u Asi-cz.2 :))
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: u Asi-cz.2 :))
Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie mojej hort. zapraszam do mnie 

- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu
patyki już wysłać?

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Mam hortensję pnąca ,,zwykłą" oraz ,,Mirrandę". Obie bardzo dobrze znoszą niskie temperatury. Jeżeli nigdzie nie znajdziesz ,,Mirrandy" to przygotuję Ci sadzonkę, tylko daj znać.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu-ślicznie poproszę
spróbuję je ukorzenić.Moje patyczki puszczają listki,a nawet korzonek na 1 kijku się pojawił
Magdo-byłabym bardzo szczęśliwa gdybyś ukorzeniła mi Mirrandę.Znajdę u Ciebie zdjącia tej hortusi?Czy ona rzeczywiście tak wolno rośnie?Tylko ten powolny wzrost mnie troszkę martwi-chcę ja puścić na świerk i czeka ją wspinaczka na ok 6m
Masz blisko fajną szkółkę-gdybyś tam znalazła sporą sadzonkę Mirrandy to byłabym BARDZO WDZIĘCZNA za zakup

Magdo-byłabym bardzo szczęśliwa gdybyś ukorzeniła mi Mirrandę.Znajdę u Ciebie zdjącia tej hortusi?Czy ona rzeczywiście tak wolno rośnie?Tylko ten powolny wzrost mnie troszkę martwi-chcę ja puścić na świerk i czeka ją wspinaczka na ok 6m

Masz blisko fajną szkółkę-gdybyś tam znalazła sporą sadzonkę Mirrandy to byłabym BARDZO WDZIĘCZNA za zakup

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Masz rację ciemierniki są fantastyczne, też choruję na inny kolorek niż kremowo zielony
i też ceny mnie przerastają 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
piękny ciemiernik - moja mała odnóżka też róża się powoli, chociaź kwitnienie to chyba przewiduje na przyszły sezon.
Agnieszka
wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam
,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"

Mój blog - zapraszam

- asma
W szkółce widziałam ciemierniki z takim liliowym pąkiem,ale poza tym same liście,nie wzięłam.
Kupiłam pierisa cupido,magnolkę,którą chcę poprowadzić na drzewko i dzisiaj kalmię.Poczytałam o niej więcej i ...jestem skłonna ją oddać,jest silnie toksyczna....
jak pojaę to zamienię na kiścień-były piekne i w podobnej cenie.
Kalmia już oddana,kupiony spory kiścień
Zamówienie od Martusi doszło:
Złocień wielki :Wirral Supreme
wiązówka bulwkowata
miskant chiński Gracillimus
krwiściąg
wilczomlecz pstry
bożykwiat różowy
trawa red Baron
rozplenica
fiołek motylkowaty
dzwonek karpacki
dzwonek brzoskwiniolistny
dzwonek skupiony
Kupiłam pierisa cupido,magnolkę,którą chcę poprowadzić na drzewko i dzisiaj kalmię.Poczytałam o niej więcej i ...jestem skłonna ją oddać,jest silnie toksyczna....

Kalmia już oddana,kupiony spory kiścień

Zamówienie od Martusi doszło:
Złocień wielki :Wirral Supreme
wiązówka bulwkowata
miskant chiński Gracillimus
krwiściąg
wilczomlecz pstry
bożykwiat różowy
trawa red Baron
rozplenica
fiołek motylkowaty
dzwonek karpacki
dzwonek brzoskwiniolistny
dzwonek skupiony
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Asiu,
przy okazji wizyty w szkółce patrzyłam za Mirrandą dla ciebie, ale nie było. Kupię, jak gdzieś znajdę.
Co do toksyczności kalmii, to nie należy brać tego tak do końca na serio - u mnie rośnie i jakoś wszystko inne też, nikt i nic nie poniosło śmierci w mękach na skutek zatrucia. Zresztą wiele innych roślin, np. azalie, różaneczniki wieczniezielone czy złotokapy są również trujące, a jakoś nie rezygnujemy z ich uprawy.
Moja kalmia (wąskolistna) spisuje się świetnie, nie przemarza i kwitnie obficie. Jak tylko trafię, dokupię szerokolistną.
Co do ciemnego ciemiernika, niebawem będę miała sporo siewek, chętnie Ci jakieś sprezentuje.
przy okazji wizyty w szkółce patrzyłam za Mirrandą dla ciebie, ale nie było. Kupię, jak gdzieś znajdę.
Co do toksyczności kalmii, to nie należy brać tego tak do końca na serio - u mnie rośnie i jakoś wszystko inne też, nikt i nic nie poniosło śmierci w mękach na skutek zatrucia. Zresztą wiele innych roślin, np. azalie, różaneczniki wieczniezielone czy złotokapy są również trujące, a jakoś nie rezygnujemy z ich uprawy.
Moja kalmia (wąskolistna) spisuje się świetnie, nie przemarza i kwitnie obficie. Jak tylko trafię, dokupię szerokolistną.
Co do ciemnego ciemiernika, niebawem będę miała sporo siewek, chętnie Ci jakieś sprezentuje.
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
A pokażesz jak wygląda na żywo?asma pisze:....
Kupiłam pierisa cupido,....
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Asiu widzę że sezon zaczęty z wielkim hukiem-taka ilość nowych roślinek a podejrzewam że to jeszcze nie koniec.
Ja u siebie nie mam kali a bardzo mnie zainteresowała , muszę o niej poczytać i może to będzie tegoroczny nabytek.
Ja u siebie nie mam kali a bardzo mnie zainteresowała , muszę o niej poczytać i może to będzie tegoroczny nabytek.
- asma
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ładny egzemplarz pierisa wybrałaś. 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Asiu,
dziś zorientowałam się, że siewki już są. Wprawdzie maleńkie, ale takie są bardzo dobre. We wtorek będę w Sopocie, mogę przywieźć. Albo może Marysia weźmie. Zaraz napiszę do niej na p.w.
dziś zorientowałam się, że siewki już są. Wprawdzie maleńkie, ale takie są bardzo dobre. We wtorek będę w Sopocie, mogę przywieźć. Albo może Marysia weźmie. Zaraz napiszę do niej na p.w.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Asia biednej kalmii się pozbyłaś ojoj...
Toksyczny to jest mój były
Piękne zakupy ach ta wiosna...
Toksyczny to jest mój były

Piękne zakupy ach ta wiosna...
Agnieszka
wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam
,

Mój blog - zapraszam