Grażynko nie ma za co, już zapisane w notesie.
Uściski na cieplutki dzień
Mona74 pisze:cóż to za przepiękne magiczne miejsce! Pszczółko, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, i znów poszłam na początek - bo nie wierzę własnym oczom -piszesz, że ziemia słaba, że gruz - a jaki piękny masz ogród! Twoje róże zapierają dech w piersi! te kolory i zapachy - to nawet ze zdjęć widać. cudowne miejsce, które stworzyłaś ciężką pracą. chapeau bas! niesamowite są Twoje róże, te piękne stare odmiany. a ja tak się boję róż, i wszyscy mi odradzają, posycając mój strach. cudowne te pergole zarośnięte. oj, zostanę tu na dłużej
Mona dziękuję za wizytę i za uznanie dla mojego Ogródka. Cieszy mnie bardzo że Ci się podoba u mnie i
zapraszam gorąco
danutab pisze:Wiesiu prześliczne te twoje róże. Kiedy moje urosną i będą mnie cieszyć?
Powiedz jak długo mogą leżeć nasiona maku tego różowego.Ja dostałam 2 lata
temu od koleżanki w pracy i zapomniałam o nim.Pewnie już się nie nadają.Jednak
spróbuję je wysiać do ziemi zobaczymy czy coś wzejdzie.
Danusiu przecież Twoje róże są śliczne. A za kilka lat zobaczysz sama jak Ci wyrosną i wszyscy będziemy
je podziwiać.
Nasionka maku mogą wzejść nawet po dwóch czy trzech latach. Zobacz w gruncie czasem leżą dwa lata i pojawiają
się tam gdzie juz o nich zapomnieliśmy. Jeśli chcesz być pewna czy wzejdą wsyp ziarenka do szklanki z letnią wodą
i zobacz czy wszystkie pływają po powierzchni czy nie. Te które są dobre, pełne i moją szansę wzejść, opadają na
dno. Te co pływają to już na pewno nie wzejdą.
Pozdrowionka
Fleur 78 pisze:To ja tez poproszę o jedno nasionko maczka...
Alutku "Trop mignon" jakby powiedziała moja córa. Oczywiście kochana że dam Ci ziarenka maczku i to nie
tylko jedno. A chciałabyś może też trawkę niebieską Festuca glauca "Elijah Blue", mam w nadmiarze.
Całuski wielkie jak globuski