Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Aniu jesteś niezwykle zdolną osóbką, mającą cudowne różyce w ogrodzie.
A te hortensje to podlewane specjalnymi nawozami, że mają inne kolory?
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Anuś, koniecznie zajedź do LM, może jeszcze będą :wink:
Lawenda jest urocza , zarówno w ogrodzie jak i na różnych motywach :roll:
Łany lawendy muszą wyglądać bosko :roll:

Poszukam zdjęcia krzaczka Flory R., a jak nie znajdę to cyknę . Krzew jest wysoki i sztywny, dla mnie super .
Kwitła na razie kilkoma kwiatami, ale czeka jeszcze mnóstwo pąków .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, świetne cudeńka wyczarowujesz. Widzę, że Pashmina odreagowuje deszcze. Ja dzisiaj obcięłam większość kwiatów i tak były cale w błocku i służyły jedynie jako schody dla ślimaków, które próbują wpełzać do lilii.. Czy szałwia trójbarwna to bylinka wieloletnia?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania masz złote rączki ;:138 ;:138 i wspaniałe pomysły.... fajowsko wyglądają, te przedmioty. ;:333
Zostawisz je na balkonie :D
Moja szałwia kwitnie tylko w jednym kolorze.... pewnie muszę troszkę poczekać.... :;230
Roślinka jest świetna. ;:333
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiadro i kanki wyglądają jak dzieła sztuki! ;:215

Hortensje zachwycają kolorami!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Hortensje wyglądają u Ciebie jak sztuczne. Bardzo ładne! Takie pełne. Dokładnie jak te z serwetki :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prawie wszystkie róże ,które pozostały na krzaczkach też są w tej brzydszej szacie po tych deszczach . ;:174 Hortensje fajnie wybarwione .U mnie tylko różowości ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, ale masz śliczne hortensje, ja jeszcze czekam, mam nadzieję, że również ładnie się wybarwią, te ozdobione kanki normalnie cudo, chyba przyjadę do Ciebie na naukę ;:306, piękne masz róże szczególnie wpadł mi w oko Golden Baron i Flora Romantica, gdzie zdobyłaś tę drugą? Tak, tak mam Zofię i Hot Chocolate, ta pierwsza kwitnie obłędnie, a na czekoladkę nadal czekam, ponarzekam sobie natomiast na First Lady, u mnie bardzo niska i zwiesza główki, ale myślę, że to kwestia miejsca i za mało słońca, zobaczę podczas drugiego kwitnienia, jeśli się znów to powtórzy, będę musiała pomyśleć o jej przesadzeniu. Ta z Auchana też zjawiskowa, zauważyłam, że większość narzeka na Heidi Klum, a ja ją sobie bardzo chwalę ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, podziwiam Twoje hortensje. Ja z tego gatunku dawno zrezygnowałam, przemarzają. Ale dobrze, że zajrzałam, bo dowiedziałąm się, że mam szałwię trójbarwną. A nie wiedziałam co to za cudo rośnie....chwilowo podejrzewałam, że to jakis piękny chwast. Ale ja nie sadziłam ;:oj
Kaneczki piękne ;:108 ;:333 Jakie mają przeznaczenie?
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Ciocia mi kiedyś poradziła, że hortensji nie wolno zakrywać na zimę! Muszą same sobie poradzić i podobno wtedy lepiej kwitną :!: :roll:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aniu, wpisuję się :) .
Bywam cichaczem i podziwiam twoje róże i kompozycje głośno wzdychając z zachwytu ;:oj .
Nowe oblicze baniek rewelacyjne.
Powinnam się zmobilizować i odnowić nijaka szafkę we wiatrołapie ;:131 .
Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Już wiem skąd pomysł na ozdobę ,patrząc na takie kule hortensjowe,trudno ,aby je nie uwiecznić...
Masz zdolności ,podobnie jak Grażynka z naszego foum ...gagawi,ona też tworzy takie cudeńka... ;:333
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ale piękne kanki i wiadro Ci wyszło ,cudne , a hortensje ;:oj no prostu brak słów , co im podsypujesz że mają taki kolor ?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale wczoraj upalny dzień spędziłam na działce ;:3 Koniecznie trzeba było podlać rośliny i trawę.
Różyczki jak na razie zdrowe,jedynie Crocus Rose ma brzydkie liście,a Agnes Schilinger hmm też coś z nią kiepsko.Ma przyrosty,ale właśnie te liście takie przypalone są ech... ;:222 Za to kwitną w najlepsze liliowce,czekam tylko na lilie.Hortensje ogrodowe teraz mają swój czas ...

Aneczka hortensja ogrodowa,która rośnie sobie z tyłu domku kwitnie na różnokolorowo co mnie bardzo cieszy,ja jej dosłownie niczym nie podsypuję.To widocznie taki rodzaj.Słyszałam o podsypywaniu krzaków ałunem,ja tego nie robię.Mam jeszcze inną hortensję,która kwitnie tylko na różowo.Może tą doświadczyć i ją podsypać?

Kasiu byłam wczoraj w LM,ale niestety róż Meillanda nie było,stały za to inne Austina,ale cena wysoka,a krzaczki słabe,zalane mocno woskiem.Już mnie to nie rusza ;:303
Oj tak łany lawendy,mam takie marzenie,by zobaczyć to na własne oczy ;:167
Kasiu moja Flora Romantica nie ma dużo pąków,może ze 3,ale i tak się bardzo cieszę :heja

Sabinko Pashmina niestety w kropki. Szałwia trójbarwna to roślina jednoroczna,wysiewam ją co roku w lutym do pojamnika,potem pikuję sadzoneczki i do ogrodu ...

Majeczko kanki zostawię na balkonie,raczej do mieszkania nie pasują prawda? No chyba,że macie jakieś pomysły:)
Porobiłam trochę sadzonek i moje są w większości fioletowe,a kilka jest wybarwionych na trzy kolory fiolet,róż plus biel.

Smolka cieszę się,że podobają się moje twory ;:333 To naprawdę nic trudnego,tylko czasu troszkę trzeba poświęcić ...

Madziu co roku kwitną tak ładnie ;:333 Jedna mi lekko podmarzła na wiosnę,ale i tak zakwitła.

Jadziu a podlewałaś ałunem? Mój wujek tak robił i rzeczywiście miał niebieskie kwiaty ;:oj

Ilonko to nic trudnego,ja jestem samoukiem,kilka filmików na youtube zobaczyłam ;:306
Florę Romanticę kupił mój mąż w LM w Poznaniu chyba ze 3 lata temu,taki to był mizerny krzaczek w wysuszonymi badylkami ;:224
Czekam z Tobą na czekoladkę ;:65 Róża z Auchana przypomina mi Williama Schekspeara . Heidi Klum ładnie Ci rośnie? ;:oj

Pepsi hortensje ogrodowe mogą przemarzać,ja zostawiam je samie sobie,nie okrywam.U mnie się trzymają,lubią cień,za to bukietówki dobrze rosną na słońcu ;:108 No ciekawe co piszesz o szałwii,ja ostatnio widziałam jak coś podobnego wyrosło tam gdzie jej nie sadziłąm,może rzeczywiście sama się wysiewa? Czekam aż pączki zakwitną.
Kanki na razie jeszcze nie wiem jak wykorzystam,pozostaje mi je polakierować ;:333 Może suszone kwiaty w nich postawić?

Smolka ja właśnie niczym ich nie okrywam ...

Klarysko czemu cichym? Daj znać jak będziesz,no ja rozumiem,że nie zawsze mamy czas na wpisy,ja tez tak mam :oops: Ale odwiedzam i jestem z Wami ;:167 Szafkę masz do odnowienia? O to coś grubszego kalibru,jeszcze nie miałam okazji odnawiać mebli ;:224

Alionushka przełożyłam naturę na przedmiot :heja Gagawi tworzy cudeńka? Szkoda,że już nie prowadzi wątku...

Reniu nie podsypuję żadnego nawet nawozu,po prostu to chyba taki gatunek mi się trafił ;:333

Pokażę Wam tą hortensję można powiedzieć w kilku wybarwieniach ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elf mini powojnik drogi jak .....a w ogóle niewidoczny z ławeczki ;:222

Obrazek

Błękitny Anioł w tym roku słabo kwitnie,chyba róże go przydusiły...

Obrazek

Rozplenica japońska,a z boku Napoleon...

Obrazek

Sophie Renaissance,bardzo lubię tę różę za wyjątkowy,mocny kolor...

Obrazek

Róża z Auchan chyba William S...

Obrazek

Bukiet First Lady

Obrazek

Liliowiec rarytas,zapomniałam nazwy...

Obrazek

Begonia z lobelią...

Obrazek

Liliowiec Pixie Parasol

Obrazek

Miłego dnia życzę wszystkim...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Masz zdolne łapki Anuś... ;:138
Mój Anioł też dość słabo kwitnie, i na dodatek jakiś pogryziony... pocieszam się że za rok będzie w lepszej kondycji.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”