Aguś wyznaję zasadę, że ,, lepszy słomiany pokój, niż złota wojna ,,

Tym bardziej, że to najbliżsi sąsiedzi i nie warto być skłóconym ... Zobaczymy jak to dalej się będzie rozwijać...
Mariolu cieszę się, że różyczki podobają Ci się. Niestety na wielu z nich listki są bardzo umęczone przez robactwo, którego w moim ogrodzie są w tym roku prawdziwe plagi
Ale mimo to wspaniale i bujnie kwitną
Aniu ja również bardzo lubię ostróżki. Miałam 3 różne sadzonki, przetrwała niestety tylko 1. Ale rozrosła się wspaniale i zawsze bardzo bujnie kwitnie. Niestety kwiatostany często łamią się przy obfitym deszczu. Są takie wielkie i ciężkie, że gałązki nie są w stanie ich udźwignąć...
Lilijki już się rozkręcają, na dniach zakwitną kępy kolejnych odmian
Andziu witaj w moim ogródku
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moich roślinkach. Ciesze się, że podoba Ci się i od jakiegoś już czasu spacerujesz po moich trawiastych alejkach . Zapraszam jak najczęściej
Jeśli bywasz w realu w moich okolicach, to zapraszam na ogrodową kawkę
Co do brzóz, Twój zamysł ich posadzenia nikomu by nie szkodził, jak piszesz, jest puste pole. A Twój eM już teraz myśli o potencjalnych sąsiadach, to właśnie jest stanowisko zasługujące na najwyższe uznanie..... Więc pomyśl tylko o zachowaniu osób, które mają bujny, różany ogród pod nosem i sadzą 30 cm od niego gęsty żywopłot z tui..... po prostu żal ogarnia....
Aniu cieszę się bardzo, że zaglądasz i dziękuję za tak ciepłe słowa

Zostawiaj kochana ślady stóp, tak miło wiedzieć, że bywasz
Liliowce majowe już przekwitły, właśnie ostatni wycięłam wczoraj. Ale już zakwitła Stella

a i inne mają coraz większe pąki, tak samo lilie.... już lada chwila
Współczuję Ci żywopłotu z tui, widzę , że mamy identyczną sytuację
Roślin niestety nie mam gdzie przenieść. U mnie w ogródku bardzo już ciasno i teraz wciąż oddaję jakieś roślinki, bo wszystko bardzo się rozrasta...
Witaj
Grażynko w moim ogródku

Dziękuję za miłe słowa i bardzo zapraszam ponownie
Iguś bardzo się cieszę, że podoba Ci się
Żałuję, że nie uda się Wam przyjechać, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku już nic nie stanie na przeszkodzie

Chociaż powiem szczerze, że nie tracę do końca nadziej. Z Was to tacy świetnie podróżnicy, że może znajdziecie małą lukę i wyskoczycie na któryś weekend
Don Juan
Chopin
New Dawn
Chopin
New Dawn
Don Juan
Alchymist
Flammentanz
Arthur Bell
Graham Thomas
Monica
Chippendale