Ogród Biedronki641 cz.6
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Biedronki641 cz.6
Zazdroszczę, zazdroszczę?
Wiesz, u mnie to nie jest kwestia stanowiska? To jest kwestia tego, że od pięciu tygodni jest gorąco, od dwóch upały, gdzie temperatury w cieniu przekraczają 35°C, a opadów jak na lekarstwo (w sumie w ciągu tych pięciu tygodni padało jedynie trzy razy)? Wszystko w ogrodzie mi flaczeje i podlewać trzeba...
Pozdrawiam!
LOKI
Wiesz, u mnie to nie jest kwestia stanowiska? To jest kwestia tego, że od pięciu tygodni jest gorąco, od dwóch upały, gdzie temperatury w cieniu przekraczają 35°C, a opadów jak na lekarstwo (w sumie w ciągu tych pięciu tygodni padało jedynie trzy razy)? Wszystko w ogrodzie mi flaczeje i podlewać trzeba...
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Marta moje hosty jak na razie są w porządku. A hostę białą uwielbiem, bo kwitnie pózno i jako ostatnia.
Aniu to zawciągowiec zwyczajny. Pózniej sie ładnie przebarwiaja liście. A hibiskusa już pokazywałam w zeszłym roku.
Loki u mnie były burze i deszcze ale też już przy tych wysokich temperaturach ziemia sie wysuszyła.
Marta moje hosty jak na razie są w porządku. A hostę białą uwielbiem, bo kwitnie pózno i jako ostatnia.
Aniu to zawciągowiec zwyczajny. Pózniej sie ładnie przebarwiaja liście. A hibiskusa już pokazywałam w zeszłym roku.
Loki u mnie były burze i deszcze ale też już przy tych wysokich temperaturach ziemia sie wysuszyła.
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co to za piękna biała kopuła przed różyczką??? Pięknie się prezentuje
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Piękny aminek . Ostrzę sobie na niego pazurki i wiosną spróbuję wysiać . Masz piękne koleusy . Jeżówki śliczne ale w oko wpadł mi dzisiaj zawilec . Piękny jest .Jasna hosta z poprzedniego wpisu bardzo się wyróżnia . Wiosną planuję nabyć jakieś na obwódkę do półcienia . Pogoda jest jaka jest ale przynajmniej nie mamy tak dotkliwej suszy jak w Wielkopolsce. Pozdrawiam .
- Biedronka641
Witam.
Iwonko ta kopuła to jednoroczny Aminek. W tym roku jest ładny.
Ewelinko jak dojrzeje to pozbieram nasiona. Zawilców jesiennych miała parę kolorów ale ostał sie tylko ten pospolity. Mam go dużo. Hosty mi sie dość rozrosły,ale nie wszystkie dam rade podzielić. Jakiej wysokości bys planowała posadzic na obwódki?
Trawy się kłoszą.
Proso rózgowate.
Miskant
Iwonko ta kopuła to jednoroczny Aminek. W tym roku jest ładny.
Ewelinko jak dojrzeje to pozbieram nasiona. Zawilców jesiennych miała parę kolorów ale ostał sie tylko ten pospolity. Mam go dużo. Hosty mi sie dość rozrosły,ale nie wszystkie dam rade podzielić. Jakiej wysokości bys planowała posadzic na obwódki?
Trawy się kłoszą.
Proso rózgowate.
Miskant
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Alu, czy te zawilce są niewysokie?Jeśli tak to moje jakieś inne, bo wysokie kwiatostany mają. Miałam takie niskie z większą ilością płatków i wydawało mi się że zginęły, a w tym roku pojawiły się spod piwonii i nawet mają pąki!(nie było ich ze trzy lata) Muszę zanurkować w gąszcz bo głębiej sadziłam białego, może też się pojawił?
Białe kwiaty host są największe i najmocniej pachną!
Nasionka poszły.Nie wiem czy wysłałam Ci w końcu wiadomość na pw, bo miałam problemy z napisaniem, ciągle mi znikało.
Ogród pod wierzbą 3
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ooo, jak pięknie kwitnie Hibiskus bagienny. Mój co roku słabszy, za dużo ma słońca i ta przepuszczalna gleba.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641
Witam.
Ja dziś nie popada to oglaszam klęske w moim ogrodzie.
Zar sie z nieba leje. Wszystko zwiedniete. Podlewam wieczorem a rano to samo.
W pracy na nocy mam w pomieszczeniu 30 stopni. Jak tu żyć i normalnie funkcjonować. Do tego przerabiam pomidory.
Marta te zawilce jesienne, japońskie sa bardzo wysokie. Tak nasionka dostałam. Wysiałam i ślicznie dziekuje.
Marysiu hibiskus nadal kwitnie. Nowe kwiaty kwitną . Szkoda,że nie kwitna wszystkie na raz.
