Mój zielony świat cz.3
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Aniu to się bardzo cieszę i jeszcze bym Cię poprosiła o nasionka szarłatu zwisłego
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,ten tytoń leśny od Ciebie też mi pięknie kwitnie,i chyba penstemon pomarańczowy ,są 2 kolory też kwitnie,a kwiatów u Ciebie jak zwykle pięknych mnóstwo ,ogród może zachwycać i zachwyca!,pozdrawiam i miłego dnia chociaż bardzo gorący przynajmniej u mnie
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękne te rudbekie i jeżówki
Aniu,twój aparat wie co robi.Jeśli przekłamuje kolory,to na lepsze Mój niestety odwrotnie W takim razie jesteśmy umówione na wymianę nasion.Ja jestem bardzo zadowolona z białej pysznogłówki.Rośnie w trudnym miejscu(suche,piaszczyste podłoże),posadzona tej wiosny malutka sadzonka ładnie się rozrosła i obficie kwitnie.Tylko nie wiem jak przezimuje więc pozbieram nasiona.A jeśli przetrwa zimę będę ją dzielić ,bo taka kępa jak urosła do tej pory już jest wystarczająca.Aniu ja też pisałabym się na nasionka zielonego tytoniu ozdobnego,jeśli można.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cala seria ładnych fotek;ja głosuję za kępą jeżówek
Wiele roślin sprawdza się w dużym ogrodzie,np. czosnek,którego nie znalem
Pozdrówki,
Slawek
Wiele roślin sprawdza się w dużym ogrodzie,np. czosnek,którego nie znalem
Pozdrówki,
Slawek
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu jesteś dla mnie wielka. Twoja kleoma jest ładniejsza od mojej. Masz niezwykły dar dla roślin oby tak dalej.
I pamiętaj,że na tym forum nikt i nic nas nie rozdzieli.
I pamiętaj,że na tym forum nikt i nic nas nie rozdzieli.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Uwielbiam oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu tyle pięknych kwiatów pokazujesz łany jeżówek i rudbekii
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęcia rewelacje ,kolory przecudowne w ogrodzie masz a tytoń zielony no super takiego zwartego jeszcze nie widziałam ,pysznogłowke mam czerwona i dwa kolory fioletu jasny i ciemniejszy ale różu chyba nie
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu .. bajka Twój ogród ...ale mnie zatkało na pysznogłówki ... nie wiem czy to wszystko spamiętasz, ale też nasiona bym
chciała tej fioletowej i tytoniu .. on jest jednoroczny ? bo mój ... który dałaś gdzieś zaginął ...
W ogóle masz tyle kwiatuszeczków nieznanych i pięknych ...
Rudy jest świetny ...
Zdjęcia robisz bardzo dobre , lubię je oglądać ...
chciała tej fioletowej i tytoniu .. on jest jednoroczny ? bo mój ... który dałaś gdzieś zaginął ...
W ogóle masz tyle kwiatuszeczków nieznanych i pięknych ...
Rudy jest świetny ...
Zdjęcia robisz bardzo dobre , lubię je oglądać ...
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękne zdjęcia i roślinki oczywiście Aniu.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Eukomisy pięknie kwitną Twoje ,na moje czekam późno je wyniosłam z piwnicy ale nic nie świadczy o chęci kwitnienia, taki drobny,biały w donicy kwitnie mi całe lato a ten szlachetniejszy /odmian nie znam/ się ociąga chyba na jakieś 'papu' czeka a gospodyni skąpa...
Pięknie w u Ciebie Aniu w ogrodzie kwitnącym i obfitującym w różne rośliny i kompozycje ...miło oglądam takie ogrody a namiastki mnie jakoś 'nie biorą".Ale widać często powrót do ukwieconych rabat w ogrodach bo te bliżej natury i ... Wszystko co sztuczne i wymuszone wcześniej czy później się człowiekowi znudzi ...
No i jeszcze fotki , też ładne !
