Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Alu..przykra sprawa spotkała was na targach , takich miejsc i ludzi lepiej unikać :wink: . Ja o dziwo na targi ogrodnicze na które jeżdźę od kilkunastu lat w tym roku nie pojechałam ;:oj .Padało, zimno..stwierdziłam że nic już nie dokupuję, zadbam bardziej o to co mam ;:108 . Dziś u mnie pogoda dopisuje ale ponoć od jutra ma padać :wink: Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit
Długi weekend trwa i choc pogoda taka sobie bo trochu słońca przeplatanego małym deszczykiem, wiaterkiem to udało mi się zrobić wszystko co zamierzałam. teraz czas na odpoczynek o ile z nieba deszczyk nie będzie padał.
Zrobiłam trochu zdjęć bo tym razem nie zapomniałam aparatu ale za to zapomniałam nasiona. ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzia u mnie od niedzieli zapowiadają przymrozki oby się nie sprawdziło :)
Aniu dziękuję :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trochu się rozpędziłam ale to i tak niewielka ilośc zdjęć co dzis zrobiłam Pozdrawiam wszystkim dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu..podziwiam twoją wiosnę i te kolorki ;:215 . To przy nich nabieramy jeszcze większej werwy do pracy ;:oj . Piękne serduszki , tulipanki i te pachnące bzy,,czyż może być piękniej ;:180 . Oby troszkę było cieplej, u mnie chłodno i bez deszczu :wink:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu masz piękne rozsady, ja w tym roku zapomniałam o arbuzach i dopiero w majowy weekend wysiałam, ale w zeszłym też jedną odmianę później siałam i była tak samo jak tamte, pamiętaj że warto je posadzić na czarnej agrowłókninie to wtedy lepiej rosną bo jest im cieplej.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Brawo, piękna bogata wiosna. ;:63
Od serduszek, po szafirki, tulipanki i każdą roślinkę. ;:108
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Dziś u mnie kolejny dzień deszczowy i zimny. Mimo niskiej temperatury bo było 12 stopni wyrzuciłam pomidory i paprykę na balkon oraz resztę sadzonek niech się powoli hartują. Po południu na chwilę przestało padać poszłam z psiakiem na spacer i mimo, że pochmurno nabrałam ochoty, aby jechać na działkę, ale nie trwało to długo bo jak wróciłam do domu ze spaceru to zaczęło padać i temperatura spadła do 5 stopni brr zabrałam od razu sadzonki do domu i ochota na działkę mi przeszła. Co to będzie już nie długo trzeba sadzić pomidory do gruntu, a tu takie niskie temperatury. W tym roku robię eksperyment postanowiłam, że będę sadziła je w agrotkaninie pomidory, ogórki, paprykę, dynie cukinię, arbuzy ciekawe jak się udają.
Ostatnio pokazałam pąka peoni no i doczekałam się bo już zakwitła, jest piękna wielkości dłoni i cudnie pachnie, szkoda tylko, że to trafiło w czasie deszczy i nie mogę się nią nacieszyć, ale na pocieszenie kolejna ma pąki ciekawe czy tez taka ładna będzie i czy kolor też się sprawdzi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale by się słoneczka przydało dla roślinek i dla mnie :) bo kosić muszę trawa rośnie i nawet jeszcze huśtawki nie rozłożyłam.

Obrazek

Zuzia Dziękuję. U mnie zimno brr najlepiej w domku w łóżeczku.
Aniu Troja Mam agrotkanine, a agrowłóknine musiałabym kupić jak myślisz może być ??
Aniu Dziękuję piękna wiosna ale strasznie zimna. ;:145

Pozdrawiam Wszystkich życzę dużo ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu..najpierw muszę pochwalić pięknego powojnika, ślicznie zakwitł..tyloma kwiatami ;:180 Mój ostatnio jak byłam na swojej działce zaczynał kwitnąć, oby jak zajadę coś jeszcze z kwiecia zostało ;:oj Paskudna wiosna, ze względu na zimno bądź deszcze nie jeżdżę. Nerwa w domu bierze bo nawet nie wiem co u mnie kwitnie lub przekwitło..widzę u ciebie piwonie, moje były w pąkach, chyba w to zimno nie przekwitły ;:oj . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dziś u mnie kolejny dzień deszczowy i zimny pogoda, że psa na pole szkoda wyprowadzać. Już mamy 15 maja powoli można sadzić pomidory, siać ogórki i takie tam tylko szkoda, że u mnie śnieg w górach jakieś 40 km ode mnie, ale co tam uprawy będą w tym roku na parapecie zrobię grządkę i niech rośnie ;:306 . A tak poważnie to zgroza jak się na to patrzy papryka kwitnie, pomidory kwitną, arbuzy duże cukinia i dynia tez już wychodzą. Wiosny w tym roku u mnie nie będzie ;:145 no i remont altany stoi, jedno co ładnie rośnie to trawa jak tak dalej będzie to chyba kosą będę kosiła.
No, ale koniec narzekania pokażę wam moje uprawy parapetowe biedne są bo mimo, że nie sadziłam je wczas tylko po 15 marca to i tak duże urosły i ciasno mają.
Moje kwitnące pomidory
Obrazek

