Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Lubię zaglądać w róże, każda ma inny układ płatków, inne cieniowanie. Szkoda, że zapachu nie da się wyczuć :D GdF z powojnikiem pięknie wygląda.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Goś ja też marzę o Rooguchi.....kolor ma cudny i wygląda jak nawoskowany.
Co do obrywania pierwszych kwiatów róż to też jestem tego zdania co Ty ale jakoś nie potrafię kwiatów poobrywać. ;:124
Pięknie teraz wszystko Ci kwitnie. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, dzięki za zaproszenie, mam nadzieję, że ten plan uda się zrealizować ;:196 Muszę sobie obczaić trasę do Płocka i śmigam ;:71 Choć jak słusznie zauważył M, łatwo nie będzie, bo ja jeżdżę tylko po śladach :;230 Do Wawy to luz, a potem to już chyba niedaleko..? ;:224 Różyczki piękne, u mnie też kilka ma przerwę, ale okrywowe dają czadu cały czas, lubię je za to ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Gosiu, jestem po przerwie. Róże to Ty masz na prawdę cudeńka. Ja na candlelight jeszcze poczekam, bo złamałam tego jednego jedynego pączka :oops: No, ale mam nadzieję, że niedługo też pokaże mi na co ją stać. Na kompozycje jeszcze muszę poczekać. Spotkania też Wam zazdraszczam - nie mogłam przyjechać, a szkoda, bardzo chętnie bym się z Wami spotkała. Mam nadzieję następnym razem.... ;:108
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Kasiu-Robaczku do Płocka przez Warszawę niekoniecznie do nas bliżej (ostatnio jechałam do Poznania 2,5 godz autostradą)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Piszesz że pokochałaś spotkania to tak jak ja .Mamy swój kalendarz i nie mogę się doczekać na następne.Może Gośki tak mają? :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Edyta1 pisze:
Margo2 pisze:Aguś, niestety to zdjęcia archiwalne.
Nie nadążam z wklejaniem. I tak pomijam dużo. Bedzie na zimę.
Masz rację, tak można czuć się dobrze chyba tylko z osobami, które dzielą z Tobą tą samą pasję. Chociaż ja twierdze, że ogrodnicy są lepszymi ludźmi, bo wszelkie emocje rozładowują w ogordzie
A poza tym, pokazują, że są w stanie kochać coś żywego :;230 .
Np. koty, psy? :;230

Aga, m. chyba nie wszystko powinien czytać ;:224
Mój na pewno.

Ewa, dlatego tyle odmian w naszych ogrodach. Ale ostatnio rozmawiałysmy z Aguniadą na temat róż, na które nie trzeba patrzeć leżąc na ziemi. Chyba ma rację, że najlepsze są róże wyprostowane. Bo co z tego, że róża ma piekny układ płatków, kiedy żeby ją zobaczyć trzeba podnosic palcami.
Prawda, że to lepszy układ, niż Jan Paweł? Do GF potrzebny jest kontrast

Elu, musze go zdobyć. I chyba będzie wiosenne powojnikowe zamówienie, bo znalazłam jeszcze kilka miejsc do posadzenia powojników ;:138
Ja tez nie mogę sie oprzeć i nie obrywam paków. Przy Geoffie nastąpiło to samoczynnie. Po prostu ich nie wytworzył.

Kasiu, Isia już napisała, że do Płocka nie przez W-wę. Płock jest bliżej. Mój m. jeździ niemal co 2 tygodnie do Poznania. Droga nie jest zła.

Kasiu, nie martw się tym pączkiem. W sumi dobrze się stało. Pozwoliłas rózyczce wzmocnić się. Ja tak nie robie tylko dlatego, że nie moge doczekac sie kwiatów. A kompozycje, przyjda same z czasem. Jak nagormadzisz więcej roślinek jakoś same wyjdą. :D
Myślę, że okazji do spotkania nie zabraknie.

Gosia, chyba masz rację. Gośki już tak mają. Chociaż Mazowieckie nie jest tak zorganizowane jak Lubelskie. Gdybym miała więcej czasu na pewno spotykałabym się częsciej, ale na razie mam bardzo napięty harmonogram. :roll:

O rany, ostatnio naprawdę nie mam na nic czasu. Ciągle jakies spotkania. W ogrodzie to nie pamiętam kiedy pracowałam. Nawet dzisiaj drzwi się nie zamykały. Jedni wychodzili, drudzy przychodzili. Czekam na weekend. Pierwszy od 2 miesięcy, na który nic nie planuję, ale na dzisiaj tez nic nie planowałam. :roll:
Ale przynajmniej pogadałam sobie troszeczkę o ogródku, bo jedna z osób, które mnie odwiedziły zakłada będzie ogródek.

A teraz ciąg dalszy zaległych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, piękne te rozyczki na ostatnich zdjeciach :D
Obczaję sobie trasę do Płocka, a skoro to tylko 2,5 h to luzik ;:333 może przetrzesz szlaki i przyjedziesz do mnie z M w sierpniu, a potem ja po śladach pojadę z rewizytą? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Archiwalne nie archiwalne, ladnie jest, bylo i bedzie 8-)
Tez wole roze ktore patrza w niebo, chociaz nie powiem - te zwieszajace glowki tez maja duzo uroku ale jak mowicie, co czlekowi po rozy ktora trzeba ciagle podnosic zeby zobaczyc.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia, ta ostatnia to muzykanci :D
Pewnie dlatego zwróciłaś na nią uwagę.
Zobaczymy jak to będzie, bo dziewczyny ciągną mnie na Lubelszczyznę, tak jak w tamtym roku.
Fajna wyprawa.
Ale może :roll:
Dla mnie wyjazdy sa trudniejsze ze względu ma syna. Mój m. pracuje zazwyczaj w weekendy. Muszę organizować opiekę.
Wolę jak ktoś do nie przyjeżdża, chociaż mój ogród nie ma porównania w Twoim i innych forumków.
Ale zawsze liczę zawse na to, że nadrobię swoim towarzystwem. :D

Jula, dziękuję, ale do ładnie jeszcze bardzo daleko. Mam jeszcze dużo do zrobienia. Ale powoli dojdę do swego.
Mam takie samo zdanie co Ty na temat róż. Mam i takie wyprostowane i takie oklapnięte. Lubię wszystkie, ale fakt, faktem,że milej patrzeć prosto w kwiatek. Chociaż jak się tak zastanowię, to większość róż mam wyprostowanych. Ale mam teorię na temat róż z pochyłymi kwiatkami. Uważam, że one pochylaką się tylko wtedy, gdy gałązki są wiotkie. A takie są jeśli róża jest trochę osłabiona. Bo w zeszłym roku wszystkie angielki pięknie patrzyły w niebo, a w tym w ziemię.

To dalej lecimy z fotkami
Home&garden
Obrazek

Obrazek

Leonardo
Obrazek

Obrazek

Muzykanci ;:167
Obrazek

Jazz
Obrazek

Obrazek

NN...
Obrazek

I firletka
Obrazek
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Gosiu, przywrotnik u ciebie jeszcze taki świeży? Ja swój musiałam poprzycinać, bo kwiatostany zaczęły brązwieć. Zresztą po ostatniej obfitości deszczy strasznie się porozkładał. :?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igiełko, te zdjęcia są archiwalne. Z początku lipca. Nie nadążam z wklejaniem fotek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, śliczne fotki. Różyczki w towarzystwie odpowiednich roślinek prezentują się wspaniale ;:138 Zawsze podobały mi się Twoje rabatki, więc wszystko mi jedno czy pokazujesz zdjęcia archiwalne czy nie :wink: :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”