Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Aniu jesteś niezwykle zdolną osóbką, mającą cudowne różyce w ogrodzie.
A te hortensje to podlewane specjalnymi nawozami, że mają inne kolory?
A te hortensje to podlewane specjalnymi nawozami, że mają inne kolory?
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Anuś, koniecznie zajedź do LM, może jeszcze będą
Lawenda jest urocza , zarówno w ogrodzie jak i na różnych motywach
Łany lawendy muszą wyglądać bosko
Poszukam zdjęcia krzaczka Flory R., a jak nie znajdę to cyknę . Krzew jest wysoki i sztywny, dla mnie super .
Kwitła na razie kilkoma kwiatami, ale czeka jeszcze mnóstwo pąków .

Lawenda jest urocza , zarówno w ogrodzie jak i na różnych motywach

Łany lawendy muszą wyglądać bosko

Poszukam zdjęcia krzaczka Flory R., a jak nie znajdę to cyknę . Krzew jest wysoki i sztywny, dla mnie super .
Kwitła na razie kilkoma kwiatami, ale czeka jeszcze mnóstwo pąków .
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, świetne cudeńka wyczarowujesz. Widzę, że Pashmina odreagowuje deszcze. Ja dzisiaj obcięłam większość kwiatów i tak były cale w błocku i służyły jedynie jako schody dla ślimaków, które próbują wpełzać do lilii.. Czy szałwia trójbarwna to bylinka wieloletnia?
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Zostawisz je na balkonie

Moja szałwia kwitnie tylko w jednym kolorze.... pewnie muszę troszkę poczekać....

Roślinka jest świetna.

Wiadro i kanki wyglądają jak dzieła sztuki!
Hortensje zachwycają kolorami!

Hortensje zachwycają kolorami!
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Hortensje wyglądają u Ciebie jak sztuczne. Bardzo ładne! Takie pełne. Dokładnie jak te z serwetki 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prawie wszystkie róże ,które pozostały na krzaczkach też są w tej brzydszej szacie po tych deszczach .
Hortensje fajnie wybarwione .U mnie tylko różowości 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, ale masz śliczne hortensje, ja jeszcze czekam, mam nadzieję, że również ładnie się wybarwią, te ozdobione kanki normalnie cudo, chyba przyjadę do Ciebie na naukę
, piękne masz róże szczególnie wpadł mi w oko Golden Baron i Flora Romantica, gdzie zdobyłaś tę drugą? Tak, tak mam Zofię i Hot Chocolate, ta pierwsza kwitnie obłędnie, a na czekoladkę nadal czekam, ponarzekam sobie natomiast na First Lady, u mnie bardzo niska i zwiesza główki, ale myślę, że to kwestia miejsca i za mało słońca, zobaczę podczas drugiego kwitnienia, jeśli się znów to powtórzy, będę musiała pomyśleć o jej przesadzeniu. Ta z Auchana też zjawiskowa, zauważyłam, że większość narzeka na Heidi Klum, a ja ją sobie bardzo chwalę 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, podziwiam Twoje hortensje. Ja z tego gatunku dawno zrezygnowałam, przemarzają. Ale dobrze, że zajrzałam, bo dowiedziałąm się, że mam szałwię trójbarwną. A nie wiedziałam co to za cudo rośnie....chwilowo podejrzewałam, że to jakis piękny chwast. Ale ja nie sadziłam
Kaneczki piękne
Jakie mają przeznaczenie?

Kaneczki piękne

Ciocia mi kiedyś poradziła, że hortensji nie wolno zakrywać na zimę! Muszą same sobie poradzić i podobno wtedy lepiej kwitną

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aniu, wpisuję się
.
Bywam cichaczem i podziwiam twoje róże i kompozycje głośno wzdychając z zachwytu
.
Nowe oblicze baniek rewelacyjne.
Powinnam się zmobilizować i odnowić nijaka szafkę we wiatrołapie
.
Pozdrawiam
.

Bywam cichaczem i podziwiam twoje róże i kompozycje głośno wzdychając z zachwytu

Nowe oblicze baniek rewelacyjne.
Powinnam się zmobilizować i odnowić nijaka szafkę we wiatrołapie

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już wiem skąd pomysł na ozdobę ,patrząc na takie kule hortensjowe,trudno ,aby je nie uwiecznić...
Masz zdolności ,podobnie jak Grażynka z naszego foum ...gagawi,ona też tworzy takie cudeńka...
Masz zdolności ,podobnie jak Grażynka z naszego foum ...gagawi,ona też tworzy takie cudeńka...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Ale piękne kanki i wiadro Ci wyszło ,cudne , a hortensje
no prostu brak słów , co im podsypujesz że mają taki kolor ?

