Nie widziałam jeszcze limonkowej cynii, niesamowita. Myślę, że one niekoniecznie powtarzają kolory. Wysiałam ze swoich nasion (czerwona), a jakoś dziwnie sporo innych kolorów się objawia.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko oprócz randapu są jeszcze inne np na jednoliścienne itp itd ale to wszystko jeden pies. Początkowo miał nawet być nieszkodliwy rozkładać się ale badania wykazują co innego. Z dala od upraw jedzeniowych można sobie pomóc. Bo pielenia w warzywniku mamy aż nadto i więcej nie trzeba.
Helenko ja na pierwszej działce miałam w jednym roku skrzyp i właśnie wapnowanie zdecydowanie pomogło. A badałaś kwaśność gleby?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

muszę się wspomóc, bo nie dam rady. Wkleiłam u siebie porcję zdjątek na dziś i biorę się do pracy, bo ostanio tylko FO i FO przy biurku ;:162
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A u mnie właśnie spokojna burza i pada - to lubię
Obrazek kwitnie rozchodnik od Lidzi Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekkokorycz od Lidzi Obrazek Obrazek róża Nahema pięknie pachnie jak róża do ucierania Obrazek Obrazek Obrazek do kolekcji cynia biała Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek to jest hibiskus jednoroczny Obrazek
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Z tymi deskami, jako ogranicznikiem, to fajna sprawa. Mimo protestów M zastosowałm na jednej z grządek jako przegroda między rozrastającymi się irysami, a miejscem na wiosenne cebulowe. Jest ok. Z biegiem lat nabrały patyny i powoli się kompostują, a zadanie spełniły. Fajna cynia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”