Ogród Piotra - Fajfer457
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj, Piotrze! Piękny jest prezentowany klonik, ale nie powinien stać zbyt długo w ogrzewanym pomieszczeniu.
Chętnie obejrzę zdjęcia Twojego ogrodu, gdy już dokonasz planowanych zmian. Altana jest ciekawa, ale za mało wokół niej roślin , pewnie to zmienisz? Myślę ,że pięknie prezentowałaby się "utopiona " w zielonym gąszczu...
Chętnie obejrzę zdjęcia Twojego ogrodu, gdy już dokonasz planowanych zmian. Altana jest ciekawa, ale za mało wokół niej roślin , pewnie to zmienisz? Myślę ,że pięknie prezentowałaby się "utopiona " w zielonym gąszczu...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ciekawa jestem , jak powiedzie Ci się uprawa Araukarii. To piękna roślina , ale w naszym klimacie...trzeba na nią b. uważać. Może przemarzać, nawet w naszej, niby cieplejszej strefie.
Co do ogrodu- nie jestem miłośniczką przesadnej symetrii , ale doceniam to, co robisz. Twój ogródek to skrzyżowanie ogrodu japońskiego z wymuskaną symetrią założeń włoskiego baroku- prawie z cyrklem i linijką w ręce. To wymaga wiele pracy i niezwykłej staranności, uważam jednak ,że aż tak geometryczny ogród więcej ma w sobie z dzieła sztuki niż z natury. Dla porównania- ogród japoński Paco jest mimo wszystko miejscami dziki i swojski, co sprawia ,że wydaje się bardziej "przyjazny" i urokliwy. Ale skoro lubisz taki styl - to tak go kontynuuj, to w końcu Twój ogród !
Gratuluję konsekwencji i pracowitości. Pozdrawiam , E.
Co do ogrodu- nie jestem miłośniczką przesadnej symetrii , ale doceniam to, co robisz. Twój ogródek to skrzyżowanie ogrodu japońskiego z wymuskaną symetrią założeń włoskiego baroku- prawie z cyrklem i linijką w ręce. To wymaga wiele pracy i niezwykłej staranności, uważam jednak ,że aż tak geometryczny ogród więcej ma w sobie z dzieła sztuki niż z natury. Dla porównania- ogród japoński Paco jest mimo wszystko miejscami dziki i swojski, co sprawia ,że wydaje się bardziej "przyjazny" i urokliwy. Ale skoro lubisz taki styl - to tak go kontynuuj, to w końcu Twój ogród !
Gratuluję konsekwencji i pracowitości. Pozdrawiam , E.
Piękny ogród, piękna altanka. Gratuluję. 

Pozdrawiam NoeN
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- konto-puste001
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Fajfer457
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lip 2007, o 12:05
- Kontakt:
Moje cedry kupiłem latem zeszłego roku, więc zimowały u mnie zabezpieczone agrowłókniną dopiero jedną zimę i trudno mi jeszcze powiedzieć czy wytrzymają kolejny sezon. Na dzień dzisiejszy są w dobrej formie i mają całkiem spore przyrosty.
Co do nakładów które włożyłem w budowę ogrodu to muszę powiedzieć że widok pięknie rozwijających się roślin wynagradza mi to każdego dnia.

Dziś dodaje fotki sosny która została wyhodowana z szyszki przywiezionej z Portugalii a dostałem ją dzięki życzliwości mamy mojego kolegi Roberta której chciałbym serdecznie podziękować.
Co do jej gatunku to nie mam stuprocentowej pewności czy jest to sosna pinia? Może ktoś z Was będzie wiedział czy rzeczywiście to pinia?
Co do nakładów które włożyłem w budowę ogrodu to muszę powiedzieć że widok pięknie rozwijających się roślin wynagradza mi to każdego dnia.

Dziś dodaje fotki sosny która została wyhodowana z szyszki przywiezionej z Portugalii a dostałem ją dzięki życzliwości mamy mojego kolegi Roberta której chciałbym serdecznie podziękować.

Co do jej gatunku to nie mam stuprocentowej pewności czy jest to sosna pinia? Może ktoś z Was będzie wiedział czy rzeczywiście to pinia?