Moja działka na Dębowym Lesie
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Dębowym Lesie
Gazania piękna ja swoje wywaliłem bo po ostatniej ulewie je wyrwało rosły w takim miejscu że po burzy woda się tam potokiem leje
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu to zielsko ma kwiatki jak storczyk. Śliczne jest.anabuko1 pisze: .............................
A to jakieś zielko ale z bliska ładnie wygląda,prawda??
Takie przenosiny z domu na działkę i z działki do domu to jak dwie przeprowadzki w roku.
Dobrze, że rodzina z Tobą współpracuje, bo u mnie takie coś już dawno by nie przeszło.
Miłego dnia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tam po pierwszym przymrozku ?
Szkoda tych pięknych chryzantem, ale taka kolej rzeczy.
U mnie słychać było dzisiaj wrony jak krakały i leciały na południe.
Tak więc zima już blisko, niestety.
Szkoda tych pięknych chryzantem, ale taka kolej rzeczy.
U mnie słychać było dzisiaj wrony jak krakały i leciały na południe.
Tak więc zima już blisko, niestety.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coraz bardziej chryzantemy mi się podobają, a Twoja Margo szczególnie
Pozdrawiam, Iwona.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ale masz cudne chryzantemy a ta Chryzantema Pink Lady po prosu jak cukiereczek.
Moja gazanie już pomału kończą żywot, czekamy na następny sezon by je podziwiać.
Moja gazanie już pomału kończą żywot, czekamy na następny sezon by je podziwiać.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Wspaniałe chryzantemy pięknie ubarwiają jesienny ogród
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Różowa chryzantema -cudeńko, jak dla mnie . Z agawą to Cię podziwiam, że tak się z nią wozisz, ale w jakimś momencie i panowie nie dadzą rady .
Gazania śliczna, jak latem. Ja mam kilka i w przyszłym roku posadzę więcej, bo dają piękne kolory, a są niewymagające i jak widać, długo kwitną, tylko potrzebują słońca.
Gazania śliczna, jak latem. Ja mam kilka i w przyszłym roku posadzę więcej, bo dają piękne kolory, a są niewymagające i jak widać, długo kwitną, tylko potrzebują słońca.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dzień doborek wszyskim!!
Jak tam przymrozek u was był ??U mnie trochę było.Ale strasznie nie jest.-3.To dobrze .ale liście już lecą na potęgę.
I zimno jak diabli Ale cóż począć...taka pora roku.Tylko zawsze szkoda tych kolorków.A tej pustki i zimnicy to już nie lubię,ale jakoś trzeba będzie zaaklimatyzować A ja jeszcze jakoś nie jestem gotowa na przyjęcie tej zimnicy, tej ponurej pory roku.
Tak, tak sory, taki mamy klimat, ale to małe pocieszenie.
Ale ja mam jeszcze nadzieję na piękne słoneczne dni.
Miałam dziś wykopać dalie,przymrozek juz je zważył.Ale zimnica jeszcze,że nie chce się pracować w ogrodzie.
Marzena77; Tulap-Mateuszu Za daleko ptaki były ,żeby je rozpoznać. ale bardziej skłonna byłabym ,żeby powiedzieć,że może to gęsi.
Gazanie polecam pięknie kwitnie.Na noc stula listki. w dzień otwiera i długo na jesieni kwitnie. aż ja mróz zetnie
juni-Beatko; Ivona44; Kasiula17; tesia39-Teresko Chryzantemki to piękne roślinki o cudnych barwach na jesieni. Ja mam tylko chyba 5 chryzanemek. Wszystko jeszcze młode, małe krzaczki,Jedynie Margo ładnie podrosła,
Gazni na przyszły ok muszę posiać jeszcze inne kolorki
bwoj54-Bogusiu Marcinki to wdzięczne kwiaty jesieni,jak już ich nie ma to pusto w ogrodzie z kolorami.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko.
mati1999-Mateuszu To na przyszły rok posadź gazanie w suchszym miejscu a zobaczysz jak pięknie będą rosły,ale jak sucho było.To oczywiście je podlewałam.
Ignis05-Krysiu Mi też to zielsko przypominało kwiatki storczyka.
No cóż na razie tak wozimy się z ta agawą.Ale jeszcze ze 2 latka, i planujemy tam na stałe zamieszkać.więc będzie może w garażu,albo w domku.Zobaczymy.
kogra-GrażynkoNie było jeszcze tak strasznie.Ale dalijki już do wykopania.Po nich.Ale zimno, jak na razie nie chce mi się wychodzić z ciepłego domku.Piję kawę i siedzę z wami
Ja zimy jeszcze żadnej nie chcę Dopiero na Boże Narodzenie!!
Pulpa222-Aniu Różowych chryzantemek to mam 3.Najbardziej o tej porze roku to żółte sa widocznei czerwone.Ale ja takich nie mam.Ceglasta mija ma 2 pędziki , i 2 kwiatki
Gazanie, to piękne roślinki.Na drugi rok planuję jeszcze jakiś innny kolorek posiać..A widzisz agawą jest jak jest.Jak tam na stałe zamieszkamy to problem będzie mniejszy
Chryzantemki - jeszcze żyją
Margo
chryzantema pink lady
Jak tam przymrozek u was był ??U mnie trochę było.Ale strasznie nie jest.-3.To dobrze .ale liście już lecą na potęgę.
I zimno jak diabli Ale cóż począć...taka pora roku.Tylko zawsze szkoda tych kolorków.A tej pustki i zimnicy to już nie lubię,ale jakoś trzeba będzie zaaklimatyzować A ja jeszcze jakoś nie jestem gotowa na przyjęcie tej zimnicy, tej ponurej pory roku.
Tak, tak sory, taki mamy klimat, ale to małe pocieszenie.
Ale ja mam jeszcze nadzieję na piękne słoneczne dni.
Miałam dziś wykopać dalie,przymrozek juz je zważył.Ale zimnica jeszcze,że nie chce się pracować w ogrodzie.
Marzena77; Tulap-Mateuszu Za daleko ptaki były ,żeby je rozpoznać. ale bardziej skłonna byłabym ,żeby powiedzieć,że może to gęsi.
Gazanie polecam pięknie kwitnie.Na noc stula listki. w dzień otwiera i długo na jesieni kwitnie. aż ja mróz zetnie
juni-Beatko; Ivona44; Kasiula17; tesia39-Teresko Chryzantemki to piękne roślinki o cudnych barwach na jesieni. Ja mam tylko chyba 5 chryzanemek. Wszystko jeszcze młode, małe krzaczki,Jedynie Margo ładnie podrosła,
Gazni na przyszły ok muszę posiać jeszcze inne kolorki
bwoj54-Bogusiu Marcinki to wdzięczne kwiaty jesieni,jak już ich nie ma to pusto w ogrodzie z kolorami.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko.
mati1999-Mateuszu To na przyszły rok posadź gazanie w suchszym miejscu a zobaczysz jak pięknie będą rosły,ale jak sucho było.To oczywiście je podlewałam.
Ignis05-Krysiu Mi też to zielsko przypominało kwiatki storczyka.
No cóż na razie tak wozimy się z ta agawą.Ale jeszcze ze 2 latka, i planujemy tam na stałe zamieszkać.więc będzie może w garażu,albo w domku.Zobaczymy.
kogra-GrażynkoNie było jeszcze tak strasznie.Ale dalijki już do wykopania.Po nich.Ale zimno, jak na razie nie chce mi się wychodzić z ciepłego domku.Piję kawę i siedzę z wami
Ja zimy jeszcze żadnej nie chcę Dopiero na Boże Narodzenie!!
Pulpa222-Aniu Różowych chryzantemek to mam 3.Najbardziej o tej porze roku to żółte sa widocznei czerwone.Ale ja takich nie mam.Ceglasta mija ma 2 pędziki , i 2 kwiatki
Gazanie, to piękne roślinki.Na drugi rok planuję jeszcze jakiś innny kolorek posiać..A widzisz agawą jest jak jest.Jak tam na stałe zamieszkamy to problem będzie mniejszy
Chryzantemki - jeszcze żyją
Margo
chryzantema pink lady
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu chryzantemy piękne,mają swój urok mimo,że mi sie kojarzą ze świętem zmarłych.Zastanawiam się nad kupnem kilku do ogrodu bo one pięknie dekorują ogród jak już inne kwiaty nie kwitną.Ślicznie u ciebie non stop,ciągle masz kolorowo:)
U Ciebie dęby mają kolorowe liście
Bo u mnie takie jakies szarawo-brązowe sie zawsze robią,i tak cały rok można je zobaczyć
Bo u mnie takie jakies szarawo-brązowe sie zawsze robią,i tak cały rok można je zobaczyć
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu chryzantemy masz cudne i jeszcze wspaniale kwitną. Myślę, że -3*mrozu absolutnie im nie zaszkodziło.
U mnie na działce, to już nie był przymrozek, tylko duży mróz, prawie-7*, szok. Chryzantemy niby okryłam włókniną, ale to nic nie dało, a jeszcze dwie odmiany były w pąkach.
Miłego dnia.
U mnie na działce, to już nie był przymrozek, tylko duży mróz, prawie-7*, szok. Chryzantemy niby okryłam włókniną, ale to nic nie dało, a jeszcze dwie odmiany były w pąkach.
Miłego dnia.
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Dęby w tym roku bardzo dziwne bo jak zawsze trzymają się cały rok na drzewie szare to w tym roku pięknie się przebarwiły może to wina braku mrozu w tym roku?
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Dąb ma przecudne listki. Chyba Ci chciał wynagrodzić brak złocistych chryzantem w ogrodzie i się tak ładnie postarał .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2