Ogród - moje miejsce na ziemi....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....
Łysy psiak ale za to jaki model z niego pozuje profesjonalnie
To ilość kłaków w domu średnio wychodzi w normie
Fajny ten żywiec gruczołowaty, tym sposobem zgromadzisz leśne runo w domowym ogródku
To ilość kłaków w domu średnio wychodzi w normie
Fajny ten żywiec gruczołowaty, tym sposobem zgromadzisz leśne runo w domowym ogródku
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To się napracowałaś z tym oczkiem. Czy zostawiłaś rośliny, czy trzeba będzie nowe kupić?
Czy cokolwiek robisz w nowej części?
Czy cokolwiek robisz w nowej części?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Widzę, że to jakaś "nowomoda" się robi , z tym wycinaniem wszystkiego przez sasiadów Mój też wyrżnął w pień wszystko co miał na działce i przy ogrodzeniu, w dodatku nie robi nic w zamian, więc obok mam chwastowisko i paskudne widoki Ale z posadzonego przeze mnie żywopłotu z tui korzysta nader chętnie, bo po swojej stronie nie sadzi nic. Ech, ludzie pozbawieni miłości do zielonego...
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Wcięło mi rano cały post i tak się wściekłam, że wylazłam z forum
A piątek mam dziś bardzo pracowity .
No to jeszcze raz krótko:
Monia, pies jest w zasadzie teściowej. Ja nie mam do niej (bo to suka) serca od kiedy pogryzła mi młodszego synka. Niby po sterylizacji charakter się jej zmienił diametralnie i teraz to przylepa do rany przyłóż, ale jakoś nie moge jej pokochać.
Majeczko, psica nie zapędza sie do mojej części domu, ale ilość kłaków z Maksa nie jest jakaś porażająca. Jest codziennie szczotkowany.
Żywiec to fajna roslinka, próbowałam go już kilka razy 'zaszczepić' u siebie w ogrodzie. Może tym razem się uda, przyniosłam mu podłoże z lasu, zobaczymy.
MAm słabość do wiosennych kwiatów leśnych Nie pogniewam się jak się rozpanoszą.
Gosia, większość roślin wywaliłam, zwłaszcza lilii. Zostało jedno duże kłącze, i tak zarośnie pewnie połowę oczka. Zostały oczywiście przęstka, bobrek, kaczeńce i coś tam jeszcze. MAm zamiar dokupić jakąś słabo rosnącą lilie wodną.
Na nowej działce na razie zaorane, teść coś tam planuje, na razie się nie wtrącam. I tam nie mam siły.
Ewunia, sąsiad załatwił mnie tak kilka lat temu. Nic nie posadzi, bo działka do sprzedania więc inwestował nie będzie. Cała nadzieja, że kupi ktoś, dla kogo zielone otoczenie jest równie istotnie jak dla mnie.
Pogodna taka sobie, ale niedawno słoneczko zaczęło przebłyskiwać, więc może się wypogodzi. Oby, bo prac w ogrodzie ciągle sporo
Zostawię Wam jeszcze zdjęcie sprzed kilku dni, dziś serduszka ma już pąki kwiatowe
A piątek mam dziś bardzo pracowity .
No to jeszcze raz krótko:
Monia, pies jest w zasadzie teściowej. Ja nie mam do niej (bo to suka) serca od kiedy pogryzła mi młodszego synka. Niby po sterylizacji charakter się jej zmienił diametralnie i teraz to przylepa do rany przyłóż, ale jakoś nie moge jej pokochać.
Majeczko, psica nie zapędza sie do mojej części domu, ale ilość kłaków z Maksa nie jest jakaś porażająca. Jest codziennie szczotkowany.
Żywiec to fajna roslinka, próbowałam go już kilka razy 'zaszczepić' u siebie w ogrodzie. Może tym razem się uda, przyniosłam mu podłoże z lasu, zobaczymy.
MAm słabość do wiosennych kwiatów leśnych Nie pogniewam się jak się rozpanoszą.
Gosia, większość roślin wywaliłam, zwłaszcza lilii. Zostało jedno duże kłącze, i tak zarośnie pewnie połowę oczka. Zostały oczywiście przęstka, bobrek, kaczeńce i coś tam jeszcze. MAm zamiar dokupić jakąś słabo rosnącą lilie wodną.
Na nowej działce na razie zaorane, teść coś tam planuje, na razie się nie wtrącam. I tam nie mam siły.
Ewunia, sąsiad załatwił mnie tak kilka lat temu. Nic nie posadzi, bo działka do sprzedania więc inwestował nie będzie. Cała nadzieja, że kupi ktoś, dla kogo zielone otoczenie jest równie istotnie jak dla mnie.
Pogodna taka sobie, ale niedawno słoneczko zaczęło przebłyskiwać, więc może się wypogodzi. Oby, bo prac w ogrodzie ciągle sporo
Zostawię Wam jeszcze zdjęcie sprzed kilku dni, dziś serduszka ma już pąki kwiatowe
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
No to chociaż serduszkę mamy na podobnym etapie bo reszta jest u mnie daleko w tyle
- dodad
Aniu, nie przejmuj się, nadrobi i u Ciebie. Zastanawiam się czy jest się z czego cieszyć.
Zmiana czasu, dzień dłuższy i od razu człowiekowi lepiej. Już prawie siódma a na zewnątrz wciąż jasno
Wczoraj czulam sie jak wyrobnik na przodku w kopalni. Wypracowałam chyba 300% normy Zostało mi w zasadzie rozsypanie nawozów i kory, korekta brzegu jednej rabaty i wymiana klonu palmowego, który dokonał żywota zimą. Oczywiście są i inne roboty i plany na nadchodzący sezon, ale dla najpilniejszych robót widać już koniec
Nie pamiętam tak wczesnej wiosny, która przyszłaby z takim impetem
Hosty szaleja, kły na wierzchu. Przyjdzie mróz i będzie 'po ptokach' Jak to okryć? Zasypać korą?
Tulipany, które normalnie kwitną początkiem maja mają juz olbrzymie pąki
nie mówiąc już o hiacyntach i narcyzach, które kwitną jak oszalałe
Zaczynają pojawiać się pąki kwiatowe epimediów - jedno chyba padło, ale już jesienią zaczęło zamierać.
Szał!!!
Pierwszy rok mam szafirka szerokolistnego - podoba mi się
Zawilce powoli przekwitają
A Max usiłuje dobrać sie do jaszczurek - na szczęście sa od niego szybsze
Zmiana czasu, dzień dłuższy i od razu człowiekowi lepiej. Już prawie siódma a na zewnątrz wciąż jasno
Wczoraj czulam sie jak wyrobnik na przodku w kopalni. Wypracowałam chyba 300% normy Zostało mi w zasadzie rozsypanie nawozów i kory, korekta brzegu jednej rabaty i wymiana klonu palmowego, który dokonał żywota zimą. Oczywiście są i inne roboty i plany na nadchodzący sezon, ale dla najpilniejszych robót widać już koniec
Nie pamiętam tak wczesnej wiosny, która przyszłaby z takim impetem
Hosty szaleja, kły na wierzchu. Przyjdzie mróz i będzie 'po ptokach' Jak to okryć? Zasypać korą?
Tulipany, które normalnie kwitną początkiem maja mają juz olbrzymie pąki
nie mówiąc już o hiacyntach i narcyzach, które kwitną jak oszalałe
Zaczynają pojawiać się pąki kwiatowe epimediów - jedno chyba padło, ale już jesienią zaczęło zamierać.
Szał!!!
Pierwszy rok mam szafirka szerokolistnego - podoba mi się
Zawilce powoli przekwitają
A Max usiłuje dobrać sie do jaszczurek - na szczęście sa od niego szybsze
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Szafirek przecudny - ten granat
U nie host jeszcze nie widać - poza jedną w bardzo zacisznym miejscu.
U nie host jeszcze nie widać - poza jedną w bardzo zacisznym miejscu.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jaki piękny ten szafirek Dla mnie nowość - nie znałam wcześniej
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
U ciebie zawilce powoli przekwitają... a u mnie dopiero wyłażą .
Jedna hosta tez ruszyła... ale ją zasypałam suchymi liściorkami z rabaty.
Jedna hosta tez ruszyła... ale ją zasypałam suchymi liściorkami z rabaty.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Dorotko:)
Jaka piękna wiosna u Ciebie
Hosta na 1 fotce to? Znasz odmianę? Szafirek szerokolistny ciekawy
Pozdrawiam:)
Jaka piękna wiosna u Ciebie
Hosta na 1 fotce to? Znasz odmianę? Szafirek szerokolistny ciekawy
Pozdrawiam:)
- dodad
Aniu, Moniko szafirka przyuważyłam zeszłej wiosny na forumowych zdjęciach i jesienią musiałam kupić
Mam nadzieje, że będzie sie rozmnażał równie intensywnie jak armeński
Na razie łączka nieco rzadka
Ewka, kłów hostowych coraz więcej na wierzchu. Choć na razie na szczęście nie zapowiadają jakichś koszmarnych przymrozków. W razie czego mam w pogotowiu jakieś prześcieradła. Hosty u mnie rosną 'w kupie' więc dam rade okryć.
Te wolne miejsca miedzy cebulowymi nie są wolne - hostki tam sie czają
Ania, niestety u mnie większośc host to nn. Z pewnością to stara odmiana. O tutaj na zdjęciu z zeszłego roku ta po lewej
W ogrodzie w tym tygodniu niewiele zrobiłam. Krążę między szpitalem a domem Udało mi sie jedynie dzis rozsypać wióry rogowe, ponoc w czwartek może coś pokropić.
I tylko szybki spacer z aparatem wykonałam.
Mam nadzieje, że będzie sie rozmnażał równie intensywnie jak armeński
Na razie łączka nieco rzadka
Ewka, kłów hostowych coraz więcej na wierzchu. Choć na razie na szczęście nie zapowiadają jakichś koszmarnych przymrozków. W razie czego mam w pogotowiu jakieś prześcieradła. Hosty u mnie rosną 'w kupie' więc dam rade okryć.
Te wolne miejsca miedzy cebulowymi nie są wolne - hostki tam sie czają
Ania, niestety u mnie większośc host to nn. Z pewnością to stara odmiana. O tutaj na zdjęciu z zeszłego roku ta po lewej
W ogrodzie w tym tygodniu niewiele zrobiłam. Krążę między szpitalem a domem Udało mi sie jedynie dzis rozsypać wióry rogowe, ponoc w czwartek może coś pokropić.
I tylko szybki spacer z aparatem wykonałam.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Moja wiosna daleko w tyle za Twoją...ale u nas zimno...a dziś to ...brrr,aż mi ręce marzną,nic nie robię a chwasty sobie rosną...
Ależ duże masz już serduszki, za chwilę zakwitną! U mnie mają może 15 cm. A host wcale jeszcze nie widać.