Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Daria_Eliza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Marysiu, dzięki za zdjęcia tego bodziszka, ciekawe czy powtórzy cechy z siewu? Nie bardzo mogę znaleźć info o sianiu bodziszków, u Zoi poczytałam o jakimś innym, że trzeba stratyfikować, no to idą do lodówki.
Jolu, dzięki za identyfikację bodziszka; fajnie, że tak długo kwitnie.
Jolu, dzięki za identyfikację bodziszka; fajnie, że tak długo kwitnie.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Marysiu, ja nie nadążam za Twoim wątkiem Chwilę mnie nie było, a tu już kilka stron do poczytania.
Pokazałaś mnóstwo roślin. Wszystkie piękne. Gdzie Ty je mieścisz? Bardzo kolorowo w Twoim ogrodzie. Taką różnorodność roślin i kolorów bardzo lubię
Zachwyciłam się bodziszkiem Do tej pory jakoś do mnie nie trafiały, w tym roku za Waszą przyczyną zaprosiłam jeden do siebie. A z tym pełnym, to śmieszna sprawa. Nigdy takich nie widziałam i właśnie dzisiaj przeglądając ofertę sklepu internetowego, znalazłam kilka w ofercie. A Ty takiego już masz Niestety nie kupiłam, bo moje koszyki już nieźle zapełnione. Ale mam takie w planach Nie mogę wszystkiego kupić od razu, moja działeczka niestety nie jest rozciągliwa, a co roku mam jakieś zachcianki
Pokazałaś mnóstwo roślin. Wszystkie piękne. Gdzie Ty je mieścisz? Bardzo kolorowo w Twoim ogrodzie. Taką różnorodność roślin i kolorów bardzo lubię
Zachwyciłam się bodziszkiem Do tej pory jakoś do mnie nie trafiały, w tym roku za Waszą przyczyną zaprosiłam jeden do siebie. A z tym pełnym, to śmieszna sprawa. Nigdy takich nie widziałam i właśnie dzisiaj przeglądając ofertę sklepu internetowego, znalazłam kilka w ofercie. A Ty takiego już masz Niestety nie kupiłam, bo moje koszyki już nieźle zapełnione. Ale mam takie w planach Nie mogę wszystkiego kupić od razu, moja działeczka niestety nie jest rozciągliwa, a co roku mam jakieś zachcianki
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu niespodzianka była w skrzynce.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Zeniu dziękuję za pochwałę róż i za miłe odwiedziny róże pnące te najładniejsze na ogół kwitną raz, ale pewnie znajdziesz taka, która spełni wszelkie oczekiwania. Rośliny z pstrymi listkami cieszą się powodzeniem, bo są ozdobne nawet z liści
Marysiu nie oglądam tego programu i nawet nie wiem kiedy jest, w ogóle ja mało oglądam tv Czy drzewo wyrosło w szopce czy szopkę wybudowali wokół? Już wcześniej pisałam, że bodziszek zmienił miejscówkę i teraz się martwię bo nie pamiętam gdzie, ale ja czasem dostaje kopa do pracy i wtedy robię rzeczy nieplanowane. Mam jednak nadzieję, że na wiosnę go znajdę
Dario Lucynka chyba go właśnie stratyfikowała Może powtórzy, a może wyjdzie jeszcze ciekawsza mieszanka
Iwonko cóż mogę na swoje usprawiedliwienie tylko napisać, że nie robię tego nikomu na złość
Ogród mam dość duży, a mógłby być jeszcze większy tylko sił brakuje. W sumie jest 45 a do dyspozycji większość to pole nieużytek. Oj ja też ciągle wypełniam te koszyki i niektóre płacę, ale większość zamykam bo tak jak piszesz nie wszystko i nie od razu Poza tym większe zaufanie mam do roślin z ogrodów
Irenko to próbuj rozmnożyć, amorfa powinna się udać bez problemu. Kiedyś jedna forumka wsadziła od razu do ziemi i na wiosnę miała sadzonkę. Pozostałe to nie wiem czy masz jak nie to powodzenia! Ja ukorzeniam w kwietniu
To jeszcze trochę czerwcowych wspomnień
To róża rozmnożona z patyczka zakwitła następnego roku
I tak spacer się skończył Dobranoc!
Marysiu nie oglądam tego programu i nawet nie wiem kiedy jest, w ogóle ja mało oglądam tv Czy drzewo wyrosło w szopce czy szopkę wybudowali wokół? Już wcześniej pisałam, że bodziszek zmienił miejscówkę i teraz się martwię bo nie pamiętam gdzie, ale ja czasem dostaje kopa do pracy i wtedy robię rzeczy nieplanowane. Mam jednak nadzieję, że na wiosnę go znajdę
Dario Lucynka chyba go właśnie stratyfikowała Może powtórzy, a może wyjdzie jeszcze ciekawsza mieszanka
Iwonko cóż mogę na swoje usprawiedliwienie tylko napisać, że nie robię tego nikomu na złość
Ogród mam dość duży, a mógłby być jeszcze większy tylko sił brakuje. W sumie jest 45 a do dyspozycji większość to pole nieużytek. Oj ja też ciągle wypełniam te koszyki i niektóre płacę, ale większość zamykam bo tak jak piszesz nie wszystko i nie od razu Poza tym większe zaufanie mam do roślin z ogrodów
Irenko to próbuj rozmnożyć, amorfa powinna się udać bez problemu. Kiedyś jedna forumka wsadziła od razu do ziemi i na wiosnę miała sadzonkę. Pozostałe to nie wiem czy masz jak nie to powodzenia! Ja ukorzeniam w kwietniu
To jeszcze trochę czerwcowych wspomnień
To róża rozmnożona z patyczka zakwitła następnego roku
I tak spacer się skończył Dobranoc!
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu odbyłam spacerek po szaliczku pięknie , zielono kolorowo
śliczne pionie , róże i ten ptaszek ale go uchwyciłaś
Na czwartym zdjęciu powyżej ptaszka - na pierwszym planie to co to za roślinka ?? mam i nie wiem co
Pozdrawiam i posyłam .
śliczne pionie , róże i ten ptaszek ale go uchwyciłaś
Na czwartym zdjęciu powyżej ptaszka - na pierwszym planie to co to za roślinka ?? mam i nie wiem co
Pozdrawiam i posyłam .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
i ja też byłam dotleniłam się, dziękuję za spacer.
- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
ach, uwielbiam te foty z daleką perspektywą, gzie widać dalej ogród i jak pięknie się kształtuje i jak wiele zieleni w nim jest (może dlatego, że w moim perspektywa jest szeroka i płaska jak... pole ? ) pięknie jest u Ciebie Marysiu i jak tajemniczo - kot w dżungli
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Dziękuję Marysiu za informacje różane spisałam sobie i będę wypatrywać w sklepach/szkółkach. Wszystkich od razu pewnie nie kupię, ale może choć kilka z nich na początek. Muszę spróbować też tego rozmnażania z ciętych. Nie kosztuje, a zawsze można mieć nowe doświadczenie .
pozdrawiam Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu masz pewnie na myśli acenę drobnolistną mam jeszcze Acenę bezbronna 'Purpurea' o nie wiem czy Ci nie dawałam albo Michałowi Dziękuję i ślę serdeczności, dobrej nocy
Misiu cała przyjemność po mojej stronie
Malvy to kot proszalny, przychodzi od sąsiadów zawsze rano na co nieco I oczywiście przegania inne koty z mojego ogrodu ale myszy łowi u sąsiada (Kargula) przynosząc mi czasem na ścieżkę Lubię ten zielony czas
Ewciu pooglądaj, bo może nie wszystkie będą Ci się podobać, to mają być Twoje róże Jak już będziesz gotowa na rozmnażanie to chętnie podzielę się doświadczeniami
Życzę miłych snów najlepiej zielonych
Misiu cała przyjemność po mojej stronie
Malvy to kot proszalny, przychodzi od sąsiadów zawsze rano na co nieco I oczywiście przegania inne koty z mojego ogrodu ale myszy łowi u sąsiada (Kargula) przynosząc mi czasem na ścieżkę Lubię ten zielony czas
Ewciu pooglądaj, bo może nie wszystkie będą Ci się podobać, to mają być Twoje róże Jak już będziesz gotowa na rozmnażanie to chętnie podzielę się doświadczeniami
Życzę miłych snów najlepiej zielonych
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
O, kolejne piękne piwonie!
Zdjęcie z ostrogowcem bardzo mi się spodobało, i dzierzba, która tak sobie fajnie spogląda.
A co to fajnego o ciemnych pędach rośnie sobie koło niebieskiego rododendronu? Czy to jest może jakaś świecznica?
Mam jedną świecznicę (nie lubię nazwy pluskwica, nie wiem, kto to wymyślił), na bardzo złym miejscu, bo słonecznym, muszę przesadzić wiosną. One nie lubią przesadzania, ale i tak marnieje, nie ma wyjścia. I taką ciemniejszą planuję dokupić.
Zdjęcie z ostrogowcem bardzo mi się spodobało, i dzierzba, która tak sobie fajnie spogląda.
A co to fajnego o ciemnych pędach rośnie sobie koło niebieskiego rododendronu? Czy to jest może jakaś świecznica?
Mam jedną świecznicę (nie lubię nazwy pluskwica, nie wiem, kto to wymyślił), na bardzo złym miejscu, bo słonecznym, muszę przesadzić wiosną. One nie lubią przesadzania, ale i tak marnieje, nie ma wyjścia. I taką ciemniejszą planuję dokupić.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,ja też pochodziłam po znajomych ścieżkach ogrodu,ciągle coś kwitnie i ciągle się zmienia i tez nieraz nie wiem w którym jestem miejscu,a ten pełny bodziszek chyba mam od Ciebie ,swój też taki miałam i nie wiem gdzie ,od Ciebie też nie wiem gdzie jest,ale na wiosnę może znajdziemy,zima u mnie się panoszy ,sypie i mróz trzyma ciut mniejszy jak wczoraj,ale jednak i jeszcze wieje ,i razem jest paskudnie ,ale bywały większe zimy ,jak ja jej nie lubię ,dobrze,że mamy ciepłe ogrody,pozdrawiam
Marysiu, alez napatrzyłam oczy pięknymi zdjęciami róż. Oczarowała mnie róża Tuscany, mam ją na liście chciejstw. Masz przecudnego bodziszka, jeszcze takiego nie widziałam
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Nie ma jak to poranny spacerek po pięknym ogrodzie z kawusią w ręku
Marysiu miłego dnia
Marysiu miłego dnia
Pozdrawiam Alicja