Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś śliczne masz ostróżki ;:138 uwielbiam ich pokrój i cudownie niebieski kolor. Królują nad rabatami a zieleń jeszcze bardziej podkreśla jej śliczne kwiaty. Oczywiście róże i lilie również zasługują na wielkie brawa ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Dzień Dobry Agnieszko :wit Już jakiś czas zerkam na Twój wspaniały, piękny i zadbany ogród. Chylę czoła z racji robienia tak wspaniałych zdjęć cudownym roślinkom. Masz przepięknie i to na naszym dzikim wschodzie. Brawo. Ja jestem zachwycona Twoim ogrodem, a ponieważ pochodzę z Białej Podlaskiej to tym bardziej miło mi Cię odwiedzać. Przewspaniała jest Twoja kolekcja lilii-nie mogłam się im napatrzeć w poprzednich wątkach, a clematisy, liliowce, kłosowce-ach bajka ;:167

Współczuję takich bezmyślnych sąsiadów. Chociaż u nas to mój eM odwiódł mnie od posadzenia brzóz przy granicy sąsiadującej z działką sąsiadów. Wybiegł w przyszłość i stwierdził, że pomimo iż na razie mam za płotem dziewicze pole to może ktoś kiedyś się tam wybuduje i nie życzyłby sobie góry liści każdej jesieni na podwórku :lol:
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Agnieszko! Bywam często u Ciebie choć nie zawsze zostawiam ślady stóp. Zakres przymiotników wyrażający zachwyty wyczerpałam już w poprzednim sezonie. Teraz brak słów. Po prostu sudnie!
Czekam na Twoje lilie i liliowce.
Myślałam,że to tylko na rodowskich ogródkach dochodzi do takich problemów. Sąsiad chyba nie z tych co "znają Józefa". Mam ten sam problem. Rząd tujek u sąsiada rośnie w oczach a słońce mam właśnie od jego strony.
Musisz znaleźc jakieś nowe miejsce dla roślinek. Nie spisuj ich na straty. ;:185
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga, bujana zieloność czerwcowa, cudnie u Ciebie. W tym roku na pewno nie uda nam się do Was dojechać ;:185
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś wyznaję zasadę, że ,, lepszy słomiany pokój, niż złota wojna ,, :roll: Tym bardziej, że to najbliżsi sąsiedzi i nie warto być skłóconym ... Zobaczymy jak to dalej się będzie rozwijać...

Mariolu cieszę się, że różyczki podobają Ci się. Niestety na wielu z nich listki są bardzo umęczone przez robactwo, którego w moim ogrodzie są w tym roku prawdziwe plagi :?
Ale mimo to wspaniale i bujnie kwitną :D

Aniu ja również bardzo lubię ostróżki. Miałam 3 różne sadzonki, przetrwała niestety tylko 1. Ale rozrosła się wspaniale i zawsze bardzo bujnie kwitnie. Niestety kwiatostany często łamią się przy obfitym deszczu. Są takie wielkie i ciężkie, że gałązki nie są w stanie ich udźwignąć...
Lilijki już się rozkręcają, na dniach zakwitną kępy kolejnych odmian :heja

Andziu witaj w moim ogródku :wit
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moich roślinkach. Ciesze się, że podoba Ci się i od jakiegoś już czasu spacerujesz po moich trawiastych alejkach . Zapraszam jak najczęściej :D
Jeśli bywasz w realu w moich okolicach, to zapraszam na ogrodową kawkę :D
Co do brzóz, Twój zamysł ich posadzenia nikomu by nie szkodził, jak piszesz, jest puste pole. A Twój eM już teraz myśli o potencjalnych sąsiadach, to właśnie jest stanowisko zasługujące na najwyższe uznanie..... Więc pomyśl tylko o zachowaniu osób, które mają bujny, różany ogród pod nosem i sadzą 30 cm od niego gęsty żywopłot z tui..... po prostu żal ogarnia....

Aniu cieszę się bardzo, że zaglądasz i dziękuję za tak ciepłe słowa ;:196 Zostawiaj kochana ślady stóp, tak miło wiedzieć, że bywasz ;:167
Liliowce majowe już przekwitły, właśnie ostatni wycięłam wczoraj. Ale już zakwitła Stella :D a i inne mają coraz większe pąki, tak samo lilie.... już lada chwila :D
Współczuję Ci żywopłotu z tui, widzę , że mamy identyczną sytuację :?
Roślin niestety nie mam gdzie przenieść. U mnie w ogródku bardzo już ciasno i teraz wciąż oddaję jakieś roślinki, bo wszystko bardzo się rozrasta...