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ale wczoraj upalny dzień spędziłam na działce
Koniecznie trzeba było podlać rośliny i trawę.
Różyczki jak na razie zdrowe,jedynie Crocus Rose ma brzydkie liście,a Agnes Schilinger hmm też coś z nią kiepsko.Ma przyrosty,ale właśnie te liście takie przypalone są ech...
Za to kwitną w najlepsze liliowce,czekam tylko na lilie.Hortensje ogrodowe teraz mają swój czas ...
Aneczka hortensja ogrodowa,która rośnie sobie z tyłu domku kwitnie na różnokolorowo co mnie bardzo cieszy,ja jej dosłownie niczym nie podsypuję.To widocznie taki rodzaj.Słyszałam o podsypywaniu krzaków ałunem,ja tego nie robię.Mam jeszcze inną hortensję,która kwitnie tylko na różowo.Może tą doświadczyć i ją podsypać?
Kasiu byłam wczoraj w LM,ale niestety róż Meillanda nie było,stały za to inne Austina,ale cena wysoka,a krzaczki słabe,zalane mocno woskiem.Już mnie to nie rusza
Oj tak łany lawendy,mam takie marzenie,by zobaczyć to na własne oczy
Kasiu moja Flora Romantica nie ma dużo pąków,może ze 3,ale i tak się bardzo cieszę
Sabinko Pashmina niestety w kropki. Szałwia trójbarwna to roślina jednoroczna,wysiewam ją co roku w lutym do pojamnika,potem pikuję sadzoneczki i do ogrodu ...
Majeczko kanki zostawię na balkonie,raczej do mieszkania nie pasują prawda? No chyba,że macie jakieś pomysły:)
Porobiłam trochę sadzonek i moje są w większości fioletowe,a kilka jest wybarwionych na trzy kolory fiolet,róż plus biel.
Smolka cieszę się,że podobają się moje twory
To naprawdę nic trudnego,tylko czasu troszkę trzeba poświęcić ...
Madziu co roku kwitną tak ładnie
Jedna mi lekko podmarzła na wiosnę,ale i tak zakwitła.
Jadziu a podlewałaś ałunem? Mój wujek tak robił i rzeczywiście miał niebieskie kwiaty
Ilonko to nic trudnego,ja jestem samoukiem,kilka filmików na youtube zobaczyłam
Florę Romanticę kupił mój mąż w LM w Poznaniu chyba ze 3 lata temu,taki to był mizerny krzaczek w wysuszonymi badylkami
Czekam z Tobą na czekoladkę
Róża z Auchana przypomina mi Williama Schekspeara . Heidi Klum ładnie Ci rośnie?
Pepsi hortensje ogrodowe mogą przemarzać,ja zostawiam je samie sobie,nie okrywam.U mnie się trzymają,lubią cień,za to bukietówki dobrze rosną na słońcu
No ciekawe co piszesz o szałwii,ja ostatnio widziałam jak coś podobnego wyrosło tam gdzie jej nie sadziłąm,może rzeczywiście sama się wysiewa? Czekam aż pączki zakwitną.
Kanki na razie jeszcze nie wiem jak wykorzystam,pozostaje mi je polakierować
Może suszone kwiaty w nich postawić?
Smolka ja właśnie niczym ich nie okrywam ...
Klarysko czemu cichym? Daj znać jak będziesz,no ja rozumiem,że nie zawsze mamy czas na wpisy,ja tez tak mam
Ale odwiedzam i jestem z Wami
Szafkę masz do odnowienia? O to coś grubszego kalibru,jeszcze nie miałam okazji odnawiać mebli
Alionushka przełożyłam naturę na przedmiot
Gagawi tworzy cudeńka? Szkoda,że już nie prowadzi wątku...
Reniu nie podsypuję żadnego nawet nawozu,po prostu to chyba taki gatunek mi się trafił
Pokażę Wam tą hortensję można powiedzieć w kilku wybarwieniach ...

