Kaktusy i sukulenty Eweliny
Każdy Twój wątek to radość dla oczu.
Przepiękne kaktusy! Świetnie wyglądają w kompozycji. Cudownie wygląda portulacaria afra. Ja mam malutką sadzoneczkę i drżę ,żeby się przyjęła. Czerwona krasulka śliczna, nigdzie takiej nie widziałam. No i poza tym oczu nie mogę oderwać od innych ........
Pozdrawiam i życzę jak najmniej kłopotów z podopiecznymi. Beata
Przepiękne kaktusy! Świetnie wyglądają w kompozycji. Cudownie wygląda portulacaria afra. Ja mam malutką sadzoneczkę i drżę ,żeby się przyjęła. Czerwona krasulka śliczna, nigdzie takiej nie widziałam. No i poza tym oczu nie mogę oderwać od innych ........
Pozdrawiam i życzę jak najmniej kłopotów z podopiecznymi. Beata
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Witam!!!
Ewelino ta misa z tą kompozycją robi wrażenie jest śliczna
a ten gigant z allegro niesamowity.
Gratuluje takich piekności.
Pozdrawiam
Ewelino ta misa z tą kompozycją robi wrażenie jest śliczna

Gratuluje takich piekności.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, czerwony gruboszek ma się nieźle , choć niewiele urósł :(Mam nadzieję .że "ruszy " wiosnąanna czarnota pisze: A jak Ci rośnie Cotyledon orbiculata v undulata bo mój zrzucił wszystkie liście te z białym nalotem i wypuścił dużo nowych w zielonkawym kolorze

Przykro mi ,że Twój Cotyledon stracił liście...może to w skutek szoku, jakiego nabawił się biedaczek na poczcie? Mój jest ok. Mało go podlewam. Zauważyłam ,że sam mówi , gdy chce wody- listki robią mu się wtedy jakby miękkawe.
Pokazuję dla porównania zdjęcia:

Zdjęcia po zakupie - 18 I

Dzisiejsze.
Urósł niewiele , ale najważniejsze ,że wypuszcza nowe listki

- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zwę się Echinofossulocactus.
Tak przy okazji to roślinka posadzona jest w zbyt żyznym podłożu - za długo tak nie pociągnie. Więcej czegoś mineralnego, najlepiej grubego żwiru. I generalnie odradzam stosowanie łupanego wapienia dla kaktusów - odczyn zasadowy
Tak przy okazji to roślinka posadzona jest w zbyt żyznym podłożu - za długo tak nie pociągnie. Więcej czegoś mineralnego, najlepiej grubego żwiru. I generalnie odradzam stosowanie łupanego wapienia dla kaktusów - odczyn zasadowy

Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek