Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

Kasiu widzę, że planujesz kolejną aranżację z metalu do ogrodu :wink: Ciekawe co rozumiesz pod słowem "wiata" ;:224 Jestem bardzo ciekawa co tam się urodziło w tej Twojej głowie :;230
Widoczki cudne ;:138 Moja Waltztime Climbing też puściła 1 taki długaśny pęd, który nawet jest wyższy niż ogrodzenie i nie wiem co z nim robić, bo rośnie pod płotem ;:223
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu mnie też zaintrygowała piertuszka........ ;:oj
Bardzo podobają mi się twoje kule z bukszpanu i widać, że różą dobrze jest u ciebie, takie piękne okazy ci porosły ;:215 No i ta wiata ;:224
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,czy te fiolki alpejskie zimują w gruncie?
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Świetny pomysł z obwódką z pietruszki :D Czy sieje się ją wprost do gruntu?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, co Ty robisz z tą lawendą, że tak Ci rosnie? Długo ją masz? Co z nia robisz? Moja wypusciła po parę nedznych kwiatków na każdej, efektu nie ma żadnego. Miłego dnia. :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

robaczek_Poznan pisze:... Większość rzeczy jednak robię sama, M głównie kopie doły ...

Moja glicynia ponownie zakwitła - to 5 kwiat w tym roku..
Kasiu, :wink: teraz to już sama kopię te dołki, bo mój M protestuje :;230 mówi, że robię za kreta na trawniku. :;230
Twoja Glicynia, to dzielna dziewczynka. ;:138 Moja zakwitła po raz pierwszy po 8-u latach a po dwóch kolejnych mroźnych zimach wykopałam ją z ogrodu. W to miejsce posadziłam róże i mam nadzieję , że więcej dadzą mi radości niż ona.
:wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, zaglądam codziennie, ale czasu na sensowny wpis mi brakuje - wybacz ;:196
Czytam, że się nie poddajesz i cały czas walczysz w ogrodzie... podziwiam ;:173 Ja mam stany euforii i zapału, gdy jestem w biurze - wtedy aż się palę do prac ogrodowych ;-)
Podziwiam ognikowe piękne owoce... mam ten sam egzemplarz co Ty (bodajże Orange Glow), ale skubaniec w ogóle w tym roku nie zakwitł, tym samym nie wydając owoców... drugi, posadzony na frontowej rabacie, też strajkuje... wykopię w cholerę i tyle.
Bukszpany w nowym miejscu prezentują się bardzo elegancko... wzrok przyciagnął również powojnik Diamond Ball (co za adekwatna nazwa!) i piękna Piano...
Co to są barbule?? Po raz pierwszy spotykam się z tą rośliną...
Nie wiem co zrobić z Pashminą... postaram się po południu zadzwonić do Duńczyków; może będzie alternatywa...
Udanego dnia ;:167
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

ech...och...ach...
Twój ogród Kasiu...
odpłynęłam ;:180

Zachwycam się aranżacją z bukszpanami i poważnie myślę o plagiacie :twisted:
Ale myślę, że zanim u mnie będzie stworzone odpowiednie miejsce pod taka aranżacje to Ty już będziesz miała nowy ogród :lol: . Zresztą w tempie z jakim tworzysz, to już za rok może się zdezaktualizować obecny pomysł :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, gratuluję 5 kwiatu glicynii, trzymam kciuki za tego potwora, niech pięknie kwitnie za rok. Kurde ty jak sprzątasz i przesadzasz, to masz zawsze ład i porządek, a u mnie wiecznie bałagan ;:223
Fajne te bukszpanki na nóżce ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, ledwo jedno skończyłaś a tu kolejne plany ;:oj Powiedz coś więcej o tej wiacie, z jakiego materiału, jakie przeznaczenie. Pewnie metalowa i obrośnięta czymś pięknym. Czy pomysł to znów jakieś senne marzenia, które natychmiast wcielasz w życie ;:63

Napisz coś więcej o Indigolette, bo zaczęłam robić listę róż, żeby się z nimi lepiej przez zimę zapoznać, a od wiosny, no cóż, chyba się przełamię :uszy

I bardzo mi się podoba ta barbula, zaraz o niej poczytam ale Twoje doświadczenia z tą roślinką też by mi się przydały ;:180
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie Orange Glow przemarzl do ziemi, fakt odbil po zimie ale wywalilam, bo nie będę trzymac takiego chabazia ... czerwone Kuntay przetrzymaly bez problemu, nawet lisci w zimie nie zrzucily ale to jeszcze maluchy i kwitly tak sobie.
Tez ciekawi mnie ta pietruszka ... nie zebym chciala sadzic ale tak z ciekawosci pytam :wink:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Ja jak zwykle odzywam się tylko po to, żeby poumierać z zachwytu. :D Ale, Kasiu, Twój ogród jest po prostu nadzwyczajny. Oczywiście, jako fanka białych kwiatów oglądam z rozkoszą Twoje powojniki, passiflorę i fiołki alpejskie. I też chciałabym wiedzieć, jak chronisz te ostatnie zimą. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek, też jestem ciekawa wiaty? U ciebie widziałabym przeszklony domek taki w całkiem angielskim stylu....ale się rozmarzyłam.
Czy twoja barbula ma dwukolorowe listki? Ja mam właśnie taką ale nie wiem jaka to odmiana :( widzę, że już donice obsadzone, to te po różach? Bardzo ładnie to wygląda, ja chyba nie zdołam....
Aguniu, tu koło mnie są barbule po 25 zł cudaśne są. U ciebie ładnie by im było... :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasieńko, a mogłabym się w Tobą umówić po te barbule? :)
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

robaczek_Poznan pisze: LaViol, dawno Cię u mnie nie było ;:oj Bardzo mi miło, że pergole przypadły Ci do gustu - opinia fachowca jest dla mnie szczególnie cenna ;:180
Wszystkie nowości i zmiany wprowadzane do ogrodu robisz bardzo konsekwentnie i trzymając się wybranego, wyrazistego stylu i kolorystyki :)
Nie tylko u Ciebie mnie dawno nie było, brak czasu jak jasny gwint :/ A rozpoczęcie roku akademickiego tuż tuż....
Teraz troszkę nadrabiam :)
Barbuli nie znałam, poczytałam sobie i kolejna roślina nie do mojego ogrodu - za dużo wody u mnie ;:174
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”