Pięknie w u Ciebie Aniu w ogrodzie kwitnącym i obfitującym w różne rośliny i kompozycje ...miło oglądam takie ogrody a namiastki mnie jakoś 'nie biorą".Ale widać często powrót do ukwieconych rabat w ogrodach bo te bliżej natury i ... Wszystko co sztuczne i wymuszone wcześniej czy później się człowiekowi znudzi ...
No i jeszcze fotki , też ładne !
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aneczko ja wszystkie tytonie lubię, zakochałam się w nich w zeszłym roku i na pewno pozostaną moim ogrodzie na długie lata bo długo i obficie kwitną. Ten wysoki, biały też ślicznie pachnie szczególnie wieczorem
Alicjo oczywiście już zapisałam
Martuniu cieszę się razem z Tobą ten tytoń jest niesamowity a jak pięknie pachnie, szczególnie wieczorem. Penstemona Ci nie wysyłałam tylko kłosowca różowego u mnie jeszcze kilka dni i zakwitnie. Również pozdrawiam z upalnych Kujaw
Mati rudbekie same się rozsiewają z resztą jeżówki także.
Aguś jeśli chciałabyś kawałek pysznogłówki to niema sprawy na jesieni Ci wyślę razem z nasionami tytoniu, nie będziesz musiała siać i zakwitnie już w przyszłym roku.
Sławku jak puścisz oczko to czosnek i w Twoim ogrodzie się znajdzie
Aluniu oczywiście jestem tego pewna
Tesiu fajnie, że wpadłaś i tyle miłych słów zostawiłaś, dziękuję
Marzenko fioletową dostałam od jednej koleżanki z fo. ale jest jeszcze mało rozrośnięta ale myślę, że już w przyszłym roku pokarze więcej swoich pięknych główek. Poluje jeszcze na białą
Wiolu dostaniesz nasiona tytoniu i pysznogłówki dziś już sobie zapisałam co ma być dla Ciebie a jeśli o czymś zapomnę to dogadamy się na pw.
Beatko staram się aby i Wam było przyjemnie oglądać moje roślinki
Maryniu moje eukomisy kwitną dopiero od dwóch lat wcześniej też się ociągały. Myślę, że cebule powinny odpowiednio duże by wydały kwiaty i słyszałam jeszcze żeby nie obrywać korzeni przy wykopywaniu.
Ostróżka wielkokwiatowa
lobelia lśniąca
Idę podlewać, później do Was zajrzę
Alicjo oczywiście już zapisałam
Martuniu cieszę się razem z Tobą ten tytoń jest niesamowity a jak pięknie pachnie, szczególnie wieczorem. Penstemona Ci nie wysyłałam tylko kłosowca różowego u mnie jeszcze kilka dni i zakwitnie. Również pozdrawiam z upalnych Kujaw
Mati rudbekie same się rozsiewają z resztą jeżówki także.
Aguś jeśli chciałabyś kawałek pysznogłówki to niema sprawy na jesieni Ci wyślę razem z nasionami tytoniu, nie będziesz musiała siać i zakwitnie już w przyszłym roku.
Sławku jak puścisz oczko to czosnek i w Twoim ogrodzie się znajdzie
Aluniu oczywiście jestem tego pewna
Tesiu fajnie, że wpadłaś i tyle miłych słów zostawiłaś, dziękuję
Marzenko fioletową dostałam od jednej koleżanki z fo. ale jest jeszcze mało rozrośnięta ale myślę, że już w przyszłym roku pokarze więcej swoich pięknych główek. Poluje jeszcze na białą
Wiolu dostaniesz nasiona tytoniu i pysznogłówki dziś już sobie zapisałam co ma być dla Ciebie a jeśli o czymś zapomnę to dogadamy się na pw.
Beatko staram się aby i Wam było przyjemnie oglądać moje roślinki
Maryniu moje eukomisy kwitną dopiero od dwóch lat wcześniej też się ociągały. Myślę, że cebule powinny odpowiednio duże by wydały kwiaty i słyszałam jeszcze żeby nie obrywać korzeni przy wykopywaniu.
Ostróżka wielkokwiatowa
lobelia lśniąca
Idę podlewać, później do Was zajrzę
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu cudowne zestawienie. Piękne zdjęcie! Takie harmonijne. Co to za roślina na trzecim planie?