Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Witaj Iwonko. :wit
Gratuluję wygranej. ;:108
Cudny masz ogródeczek. Taki klimatyczny, z ceglanym domkiem, pięknymi różami i różnistymi mieszkańcami. To jest to, co mnie też chwyta za serducho. :D
W lipcu pokazujesz piękną różę nn. Bardzo mi przypomina moją Warszawę . Mam do niej szczególny sentyment, więc wpadła mi w oko. :wink:
Wstawię fotkę dla porównania, a potem usunę.
Pozdrawiam serdecznie. :wit

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Moje gratulacje. ;:196
Następne piękne róże.Ta biała,bielsza niż biel. ;:oj
Fajne ujęcia. ;:63
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dołączam do gratulacji i ślę z tej okazji buziaki. ;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ode mnie również serdeczne gratulacje ;:196
Ta fioletowa różyczka to jaka?
No proszę, nigdy bym nie pomyślała, że kwiaty mogą być zapylane przez nietoperze, już to że ćmy zapylają niektóre gatunki było dla mnie niesamowite, zwłaszcza jak przy szałwii trójbarwnej spotkałam pierwszy raz w życiu fruczaka ;:oj Może tych nietoperków u mnie brakuje, bo moje nasienniki niestety zawiązały się bardzo późno i nasiona nie są dojrzałe ;:224 Kupiłam paczkę nasion, ale nie zamierzam już się tak przejmować, jak nie wzejdą za pierwszym razem, to posieję wilce i dosadzę clematisy :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonko oczywiście gratulacje ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko - gratuluję wygranego styczniowego konkursu ;:196
Róża biała - no zachwyciła mnie ;:167
Też jestem ciekawa jak z tą kobeą będzie - może tak samo jak z innymi kwiatami, że samodzielnie zebrane nasiona dają super efekty. Przynajmniej ja tak zauważyłam i widzę różnicę w nasionach zebranych czy kupnych co niektórych roślin.
Rozumiem, że wpadać na pyszny obiadek do Ciebie też teraz możemy skoro aż tak wypełniony masz zamrażalnik ;:306 ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ile tu gratulacji :shock: , dołączam wyrazy uznania Iwonko! ;:138
Nie poparłam kandydatury ale nie żebym nie była za ;:oj ...po prostu nie bywam w temacie... :oops:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwoneczko, moc gratulacji i ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Robisz kochana cudne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Iwona, ode mnie tez przyjmij gratulacje. Umknęła mi Twoja kandydatura, ale też bym na ciebie głosowała :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kilka lat temu, niedużo bo zaledwie troszkę ponad dwa, zajrzałam przypadkiem na forum. Nie miałam zamiaru zostać tu na dłużej, miałam zadać kilka pytań i zmykać. Do tej pory pytań zadałam pewnie kilka stron ;:306 , a Wy cierpliwie mi na nie odpowiadacie. W końcu nieśmiało zdecydowałam się założyć własny wątek. Początki łatwe nie były, bo o czym pisać ludziom, których zupełnie się nie zna? Tymczasem okazało się to prostsze niż przypuszczałam. Nie widząc Was i samej nie będąc widzianą byłam odważniejsza, słowa popłynęły jak rzeka. Wasze wyróżnienie jest dla mnie niezwykle ważne. Wszystkim Wam jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujęObrazek
Lucynko,Obrazek
Dlaczego kobee miałyby się Tobie nie udać? Przecież masz zielone łapki, na pewno wyjdą. Na razie swoje wysiane nasionka bacznie obserwuję i żeby nie zapeszyć, ale chyba.....Zresztą nie, dzisiaj już dam im spokój, jutro spojrzę jeszcze raz ;:108
Co prawda nie naleweczką, ale drinusiem, a dzisiaj nawet winkiem lulam się już chyba trzeci dzień z rzędu ;:202 Tylko, żeby nie weszło mi to w krewObrazek
Jadziu,Obrazek
Ostatnio nalepiłam mięsnych pierożków, a wcześniej robiłam z dynią i pęczakiem. Tak więc lepię sobie i lepię i jakoś łatwo mi to przychodzi. Ale moja rodzinka ma spory apetyt na pierogi, to zbyt długo one u mnie nie poleżąObrazek
Dorotko,Obrazek.
Ostróżek koniecznie muszę sobie dokupić, bo mam tylko jedną i to nie wiem czy przeżyła poprzedni sezon. Właściwie, to w ubiegłym roku kupiłam jeszcze jedną, ale taką bardzo wyćwirną, to za bardzo na nią nie liczę, ale może wyrośnie i miło mnie zaskoczy? Mam nasionka, to będę siała, może mi ich przybędzie. Są cudne, może i u mnie się zadomowią :tan
Ewuś-Ewakora,Obrazek
Zdjęcia róży nie usuwaj, jest piękna- a takich nie powinno się wyrzucać. Niech zdobi i mój wątek ;:108 Moja chyba Warszawą nie jest, chociaż pewna nie jestem, bo niewiele można znaleźć informacji na jej temat. W każdym razie macierzysta róża, z której ukorzeniłam patyczek zawsze była pomarańczowa. Ta zakwitła początkowo na czerwono, a dopiero w jesiennym kwitnieniu miała zamiar być pomarańczowa. Jednak tak ją zmaltretowały deszcze, że kwiaty pleśniały na krzaku. Jest bardzo smukła, a jak ktoś woli to chuda i wysoka ;:306
Danusiu,Obrazek
Białą różę wybrał sobie eM i muszę przyznać, że był to wybór doskonałyObrazek To Anne de Kiev i tak jak piszesz, jest bielsza niż biel.
Wandziu,Obrazek
Agnieszko,Obrazek
U mnie fruczaków niestety nie ma, albo jestem ślepa i ich nie widzę ;:145 Ale z przyjemnością i maleńką nutką zazdrości oglądam je u Was. Kobea ma kielichy ogromne, to i nic dziwnego, że nietoperz tam się zmieści ;:oj Mam nadzieję, że się ode mnie nie wyprowadziły, bo z tego co widzę, to własne nasiona są pewniejsze. Clematisy dosadź i tak, bo rosną u Ciebie niesamowicie ;:63
Róża, o którą pytasz to Rhapsody in blue.
Aniu,Obrazek
Beatko,Obrazek
Biała róża, to Anne de Kiev- piękność nad pięknościami. Kwiaty ma cudne i zupełnie nie choruje, przynajmniej u mnie. Każde spojrzenie w lustro utwierdza mnie w przekonaniu, że em ma dobry gust, tym razem też trafił w dziesiątkęObrazek
Żeby nie zapeszyć, ale kobea chyba.....no nie, miałam nie mówić. Jutro się upewnię ;:108
Na obiad wpadaj, pewnie.Tylko nie zwlekaj zbytnio, bo to towar deficytowy, długo nie poleżyObrazek
Maryniu,Obrazek
Ja tam bywam również dopiero od niedawna :oops:
Ewuś-Pashmina,Obrazek
Moniko,Obrazek