Elf mini powojnik drogi jak .....a w ogóle niewidoczny z ławeczki

Błękitny Anioł w tym roku słabo kwitnie,chyba róże go przydusiły...

Rozplenica japońska,a z boku Napoleon...

Sophie Renaissance,bardzo lubię tę różę za wyjątkowy,mocny kolor...

Róża z Auchan chyba William S...

Bukiet First Lady

Liliowiec rarytas,zapomniałam nazwy...

Begonia z lobelią...

Liliowiec Pixie Parasol

Miłego dnia życzę wszystkim...

Różyczki jak na razie zdrowe,jedynie Crocus Rose ma brzydkie liście,a Agnes Schilinger hmm też coś z nią kiepsko.Ma przyrosty,ale właśnie te liście takie przypalone są ech...

Aneczka hortensja ogrodowa,która rośnie sobie z tyłu domku kwitnie na różnokolorowo co mnie bardzo cieszy,ja jej dosłownie niczym nie podsypuję.To widocznie taki rodzaj.Słyszałam o podsypywaniu krzaków ałunem,ja tego nie robię.Mam jeszcze inną hortensję,która kwitnie tylko na różowo.Może tą doświadczyć i ją podsypać?
Kasiu byłam wczoraj w LM,ale niestety róż Meillanda nie było,stały za to inne Austina,ale cena wysoka,a krzaczki słabe,zalane mocno woskiem.Już mnie to nie rusza

Oj tak łany lawendy,mam takie marzenie,by zobaczyć to na własne oczy

Kasiu moja Flora Romantica nie ma dużo pąków,może ze 3,ale i tak się bardzo cieszę

Sabinko Pashmina niestety w kropki. Szałwia trójbarwna to roślina jednoroczna,wysiewam ją co roku w lutym do pojamnika,potem pikuję sadzoneczki i do ogrodu ...
Majeczko kanki zostawię na balkonie,raczej do mieszkania nie pasują prawda? No chyba,że macie jakieś pomysły:)
Porobiłam trochę sadzonek i moje są w większości fioletowe,a kilka jest wybarwionych na trzy kolory fiolet,róż plus biel.
Smolka cieszę się,że podobają się moje twory

Madziu co roku kwitną tak ładnie

Jadziu a podlewałaś ałunem? Mój wujek tak robił i rzeczywiście miał niebieskie kwiaty

Ilonko to nic trudnego,ja jestem samoukiem,kilka filmików na youtube zobaczyłam

Florę Romanticę kupił mój mąż w LM w Poznaniu chyba ze 3 lata temu,taki to był mizerny krzaczek w wysuszonymi badylkami

Czekam z Tobą na czekoladkę

Pepsi hortensje ogrodowe mogą przemarzać,ja zostawiam je samie sobie,nie okrywam.U mnie się trzymają,lubią cień,za to bukietówki dobrze rosną na słońcu

Kanki na razie jeszcze nie wiem jak wykorzystam,pozostaje mi je polakierować

Smolka ja właśnie niczym ich nie okrywam ...
Klarysko czemu cichym? Daj znać jak będziesz,no ja rozumiem,że nie zawsze mamy czas na wpisy,ja tez tak mam

Alionushka przełożyłam naturę na przedmiot

Reniu nie podsypuję żadnego nawet nawozu,po prostu to chyba taki gatunek mi się trafił

Pokażę Wam tą hortensję można powiedzieć w kilku wybarwieniach ...

Elf mini powojnik drogi jak .....a w ogóle niewidoczny z ławeczki

Błękitny Anioł w tym roku słabo kwitnie,chyba róże go przydusiły...

Rozplenica japońska,a z boku Napoleon...

Sophie Renaissance,bardzo lubię tę różę za wyjątkowy,mocny kolor...

Róża z Auchan chyba William S...

Bukiet First Lady

Liliowiec rarytas,zapomniałam nazwy...

Begonia z lobelią...

Liliowiec Pixie Parasol

Miłego dnia życzę wszystkim...
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Masz zdolne łapki Anuś...
Mój Anioł też dość słabo kwitnie, i na dodatek jakiś pogryziony... pocieszam się że za rok będzie w lepszej kondycji.

Mój Anioł też dość słabo kwitnie, i na dodatek jakiś pogryziony... pocieszam się że za rok będzie w lepszej kondycji.