Szklarnia z poliwęglanu
Re: Szklarnia z poliwęglanu
Witam i pozdrawiam wszystkich działkowiczów
Jestem w trakcie składania tunelu poliwęglanowego 3,5x6 m.
Na jakimś rosyjskim forum wyczytałem, że dobrze jest pod poliwęglan dać cienką folię, która powoduje, że całość działa jak termos. Izoluje od chłodu, a latem odrobinę zacienia. Co o tym myślicie? Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem?
Jestem w trakcie składania tunelu poliwęglanowego 3,5x6 m.
Na jakimś rosyjskim forum wyczytałem, że dobrze jest pod poliwęglan dać cienką folię, która powoduje, że całość działa jak termos. Izoluje od chłodu, a latem odrobinę zacienia. Co o tym myślicie? Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niektórzy boki szklarni na zimę okładają folią bąbelkową ( od środka ) ; pozwala to trochę zaoszczędzić na grzaniu. Zwykła folia guzik da moim zdaniem. No chyba że jakaś matowa lub kolorowa jako osłona od nadmiaru słońca na lato.
-
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
Przecież półki ci zacienią dół. Jeśli ciebie boli krzyż od schylania to po prostu zrób coś w rodzaju stołów ( ław?) i hoduj w skrzynkach czy donicach. Milimetrowe aluminium to lichota i nie radzę nic na nim wieszać (ciężkiego).
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
To miała by być półki na rozsady. takie ,ze tak powiem mobilne . Deski były by ścągane po posadzeniu pomidorów.
Widziałam na youtube taki patent , że były przewieszane takie grube linki, złączane opaskami obejmami , i w nie były wkładane deski.
Ale skoro piszesz , że za ciężko dla konstrukcji , to sobie dam spokój .
Widziałam na youtube taki patent , że były przewieszane takie grube linki, złączane opaskami obejmami , i w nie były wkładane deski.
Ale skoro piszesz , że za ciężko dla konstrukcji , to sobie dam spokój .