Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Wrócę jeszcze do czwartkowego popołudnia i pokażę swoją dżunglę po deszczu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka zbliżeń w kierunkach kwitnących wymoczków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec jeszcze raz balijki z przeciwpołożnej strony

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

W takiej dżungli mogłabym jakiegoś Tarzana spotkać ;:oj
Piękny buszszsz! jak już będzie to pendolindnę się na niedzielę do Wawy :heja
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu, Tarzan był tu rano, poobcinał zbędne, jego zdaniem, gałęzie jałowca i pojechał do roboty :) A a propos pendolinięcia się do Wawy: W. w piątek rano w kierunku odwrotnym pociągiem się udaje :)

A tu dziś pogoda piękna, słońce i temperatury letnie. Trawniki skoszone, bagatela, po dwóch tygodniach. Skalniak częściowo odchwaszczony. Zatem grzech nie cyknąć tego i owego :)

Róże przodem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Inne takie tam. Niektóre załapały się na fotkę poranną, rosa była bardzo obfita.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przedstawicielstwo fauny uprzejmie dało się sfotografować.

Obrazek

Jeszcze nie kwitnie...

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczności ;:63 szkoda, że nie jedziecie razem? bo nie przepuściłabym :lol:
a moje żylistki jeszcze w pączkach, pewnie jeszcze tydzień muszę poczekać .... jaka ładna fauna :roll:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Śliczne zdjęcia porobiłaś różycom, piękne choć w tym roku u mnie robactwo je zjada, najpierw bruzdówka, teraz mszyce. Ale eM zrobił już oprysk, a Twoje mają jakieś niechciane towarzystwo.
Pozdrawiam - Justyna
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu jak patrzę na Twoje fotki to mam nieodpartą chęć biec w te pędy po lepszy obiektyw :oops:
Piękne fotki ;:63
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Też mi przyszedł do głowy szalony pomysł, żeby zmienić aparat. Ten już jest wiekowy i nie ma takiego efektu.
Zuziu, mam pytanko. Jak wielki jest Twój ogródek. Pytam, bo ciągle nie mogę się na patrzeć i zastanawiam się, czy na swoim niewielkim kawałeczku coś takiego uda mi się stworzyć.
A różami kusicie, oj kusicie :).
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit ,bardzo podoba mi się twój ogród,Ogrody w cieniu,mają w sobie coś magicznego,ten mur porośnięty bluszczem daje taki fajny klimat.Kot na murze,wspaniałe zdjęcie.No po prostu przypomina mi książkę.
Czy ta cudna biała piwonia na 48 stronie to drzewiasta?,Pozdrawiam
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ooooo...kwitnący żylistek? Mój rośnie w cieniu i będzie pewnie kwitnąć we wrześniu :evil: cudne różyczki, najbardziej mi się podoba ta ognista nn, no i oczywiście Burgundy Iceberg - jak wysoka i szeroka rośnie? Szukam więcej fioletowych róż bo przypadkowo-nieprzypadkowo stworzyłam sobie tak różowy szpaler, że oczy bolą :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A mnie chyba najbardziej podoba się Variegata de Bolonia. Ma przy tym fajną nazwę :uszy Choć nie przepadam za różem, przewrotnie ostatnio kupuje różowe, ewentualnie liliowe róże ;:306 I zrozum tu kobietę ;:306
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-róże rokoko cudne,a ogólnie to mocno pachnąco musi być w Twoim ogrodzie wieczorem?Donoszę,że lada moment oczekuję rozwinięcia się kwiatu ze szczepki z Twojej pelargonii bluszczolisnej,bardzo jej dobrze za oknem południowo zachodnim z sadzonką figi(od sąsiada z USA z jego egzemplarza).
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Maryś, moje żylistki tak zastygły w pąkach a potem nagle bach! I już kwitną. Zamieniły się z jaśminowcami, bo te już praktycznie przekwitły, choć zapach jeszcze unosi się w powietrzu...
Oj, ja bym też nie przepuściła ! :lol:
Justynko, u mnie też robactwo szalało na potęgę. Pryskaliśmy toto, jednak sporo pędów zjedzone zostało. Zasilone nawozem ładnie się jednak regenerują.
Iwonko a co Ty opowiadasz! Twoje zdjęcia są super! A ja robię masę zdjęć i większość jest do bani. Ale przy okazji uczę się, w jakich warunkach wychodzą lepsze fotki.
Asiu bardzo lubię robić zdjęcia i eksperymentować z ustawieniami, ale często też robię na trybie auto. Mam pożyczoną lustrzankę Nikona D90 i własnego starego Olympusa. A ogród jest maleńki, raptem jakieś 600m2, więc pola do popisu raczej nie ma za wiele. Kiedyś pisałam, że optycznie go powiększyliśmy dzieląc na zakątki i łącząc ścieżką. Wówczas wydaje się, że zajmuje więcej miejsca, bo rabatka tu i tam, ścieżka zakręca, wchodzi pomiędzy krzewy...
hypnosa witaj ! Cieszę się, że spodobało Ci się moje zielone pole eksperymentalne :) Cieniste rabaty rzeczywiście są piękne, choć wymagają doboru roślin, które lubią takie warunki. Wbrew pozorom jest ich całkiem sporo! Tak, to piwonia drzewiasta, drugi rok u mnie.
Pat żylistek rozkwitł akurat w upały i w związku z tym wróżę krótki festiwal kwiatów. Ta ognista różyczka to coś, co kupiłam na alle 2 lata temu jako "czerwona okrywowa" :D. No i sama prawda! Wetknięta jest w piach, choć do dołka oczywiście dostała wiadro kompostu. Kwitnie do mrozów w zasadzie, a w tym roku na każdym pędzie ma tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Burgundy Iceberg mam od ubiegłego roku i na razie ma nie więcej niż 40 cm. Z tego co czytałam dorasta do max. 1 metra.

Aniu sweety Variegatę zobaczyłam u kogoś i sprawdziłam, że może u mnie przetrwać. Te różowe maziaje są bardzo fajne, a i kształt kwiatu ma ciekawy.

Obrazek

EwoEs oj, zapachy są niesamowite! Jeszcze jaśminowiec pachnie, na tarasie surfinia w kolorze fioletowym silnie pachnie właśnie wieczorem. Bardzo się cieszę, że pelaśka ma się dobrze, niech zdrowo rośnie. Ja mam już nowe, co prawda takiej cukierkowej nie widziałam nigdzie, ale kupiliśmy kilka innych do ozdoby tarasu.

Obrazek

A to ponownie Rokoko dla Ciebie :)

Obrazek

Z dzisiejszego poranka jeszcze portretów kilka:

Obrazek

Ta biała NN trochę przypomina Aspirynkę ?

Obrazek

Biała okrywowa w przedogródku, puszczona na wiklinowy wigwamik zapowiada obfite kwitnienie, oby pogoda sprzyjała!

Obrazek

Obrazek

I inni

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Tym razem portrety tych, co skaczą i fruwają :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I zioła z balijkowego ogródka, tzn. bazylia głównie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka szerszych planów, ale bez przesady.

Obrazek

Obrazek

I wracamy do zbliżeń :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”