Wygląda na Cyklona,bardzo smaczna odmiana.
Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
- kalafior
- 100p
- Od: 27 lut 2014, o 12:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Pozdrawiam Tomasz
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podobna do mojej z poprzedniej strony
Powiedzcie proszę,jak to jest w końcu z ostrością Cyklona? Źródła podają,ze to słabizna,nazwa by wskazywała na ogień
Moja jest b. ostra i nadal mam dylemat,co ona zacz? Cayenki mam,ale w/g mnie one mają inny pokrój- krzak jest bardziej podobny do mini-krzewu,a ta n/n wygląda raczej jak mini-drzewko Ma dłuższy pień i u góry ładną koronę. No i liście są ciemniejsze...
Powiedzcie proszę,jak to jest w końcu z ostrością Cyklona? Źródła podają,ze to słabizna,nazwa by wskazywała na ogień
Moja jest b. ostra i nadal mam dylemat,co ona zacz? Cayenki mam,ale w/g mnie one mają inny pokrój- krzak jest bardziej podobny do mini-krzewu,a ta n/n wygląda raczej jak mini-drzewko Ma dłuższy pień i u góry ładną koronę. No i liście są ciemniejsze...
Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
- 50p
- Od: 24 mar 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Krynka,
Według mnie cyklon, którego w tym roku mam po raz pierwszy z aukcji wymiany jest ostry i to dość mocno (wczoraj sprawdziłem), różnica między Cyklonem a Red Cayenne jest taka że owoc Cyklona ma u góry średnicę około 3 cm a Cayenne tak około 1,5 cm.
Według mnie cyklon, którego w tym roku mam po raz pierwszy z aukcji wymiany jest ostry i to dość mocno (wczoraj sprawdziłem), różnica między Cyklonem a Red Cayenne jest taka że owoc Cyklona ma u góry średnicę około 3 cm a Cayenne tak około 1,5 cm.
Dziękuję bardzo za pomoc - a czy tak patrząc na nie sądzicie, że są ok, czegoś im brak?
Wygląda jak CyklonLaryssa11 pisze:Tylko ludzie jeszcze nie posiedli zdolności fotosyntezy, więc z tym odżywianiem sie nie zgodzę ;-)
Czy ktoś wie, co to za papryczka? Kupiłam nasiona nazwane tylko jako "chili", pierwszy raz w życiu
-- 31 lip 2014, o 13:48 --
Laryssa Dopóki będzie dawać owoce i nie będzie nic po niej skakać będzie ok
Pozdrawiam, Krzysiek
Pomorze...klimat łagodniejszy .
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to Ci zazdroszczę, moje serrano stoi od miesiąca i w ogóle się nie wybarwia. Czy zrywałaś ją zupełnie czerwoną?
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Zobaczcie, to moje niby jalapeno orange:Tournesol pisze:To dziwne bo wlasnie jalapeno jest jedyny Chili co piecze tylko kiedy nie dojzaly....
Owoc dziwnie pomarszczony, i na dodatek zielony w ogóle nie ostry. Czyżby kolejny kundelek? Nasionka mam z wymiany forumkowej, z rączki do rączki "
Oberwałam jedną z moich papryk chili NN. Szajs jak to coś podłużne z Lidla lub innych marketów. Tylko pestki lekko pikantne, reszta trawiasta i bez smaku. W przyszłym roku uprawa TYLKO z nasion konkretnych odmian z allegro.
Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- kamil211a
- 200p
- Od: 17 sty 2014, o 15:53
- Kontakt:
Wow super krzaczki co to za odmiana ?
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone
Whitedame-zupełnie czerwone Serrano zrywałam.Ale one były siane dość wcześnie i jeszcze w domu przesadzałam do docelowych doniczek ok 6 litrowych-nie miały przestoju w małych doniczkach.Na dwór wynosiłam już spore krzaki.Mam też Serrano Tampeqino i ono z kolei jest zupełnie zielone. Sadziłam nieco później i trochę stało w pikówkach czekając na pogodę.
Pomorze...klimat łagodniejszy .
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
kamil211a Habanero Red, Sibberian, Schotch Bonnet Yellow, Peru Scarlet, w drugiej foli zostały NN