Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Marysiu, dzięki za zdjęcia tego bodziszka, ciekawe czy powtórzy cechy z siewu? Nie bardzo mogę znaleźć info o sianiu bodziszków, u Zoi poczytałam o jakimś innym, że trzeba stratyfikować, no to idą do lodówki.

Jolu, dzięki za identyfikację bodziszka; fajnie, że tak długo kwitnie.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, ja nie nadążam za Twoim wątkiem ;:202 Chwilę mnie nie było, a tu już kilka stron do poczytania.
Pokazałaś mnóstwo roślin. Wszystkie piękne. Gdzie Ty je mieścisz? Bardzo kolorowo w Twoim ogrodzie. Taką różnorodność roślin i kolorów bardzo lubię :heja
Zachwyciłam się bodziszkiem ;:oj Do tej pory jakoś do mnie nie trafiały, w tym roku za Waszą przyczyną zaprosiłam jeden do siebie. A z tym pełnym, to śmieszna sprawa. Nigdy takich nie widziałam i właśnie dzisiaj przeglądając ofertę sklepu internetowego, znalazłam kilka w ofercie. A Ty takiego już masz ;:63 Niestety nie kupiłam, bo moje koszyki już nieźle zapełnione. Ale mam takie w planach ;:224 Nie mogę wszystkiego kupić od razu, moja działeczka niestety nie jest rozciągliwa, a co roku mam jakieś zachcianki ;:108
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu niespodzianka była w skrzynce. ;:180 ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Zeniu dziękuję za pochwałę róż i za miłe odwiedziny :D róże pnące te najładniejsze na ogół kwitną raz, ale pewnie znajdziesz taka, która spełni wszelkie oczekiwania. Rośliny z pstrymi listkami cieszą się powodzeniem, bo są ozdobne nawet z liści ;:108

Marysiu nie oglądam tego programu i nawet nie wiem kiedy jest, w ogóle ja mało oglądam tv :oops: Czy drzewo wyrosło w szopce czy szopkę wybudowali wokół? Już wcześniej pisałam, że bodziszek zmienił miejscówkę i teraz się martwię bo nie pamiętam gdzie, ale ja czasem dostaje kopa do pracy i wtedy robię rzeczy nieplanowane. Mam jednak nadzieję, że na wiosnę go znajdę ;:306

Dario Lucynka chyba go właśnie stratyfikowała :D Może powtórzy, a może wyjdzie jeszcze ciekawsza mieszanka :D

Iwonko cóż mogę na swoje usprawiedliwienie tylko napisać, że nie robię tego nikomu na złość :oops:
Ogród mam dość duży, a mógłby być jeszcze większy tylko sił brakuje. W sumie jest 45 a do dyspozycji ;:oj większość to pole nieużytek. Oj ja też ciągle wypełniam te koszyki i niektóre płacę, ale większość zamykam ;:222 bo tak jak piszesz nie wszystko i nie od razu ;:185 Poza tym większe zaufanie mam do roślin z ogrodów :D

Irenko to próbuj rozmnożyć, amorfa powinna się udać bez problemu. Kiedyś jedna forumka wsadziła od razu do ziemi i na wiosnę miała sadzonkę. Pozostałe to nie wiem czy masz jak nie to powodzenia! Ja ukorzeniam w kwietniu :D

To jeszcze trochę czerwcowych wspomnień ;:180

Obrazek
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To róża rozmnożona z patyczka zakwitła następnego roku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak spacer się skończył Dobranoc!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu odbyłam spacerek po szaliczku ;:65 pięknie , zielono kolorowo ;:138 ;:138 ;:138
śliczne pionie , róże i ten ptaszek ;:167 ale go uchwyciłaś ;:333 ;:63 ;:63
Na czwartym zdjęciu powyżej ptaszka - na pierwszym planie to co to za roślinka ?? mam i nie wiem co :)
Pozdrawiam i ;:196 posyłam .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit i ja też byłam dotleniłam się, dziękuję za spacer.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

ach, uwielbiam te foty z daleką perspektywą, gzie widać dalej ogród i jak pięknie się kształtuje i jak wiele zieleni w nim jest (może dlatego, że w moim perspektywa jest szeroka i płaska jak... pole ? ;:306 ) pięknie jest u Ciebie Marysiu i jak tajemniczo - kot w dżungli ;:215
Awatar użytkownika
ewikk77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2010, o 21:21

Post »

Dziękuję Marysiu za informacje różane :D spisałam sobie i będę wypatrywać w sklepach/szkółkach. Wszystkich od razu pewnie nie kupię, ale może choć kilka z nich na początek. Muszę spróbować też tego rozmnażania z ciętych. Nie kosztuje, a zawsze można mieć nowe doświadczenie ;:173 .
pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu masz pewnie na myśli acenę drobnolistną mam jeszcze Acenę bezbronna 'Purpurea' o nie wiem czy Ci nie dawałam albo Michałowi :wink: Dziękuję i ślę serdeczności, dobrej nocy ;:196

Misiu cała przyjemność po mojej stronie ;:4

Malvy to kot proszalny, przychodzi od sąsiadów zawsze rano na co nieco ;:306 I oczywiście przegania inne koty z mojego ogrodu ale myszy łowi u sąsiada (Kargula) przynosząc mi czasem na ścieżkę ;:oj Lubię ten zielony czas :D

Ewciu pooglądaj, bo może nie wszystkie będą Ci się podobać, to mają być Twoje róże :uszy Jak już będziesz gotowa na rozmnażanie to chętnie podzielę się doświadczeniami :D

Życzę miłych snów najlepiej zielonych ;:19
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

O, kolejne piękne piwonie!

Zdjęcie z ostrogowcem bardzo mi się spodobało, i dzierzba, która tak sobie fajnie spogląda.
A co to fajnego o ciemnych pędach rośnie sobie koło niebieskiego rododendronu? Czy to jest może jakaś świecznica?

Mam jedną świecznicę (nie lubię nazwy pluskwica, nie wiem, kto to wymyślił), na bardzo złym miejscu, bo słonecznym, muszę przesadzić wiosną. One nie lubią przesadzania, ale i tak marnieje, nie ma wyjścia. I taką ciemniejszą planuję dokupić.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ja też pochodziłam po znajomych ścieżkach ogrodu,ciągle coś kwitnie i ciągle się zmienia i tez nieraz nie wiem w którym jestem miejscu,a ten pełny bodziszek chyba mam od Ciebie ,swój też taki miałam i nie wiem gdzie ,od Ciebie też nie wiem gdzie jest,ale na wiosnę może znajdziemy,zima u mnie się panoszy ,sypie i mróz trzyma ciut mniejszy jak wczoraj,ale jednak i jeszcze wieje ,i razem jest paskudnie ,ale bywały większe zimy ,jak ja jej nie lubię ,dobrze,że mamy ciepłe ogrody,pozdrawiam ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marysiu, alez napatrzyłam oczy pięknymi zdjęciami róż. Oczarowała mnie róża Tuscany, mam ją na liście chciejstw. Masz przecudnego bodziszka, jeszcze takiego nie widziałam
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Nie ma jak to poranny spacerek po pięknym ogrodzie z kawusią w ręku :D
Marysiu miłego dnia ;:196 ;:3
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany