Różyczka i inne choroby ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe
Nie odpuści
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
No właśnie...tak i ja myślę...już zdecydowałam, ze jutro zadzwonie i spróbuje przełożyć wysyłkę róż...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś, a nie lepiej zakopcować? To róże w donicach czy z gołym korzeniem?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- gajowa
Powiem Wam, że znudził mnie już ten serial pogodowy ze śniegiem w roli głównej...obudziłam się, patrzę przez okno i znowu to białe...bleee
Helenko, to róże z gołym korzeniem, ale wiesz...ja właściwie jeszcze nigdy nie kopcowałam róż i nie mam zupełnie doświadczenia z tym, jak to sie robi...wprawdzie to chyba nie jest za bardzo skomplikowane, ale jakoś tak wydaje mi się - może niesłusznie - że to troche podwójna robota ...może wystarczy, jak opóźnię wysyłke o tydzień i wreszcie po świętach uda się posadzić...no tak się biję z myślami...
Helenko, to róże z gołym korzeniem, ale wiesz...ja właściwie jeszcze nigdy nie kopcowałam róż i nie mam zupełnie doświadczenia z tym, jak to sie robi...wprawdzie to chyba nie jest za bardzo skomplikowane, ale jakoś tak wydaje mi się - może niesłusznie - że to troche podwójna robota ...może wystarczy, jak opóźnię wysyłke o tydzień i wreszcie po świętach uda się posadzić...no tak się biję z myślami...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ewo, przesuń wysyłkę, nie ma co sobie roboty dokładać...o ile dostawca jeszcze nie dzwonił do Ciebie, bo im pewnie też dość ciężko jest ze skamieniałej ziemi róże wykopywac? U nas pada w trybie ciągłym....pewnie już nigdy nie przestanie, więc wracam do wcześniejszych stron w Twoim wątku przeczytać jeszcze raz, jak to jest z tą uprawą róż w donicach, bo tylko to nam chyba zostanie...
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Pat dobrze prawi, przełóż przesyłkę. I tak wszyscy będziemy miesiąc w plecy z robotą ale chociaż róże w lepszym stanie przyjadą, jeśli je wykopią z ziemi a nie z lodowca
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu!
witam serdecznie z zasypanej Ziemi Lubuskiej...sypie i sypie ...i końca nie widać...
...imnie opuściła już dobra energia, szał planów, zakupów, wysiewu..patrzę na ogród / z każdej strony mam okna na jego widok/ ...i ogarnia mnie "telepka" To ta aura spowodowala,że bardziej racjonalnie zaczęłam planować a nie pod wpływem emocji i zauroczenia
Całą noc padało ...i bez przerwy pada dalej.../ wielkie,geste płaty/. Też przełożyłam wysyłkę clematisów i hortensji.
Żadne zwiastuny wiosny nie okazały się wiarygodne ...co do jej wczesnego przyjścia!
Pozdrawiam...
witam serdecznie z zasypanej Ziemi Lubuskiej...sypie i sypie ...i końca nie widać...
...imnie opuściła już dobra energia, szał planów, zakupów, wysiewu..patrzę na ogród / z każdej strony mam okna na jego widok/ ...i ogarnia mnie "telepka" To ta aura spowodowala,że bardziej racjonalnie zaczęłam planować a nie pod wpływem emocji i zauroczenia
Całą noc padało ...i bez przerwy pada dalej.../ wielkie,geste płaty/. Też przełożyłam wysyłkę clematisów i hortensji.
Żadne zwiastuny wiosny nie okazały się wiarygodne ...co do jej wczesnego przyjścia!
Pozdrawiam...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przekładaj Mam nadzieję, że nikt o zdrowych zmysłach nie będzie wysyłał teraz roślin, a szczególnie kopanych z gruntu. W przeciwnym razie mogę zacząć mieć złe zdanie i więcej już nie zamówię u takiej osoby.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ewciu ja dostałam wiadomość od 2 szkółek,że wstrzymują wysyłki do czasu poprawy pogody, może przeoczyłaś w swej skrzynce pocztowej.gajowa pisze:No właśnie...tak i ja myślę...już zdecydowałam, ze jutro zadzwonie i spróbuje przełożyć wysyłkę róż...
- gajowa
Dziękuję za wszystkie porady i ostrzeżenia - Pat, Ewo, Michale - wysyłkę róż przełożyłam!
Krysiu, nie przegapiłam wiadomości w skrzynce mailowej...tak więc coś szkołka - renomowana - się nie spisała... musiałam sama zdziałać
Bogusiu, racjonalne planowanie to chociaż jakies plusy tej pogody...
Może i ja w ten sposób powinnam to wykorzystać... Brak mi tylko podgladu z okna na ogród...Prawdę mówiąc - aktualnie mam podgląd na zupełnie inne okoliczności przyrody...zdecydowanie miejskie...
Krysiu, nie przegapiłam wiadomości w skrzynce mailowej...tak więc coś szkołka - renomowana - się nie spisała... musiałam sama zdziałać
Bogusiu, racjonalne planowanie to chociaż jakies plusy tej pogody...
Może i ja w ten sposób powinnam to wykorzystać... Brak mi tylko podgladu z okna na ogród...Prawdę mówiąc - aktualnie mam podgląd na zupełnie inne okoliczności przyrody...zdecydowanie miejskie...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ewcia a gdzie chcesz zamawiać Novalis jeżeli tam gdzie ja, to masz w czym wybierać
i na jednej pewnie nie skończysz
Mnie takie wybieranie od razu humorek poprawia.
i na jednej pewnie nie skończysz
Mnie takie wybieranie od razu humorek poprawia.
- gajowa
Majka, chyba tam, gdzie Ty bo w naszych szkółkach zdaje się tylko tam jest I masz rację, że to poprawia humor
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ewa .... mają ładne odmiany, szczególnie Meillanda.