Dzisiaj cały dzień spędziłam w pracy, ale na szczęście nic się nie działo, dzionek minął leniwie, co nie znaczy, że się ciągnął. W dobrym towarzystwie nawet praca mija szybko ;:108 Jutro, za dnia zajrzę do swoich wysiewów, bo chyba się tam trochę dzieję.

Marc Chagall
Obrazek

Acropolis
Obrazek

Jazz
Obrazek

Obrazek

A teraz dobranoc i miłej niedzieli :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jak na mój gust to Twój M ma bardzo dobry gust.Wie co jest ładne.
Ja mam dwie białe róże,ale mają puste środki z żółtymi pylnikami (chyba?) :oops:
Ja ostatnio zaszalałam i kupiłam mieszankę na suche bukiety,złocień ogrodowy pełny mix(bylina),przypołudnik mix,ostróżka ogrodowa trwała
mix.Mam nadzieję,że coś z tego będzie.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Danusiu, dobrze tak czasami zaszaleć :tan Dzięki nasionom Twoja działeczka wzbogaci się o nowe kolory i gatunki ;:63 Z tego co kupiłaś mam tylko ostróżkę, będziemy mogły porównać jak rosną. Kiedy będziesz ją siała, bo w internecie są sprzeczne informacje. Niektórzy piszą, że dopiero w sierpniu, inni, że na wiosnę, to wtedy zdąży zakwitnąć ;:218 Swoją chyba wysieję w marcu i zobaczę co z tego wyniknie. Nawet jeżeli nie zakwitnie, to do zimy zdąży się wzmocnić i może będzie miała większe szanse na przeżycie.

Moje nasionka rwą się do życia. Jeszcze absolutnie nie można mówić o zielonych parapetach, ale tak na moje oko wszystko zmierza w dobrym kierunku ;:63 Wykiełkowały po raz drugi wysiane heliotropy i tym razem już się nie wygłupiały i ładnie wschodzą, Z pierwszego siewu jest tylko jeden, ale tak wyciągnięty, że chyba długo nie pożyje. Pozostałe na szczęście nie usiłują udowodnić, że będą wyższe niż drzewa i pomaleńku nabierają ciałka. Na razie jeszcze ledwie je widać, ale są ;:108

Obrazek

Również gazanie rosną i się zielenią, nie wiem nawet czy nie nazbyt szybko. Jednak pozwolę im na to, by na przyszłość wiedzieć, czy tak wczesne sianie jest wskazane. Bo i w przypadku tych nasion informacje są odmienne.

Obrazek

I teraz czas na moje wielkie oczekiwanie ;:303 Kobea pokazała kolanko, jak na razie tylko jedno, ale to już mi daje nadzieję, że jakieś kobee będę miała :tan Nigdy ich tak wcześnie nie siałam, na pewno będę miała ogromny kłopot z ich przechowaniem, ale w końcu chyba lepiej tak niż nie mieć ich wcale. Muszę pogadać ze swoimi nietoperkami, żeby się nie leniły i chętnie zapylały jej kwiaty.

Obrazek

Zdjęcia są ciut nieostre, ale dzisiaj jest tak ciemno i ponuro, że musiałam zapalić żarówki, aby cokolwiek było widać.

Na koniec ogłaszam rozpoczęcie nowego sezonu na przetwory. Dzisiaj zamknęłam w słoiczkach (niech Was nie zwiedzie napis na nakrętkach :;230 ) bursztynowe skórki pomarańczowe. Będą jak znalazł do pierniczków i nie tylko :heja Moje dotychczasowe zapasy zostały zużyte do ostatniego kwadracika :heja

Obrazek

Może u Was niedziela będzie pogodniejsza, bo nade mną niebo ciemne i ponure. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pierwsze wschody bardzo cieszą, gazanie szybko kiełkują i u mnie już je widać. Z tymi informacjami w internecie jak i kiedy wysiewać nasionka jest faktycznie wiele sprzeczności, jak czytam to ogarnia mnie galimatias nie wiem co jak siać ;:oj
Ostróżki bardzo lubię, też planuję posiać w marcu, mam nasionka pozbierane.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”