Moja działka 7
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 7
Oho... Kolejny wątek, w którym widzę kwitnące sasanki... A u mnie dopiero nieśmiało pączki kwiatowe wykształcają...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W takim razie muszę zwrócić uwagę na tego tulipana... Ale i inne kwiatki z tych co mam i ja u ciebie szybciej kwitną Czy Orange Monarch nie są pomarańczowe? Na zdjęciu w sklepie były, a u mnie jeszcze nie kwitną Mnóstwo masz już piękności
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Fajne kwitnienia co dzień więcej kwiatów .Bardzo mi się podoba miłek amurski.Iryski żyłkowane już u mnie przekwitły.Muszę na jesień dokupić inne kolory
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Liduś, jaki cudowny obraz wiosny w Twoim ogrodzie!
Tyle kwiatów i co jeden to piękniejszy.
Niech kwitną i cieszą Twoje oczy.
Miłej niedzieli.
Tyle kwiatów i co jeden to piękniejszy.
Niech kwitną i cieszą Twoje oczy.
Miłej niedzieli.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lidziu ale cudownie chyba masz wszystkie kwiatuszki jakie mogą teraz zakwitnąć
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Florianie - Florian Silesia kilka najstarszych odmian irysów żyłkowanych rośnie na działce już od około 20 lat. Rozrastają się w spore kępy, nawet same się wysiewają i wcale nie kwitną tak krótko.
Oj, szkoda piwonii delikatnej. Moja pędzi w górę, od wczoraj urosła o jakieś 10 cm.
Marysiu - delosperma słońce przygrzało, gleba posiada zasób wilgoci, a więc rośliny wystrzeliły w górę.
Mam piwonię delikatną o kwiatach pojedynczych.
Jurku - Locutus pogoda dopisuje i prawie wszystkie sasanki mają już otwarte kwiaty. Przypuszczam, że u Ciebie też jest podobnie.
Małgosiu - clem3 krokus 'Orange Monarch' ma mocno błyszczące kwiaty w kolorze mocno zbliżonym do pomarańczowego.
Mam nadzieję, że w weekend też miałaś wspaniałą pogodę i rośliny otworzyły pąki.
Marzenko - Marzena77 pełnego miłka amurskiego mam pierwszy sezon i nie spodziewałam się, że zakwitnie, a tu taka niespodzianka. Ja też przymierzam się do zakupu kilku odmian irysów histrioides i żyłkowanych.
Lucynko - płocczanka dziękuję. Wiosenne kwiaty mają teraz swoje 5 minut. A ponieważ bardzo lubię tą porę roku, to mam sporo wiosennych, szczególnie cebulowych, kwiatów.
Tereniu - TerDob dziękuję. Rzeczywiście, na działce jest teraz cudownie i kolorowo. Wiosna jest przepiękną porą roku. Cieszy każdy, nawet najmniejszy kwiatuszek
Tulipan Kaufmanna 'Stresa'
tulipan dostojny 'Unicum'
tulipan turkiestański
ciemiernik wschodni (siewka Danusi)
hiacynt wschodni 'Woodstok'
narcyz cyklamenowy "Jet Fire'
narcyz wielkoprzykoronkowy 'Ice Folies'
narcyz 'Rip van Winkle'
sasanka zwyczajna
sasanka zwyczajna 'Papageno'
Oj, szkoda piwonii delikatnej. Moja pędzi w górę, od wczoraj urosła o jakieś 10 cm.
Marysiu - delosperma słońce przygrzało, gleba posiada zasób wilgoci, a więc rośliny wystrzeliły w górę.
Mam piwonię delikatną o kwiatach pojedynczych.
Jurku - Locutus pogoda dopisuje i prawie wszystkie sasanki mają już otwarte kwiaty. Przypuszczam, że u Ciebie też jest podobnie.
Małgosiu - clem3 krokus 'Orange Monarch' ma mocno błyszczące kwiaty w kolorze mocno zbliżonym do pomarańczowego.
Mam nadzieję, że w weekend też miałaś wspaniałą pogodę i rośliny otworzyły pąki.
Marzenko - Marzena77 pełnego miłka amurskiego mam pierwszy sezon i nie spodziewałam się, że zakwitnie, a tu taka niespodzianka. Ja też przymierzam się do zakupu kilku odmian irysów histrioides i żyłkowanych.
Lucynko - płocczanka dziękuję. Wiosenne kwiaty mają teraz swoje 5 minut. A ponieważ bardzo lubię tą porę roku, to mam sporo wiosennych, szczególnie cebulowych, kwiatów.
Tereniu - TerDob dziękuję. Rzeczywiście, na działce jest teraz cudownie i kolorowo. Wiosna jest przepiękną porą roku. Cieszy każdy, nawet najmniejszy kwiatuszek
Tulipan Kaufmanna 'Stresa'
tulipan dostojny 'Unicum'
tulipan turkiestański
ciemiernik wschodni (siewka Danusi)
hiacynt wschodni 'Woodstok'
narcyz cyklamenowy "Jet Fire'
narcyz wielkoprzykoronkowy 'Ice Folies'
narcyz 'Rip van Winkle'
sasanka zwyczajna
sasanka zwyczajna 'Papageno'
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu piękne narcyzy,tulipany i sasanki.Ja mam tylko dwie sasanki,jedna rośnie lepiej,druga trochę gorzej.Narcyzy nawet mają się dobrze i u mnie ,ale nie wiem jak z tulipanami .Dużo niby wyszło,ale w większości to same liście i zastanawiam się czy jeszcze kwiaty wyjdą czy tylko na liściach się skończy.To są te co sadziłam dwa lata temu,natomiast,te co w zeszłym roku jest szansa na jakieś kwiaty.Może powinnam je wykopywać a ja je zostawiam i nic z nimi nie robię .Ty swoje wykopujesz co roku ?
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lidziu - PIĘKNIE
Nie wiem co piękniejsze i co chwalić - dla mnie same cudeńka
Nie wiem co piękniejsze i co chwalić - dla mnie same cudeńka
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Czym dokarmiasz Lidziu piwonię delikatną? Ja co roku mam tylko po jednym pączku . Wspaniała wiosenka, kolorowa
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Wszystkie kwiatki piękne i wcześnie kwitną. Moje serce skradła sasanka pudrowy róż.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piwonia delikatna jednak wyszła Pomimo iż nie zakwitnie - ogromnie się cieszę, że nie straciłem jej!
Sasanki 'Papageno' urocze! Tak samo narcyz 'Rip van Winkle'! U mnie dość szybko wyleciał. Moja pełna stara odmiana jest do niego podobna ale 'Rip...' to śliczna miniaturka
Sasanki 'Papageno' urocze! Tak samo narcyz 'Rip van Winkle'! U mnie dość szybko wyleciał. Moja pełna stara odmiana jest do niego podobna ale 'Rip...' to śliczna miniaturka
Lidziu, jakie piękne są te sasanki na ostatnim zdjęciu! Postrzępione, fioletowe i jeszcze te srebczyste futerko, no piękna kompozycja!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu tyle się dzieje na działce, że za trzy tygodnie to zaczną kwitnąć irysy
Miłek jest cudny Sasanki w pełnym rozkwicie a moje gdzieś zaspały
Wszystkie ,botaniki' cieszą swoimi kolorami
Miłek jest cudny Sasanki w pełnym rozkwicie a moje gdzieś zaspały
Wszystkie ,botaniki' cieszą swoimi kolorami
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8