Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych cz.2
czy ktos siał aksamitke klaun? ja posialam na poczatku kwietnia i nic nie wykielkowalo wiec posadzilam znowu wczoraj i wystawilam donice na zewnatrz - czy dobrze?
Proszę o poprawną pisownię. /Iwona
Proszę o poprawną pisownię. /Iwona
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myśle tak samo jak Mariola to ślimaki. Codziennie rano przestawiaj skrzynke w inne miejsce. Za którymś razem spodkasz je.gaura pisze:A moim siewkom Pollux orange stojąym w foliaku w skrzyneczce, coś obżarło liścienie. Liście właściwe całe, mam nadzieję, że da sobie radę.
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ślimaki to prawdziwa plaga... U mnie niektóre siewki (tujałka, dalia, wilec trójbarwny) zostały tak obgryzione, że nie wiem, czy coś z nich jeszcze będzie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
U mnie to samo... I do tego zauważyłam, że te bestie pamiętają gdzie dobre jedzonko, i jak raz nadżarły jakąś roślinę, to przychodzą w to smo miejsce tak długo aż jej nie ma. Też mam aksamitki w skrzynce. Patrzę, nadgryzione. Następnego wieczora chyhałam na ślimora, złapałam go. Jak na razie te inne jeszcze tych aksamitek nie odkryły. Kupiłam też taki śel przeciw ślimakom, ale one się z tego śmieją
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest dokładnie jak jak piszesz.
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Moja pierwsza zakwitła, ale ma miniaturowy kwiat, czemu?, a była kupiona jako normalna.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ja się dziś w nocy obudziłam o 3 nad ranem - patrzę na termometr, a tam 1,5 na plusie i panika, bo moje aksamitki wszystkie pod chmurką. Szybciutko szlafrok na plecy, latarka w rękę i leciałam okrywać, bo kurczę mówię sobie rano może przymrozić. Dziś i jutro jeszcze u nas zapowiadają przygruntowe przymrozki
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najbardziej obawiam się wtorku nad ranem, prognozy przewidują, że jeśli będzie pogodnie to temp. w okolicach Warszawy spadnie do -1/-2 stopni i będzie to ostatnia tak zimna noc i dzień tej wiosny. Wczesna wiosna i wczesna "zimna Zośka"...
Wcześniej wysiewałem nasiona tylko z własnych zbiorów i roślinki są w fazie liścieni, w środę też trochę wysiewałem ale tym nic nie grozi bo szybko nie wykiełkują przy aktualnych temperaturach.
Wcześniej wysiewałem nasiona tylko z własnych zbiorów i roślinki są w fazie liścieni, w środę też trochę wysiewałem ale tym nic nie grozi bo szybko nie wykiełkują przy aktualnych temperaturach.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Nervicus Ogrodnicus. Straszna choroba. Miałam jej atak wczoraj po południu. Wszystkie sadzonki przyniosłam do domu. Nie było gdzie stopy postawić. Mąż jak zwykle okazał się niezawodny-zmontował w naprędce dwa regały, więc przynajmniej miejsce do spania zyskaliśmy
- ninkas
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 23:27
Następne kwiaty powinny być już normalne.szy--- pisze:Moja pierwsza zakwitła, ale ma miniaturowy kwiat, czemu?, a była kupiona jako normalna.
Alicja
Jest sens jeszcze pikować aksamitki czy posadzić je odrazu do gruntu?
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Jeszcze możesz popikować
a do gruntu po 15 maja.
a do gruntu po 15 maja.