Zakwitła goryczka siedmiodzielna.
Dzis dostrzegłam kłosy na rozplenicy.
Pozdrawiam. Zycze deszczu, ochłodzenia i miłego weekendu.
Ja dziś nie popada to oglaszam klęske w moim ogrodzie.
Zar sie z nieba leje. Wszystko zwiedniete. Podlewam wieczorem a rano to samo.
W pracy na nocy mam w pomieszczeniu 30 stopni. Jak tu żyć i normalnie funkcjonować. Do tego przerabiam pomidory.
Marta te zawilce jesienne, japońskie sa bardzo wysokie. Tak nasionka dostałam. Wysiałam i ślicznie dziekuje.
Marysiu hibiskus nadal kwitnie. Nowe kwiaty kwitną . Szkoda,że nie kwitna wszystkie na raz.
Zakwitła goryczka siedmiodzielna.
Dzis dostrzegłam kłosy na rozplenicy.
Pozdrawiam. Zycze deszczu, ochłodzenia i miłego weekendu.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Alu, u mnie już się ochłodziło i to mi wystarczy! Dopiero w poniedziałek przestało lać, wszyscy straszą burzami, to ja dziękuję, nie chcę!
Te niebieskie kwiatki goryczki piękne! Przy tej pogodzie to może nawet gracillimus w tym roku zakwitnie!
Potrzebujesz deszczu - to niech Ci popada spokojnie!
Ogród pod wierzbą 3
- Biedronka641
Marta u mnie od 16 padało. Grzmialo. Beczki napełnione i jeszcze nałapałam wody do czego się dało. Wreszcze jest czym oddychać i nie musiałam podlewać. Ale na jkomórke miałam esemesa z ostrzeżeniem, co może sie wydarzyć w nocy. Na razie jest spokój i niech tak zostanie,
Dobranoc.
Gracillimus jeszcze nie ma kłosów u mnie.
Dobranoc.
Gracillimus jeszcze nie ma kłosów u mnie.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A ja gorące dni wykorzystałem na dzielenie,przesadzanie,wyrzucanie czyli na generalne porządki.Przesadziłem nawet dwuletnią forsycję i jak na razie liście jej
nie zwiędły.Dostaje tylko wiadro wody każdego dnia.Wczoraj miejsce zmieniła choina kanadyjska.Niebo wiedziało o tej robocie więc całą noc,spokojnie deszcz
padał.Moje goryczki dawno przekwitły.Miałem siedmiodzielną ale skoro żadna nie kwitnie to chyba taka nie była.
nie zwiędły.Dostaje tylko wiadro wody każdego dnia.Wczoraj miejsce zmieniła choina kanadyjska.Niebo wiedziało o tej robocie więc całą noc,spokojnie deszcz
padał.Moje goryczki dawno przekwitły.Miałem siedmiodzielną ale skoro żadna nie kwitnie to chyba taka nie była.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Goryczka w moim ulubionym kolorze.
Alu wysiewasz aminka, czy masz samosiejki. Po moim z siewu już prawie śladu nie ma.
Trochę nam podlało ogrody. Kopałam dołki na kolejne hortensje, niestety u mnie na 30 cm sucho.
Alu wysiewasz aminka, czy masz samosiejki. Po moim z siewu już prawie śladu nie ma.
Trochę nam podlało ogrody. Kopałam dołki na kolejne hortensje, niestety u mnie na 30 cm sucho.
- Biedronka641
Witam.
Janku ja nie lubie upałów. W pracy mam ukrop to w domu uciekam do chłodu. W oprócz fotek i pozbieraniu pare nasion nic nie robie. Podlewam doniczkowe i tyle. Ja roślin w taki upał ani nie dziele ani nie przesadzam, bo by nie przeżyły. A jak u Ciebie z goryczkami jesiennymi?
Soniu aminki wysiewane są liche. Te dostałam od koleżanki. U niej sie fajnie wysiewaja. W tym roku rozrzuce je po rabacie i niech sie wysieja.
Dzielżany już poprzekwitały . Ten nn zaczyna.
Zakwita Kirengeszoma
I ostatnia z pluskwic
Janku ja nie lubie upałów. W pracy mam ukrop to w domu uciekam do chłodu. W oprócz fotek i pozbieraniu pare nasion nic nie robie. Podlewam doniczkowe i tyle. Ja roślin w taki upał ani nie dziele ani nie przesadzam, bo by nie przeżyły. A jak u Ciebie z goryczkami jesiennymi?
Soniu aminki wysiewane są liche. Te dostałam od koleżanki. U niej sie fajnie wysiewaja. W tym roku rozrzuce je po rabacie i niech sie wysieja.
Dzielżany już poprzekwitały . Ten nn zaczyna.
Zakwita Kirengeszoma
I ostatnia z pluskwic