Obrazek

a to arbuzy

Obrazek

Papryka

Obrazek

Obrazek

i kapusta pekińska :)

Obrazek

Na działce nie byłam już od soboty bo cały czas pada i w dodatku coś mnie zaczęło zbierać dlatego czekam, aż przestanie i pojadę. Ciekawe co tam zastanę oprócz błota i trawy, co z moimi uprawami, pietruszka była taka ładna i marchewka, cebulka, truskawki tak pięknie kwitły. Myślę, że przestanie padać jak zaczyna się podtopienia wszystko sie zniszczy po potem słoneczko wyjdzie. Do tej pory zostało mi podziwianie waszych ogródków. Pozdrawiam życzę słoneczka :)

Zuzia Ja tez nie mogę usiedzieć w domu gdyż mam tyle planów jakbym mogła to już bym tam była, ale nie ma do czego. Ciekawa jestem czy będą jakieś owoce w zeszłym roku na początku czerwca jadłam czereśnie, a w tym roku tak mi się wydaje, że tylko smakiem się obejdę. Pozdrawiam życzę ciepełka i słoneczka jak najszybciej :) ;:3 ;:3
Pozdrawiam Alicja
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Alicjo wiem jaką masz pogodę bo ja po sąsiedzku siedzę w Ustroniu, dzisiaj to nosa nie można wystawić.
Cały dzień pada, deszcz gęsty rzęsisty, mgła i bardzo zimno na dworze.
Przy tej pogodzie mam tyle czasu, że wszystkie ogródki i forumki u których bywałem odwiedzam.
Domyślam się co czujesz, że tu maj a nie można bywać na działce.
Pomidorki które widzę to siedzą jeszcze w domku na parapecie ? moje też jeszcze na parapetach.
U mnie mniej w domu mniej deszczu ponoć ale też bardzo zimno.

Pozdrawiam i życzę słoneczka to i dla mnie coś się skapnie ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Alu, sadzonki warzyw masz bardzo dorodne, ;:138 ;:138 potrzeba więc dobrej pogody, byś mogła je wysadzić na grządki. ;:3
Niech więc słoneczko wychynie zza chmur i da dużo ciepełka. ;:167
Zdrówka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was kochani :wit
Na dzis zapowiadali słoneczko i burze, ale mimo pochmurnej pogody rano juz o 8 pojechałam na działkę z nadzieją, że skoszę przynajmniej przed działką bo już wstyd wszyscy skosili koło swoich działek, a ja nie bo, albo pada, albo nie mam czasu. Jak przyjechałam to nie poznałam swojego ogródka trawa jak na ugorze ręce załamałam i zabrałam się od razu za koszenie to przed i to na działce. W grządkach nawet, nawet po ostatnim plewieniu trawy nie ma czyli jedna dobra wiadomość. Z koszeniem był horror chodziłam po trawie a pod nogami mi chlupało, ale kosić trzeba. Czas szybko leciał skosiłam tylko połowę działki i obrzeża koło kwiatów i to tez nie wszystkie bo jak na złość nożyce mi się wyładowały to trzeba mieć pecha. Więcej nie zrobiłam bo mój m szedł na druga zmianę do pracy. Chciałam zrobić zdjęcie mojej drugiej piwonii co się rozwinęła więc tak na szybko bo nie było już czasu gdyż na działce nie mogłam zostać bo po pierwsze przeziębiona trochu jestem po drugie bałam się tej burzy że przyjdzie. W domu tez trzeba porobić bo przez chorobę mojego psiaka trzeba wyprać dywan, ale dobrze że mam odkurzacz to jakoś pójdzie. Ładna jest ta druga peonia, ale przypuszczam z tego co widzę że będę miała dwie takie same. No trudno.

Obrazek

juz powoli zakwitają azalie

Obrazek

z borówek też będzie radocha w końcu się najem o ile ptaki mnie nie wyprzedzą ;:306

Obrazek

Jutro zaś dzien remontu bo śpieszyć się trzeba przed chrzcinami wnusi więc na działke nie jadę dopiero w niedzielę odpocząć i się zrelaksować.
Lucynko Witaj od dzisiaj trochu lepiej z pogodą jak ziemia przesknie to chce posadzić widzę, że ludzie na działkach już sadzą. :)
Krysiu witaj bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś jak również z tego, że jesteśmy nie tak daleko od siebie. Do Ustronia jeżdżę dość często bo bardzo mi się podoba ta miejscowość, a moim córeczką kiedyś te rowerki wodne w basenie.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko życzę udanego weekendu.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Alu pomidorki już kwitną, arbuzy piekne, paprykateż, no czas wysadzać to wszystko, ja właśnie dziś posadziłam kwitnące pomidorki, posadziłam też papryke, jedynie arbuzy mi padły i nie posadzę ich niestety w tym roku ;:185 teraz będzie ciepło, to wszystko szybko obeschnie i znowu będziemy tęsknic za deszczem, taka nieokreślona ta pogoda. Ciepła życzę i zdrówka Alu :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Alicjo :wit widzę, że wszystko pięknie rośnie i kwitnie :) Piwonia ogromne kwiaty i ładny kolor, azalie rozpoczynają spektakl no i sporo borówek będzie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”