Witaj Grażynko w moim ogródku :wit Dziękuję za miłe słowa i bardzo zapraszam ponownie :D

Iguś bardzo się cieszę, że podoba Ci się ;:196
Żałuję, że nie uda się Wam przyjechać, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku już nic nie stanie na przeszkodzie ;:167 Chociaż powiem szczerze, że nie tracę do końca nadziej. Z Was to tacy świetnie podróżnicy, że może znajdziecie małą lukę i wyskoczycie na któryś weekend ;:224

Don Juan
Obrazek

Chopin
Obrazek

New Dawn
Obrazek

Chopin
Obrazek

New Dawn
Obrazek

Don Juan
Obrazek

Alchymist
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Flammentanz
Obrazek

Obrazek

Arthur Bell
Obrazek

Obrazek

Graham Thomas
Obrazek

Monica
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Aguś gdybym ja miała taką liliową różankę za płotem to nawet do głowy nie przyszłoby mi zasłanianie tego, nawet gdybym nie lubiła sąsiadów. Szkoda oj bardzo Twoich roślin;:168 To niestety nie jest działka ogrodowa, tylko z domem więc tutaj nie ma żadnych przepisów odnośnie sadzenia roślin przy granicy. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz, coś mi się jednak kojarzy, że okolice Lubartowa? Mam nadzieję, ze jednak bliżej Białej Podlaskiej to wtedy na pewno skusiłabym się na kawkę w tak cudownych okolicznościach Twojego ogrodu :) W Białej jestem często bo mam tam rodziców i przyjeżdżając do nich też zawsze chłonę atmosferę ich ogrodu, który ma podobną wielkość do Twojego. Zarówno u nich i u Ciebie jest mnóstwo roślin i zawsze mnie to dziwi jak na tak małej powierzchni można stworzyć raj. U Ciebie to jest mistrzostwo świata w aranżacji :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu bardzo dziękuje za miłe słowa ;:196
Od Białej do mnie ponad godzina jazdy. Mieszkam we Włodawie . Ale jeśli będziesz u rodziców, to bardzo zapraszam, fajna jest taka wycieczka i wcale nie tak daleko ... a może bywacie czasami nad Jeziorem Białym :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Aguś nad Białym mam przyjaciół-mają ośrodek Wodnik w Okunince-Tomek i Karolina A. :) Kiedyś często tam bywałam, ale ostatni raz to z 5 lat temu. Oj dawno. Planowaliśmy weekendowy wypad w lipcu, ale zobaczymy jak to będzie. Bardzo dziękuję za zaproszenie. Oglądanie innych ogrodów jest równie ekscytujące jak zerkanie co u siebie rozkwitło :) U Ciebie róże dają po oczach, oj bardzo. Tu na FO zakochałam się w Alchymist i u Ciebie moja nowa miłość się utwierdziła :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu w takim razie jeśli uda się Wam wpaść nad jeziorko to zapraszam :D
Ośrodka o którym piszesz niestety nie znam, jest ich sporo :D
Alchymist jest jedną i z moich ukochanych róż :D Ale dobrze posadzić go w towarzystwie powojników, ponieważ kwitnie tylko raz w czerwcu. Powojniki fajnie pokrywają kwiatami zielony większość sezonu krzew :D
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cudowne portrety róż pokazałaś, Agness, ale czemu bez imion ;:174 ?
Może jakiś plus dodatni z sytuacji z sąsiedzkimi tujami uda się znaleźć? Może różom cień nie będzie dokuczał, niektóre nawet lepiej się w cieniu zachowują. U mnie o tyle jest lepiej, że żywopłot sąsiadki (już wielki, gruby i nie przycinany :evil:) jest od północy, więc problem jest tylko z korzeniami. Nawet świdośliwę wykończył :evil:. Posadzę tam chyba płytko korzeniące się skalne drobiazgi ;:218.
Napisz, co Ty poczniesz z tym problemem.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne te wszelkie różyczki. Liczne grono ich. Ja mam tylko jedną różę, jest ładna. w ogóle te kwiaty są piękne i warte posiadania w ogrodzie. ;:oj ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witam. Pięknie masz w ogrodzie. Róże cudnej urody. Czy możesz mi powiedzieć co to za olśniewająca gwiazda jest na siódmej fotce?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aga, na zdjeciu robactwa nie widać, ale widać piękne kwiaty :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

mi wszystkie się podobają a zwłaszcza w kompozycjach z dodatkami innych kwiatów ( z liliami, powojnikami- pięknie) najbardziej przypadł mi jednak Don Juan- czego on nie robi z kobietami ;:306 i Monika - nie powiem piękna panienka ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagi powiem Ci szczerze, że sama lubię, gdy oglądam róże ( i nie tylko ) i one są podpisane. Zawsze wklejając swoje obrazki, jeśli ich nie podpiszę mam niesmak, ale ostatnio robię to naprawdę w biegu. Zależy mi, żeby choć fotki wrzucić. Ale teraz mam chwilę, więc szybciutko to naprawię ;:196
U Ciebie to ciekawy pomysł z zadarniającymi skalnymi roślinkami.... a może i bodziszki dałyby radę, to są ,,żelazne,, roślinki, nic chyba ich nie złamie :D
Ja na razie, póki rośliny jeszcze sobie radzą, bo korzenie nie są zbyt rozrośnięte, to pozostawię tak jak jest. Później będę musiała oddać je w dobre ręce, a posadzę tam cienioluby. Na pewno hosty i żurawki, te powinny dać sobie radę bez problemu, nawet w plątaninie korzeni. I spróbuję z języczkami i tawułkami.... zobaczymy.

Robercie i ja uważam, że warto mieć w ogrodzie te piękne kwiaty. Ja nie jestem zapaloną ,,różomaniaczką,, 8-) :lol: i nie są dla mnie najważniejsze. Ale bardzo, bardzo je lubię i nie wyobrażam sobie, żeby nie było ich na moich rabatach. W tej chwili jest ich znacznie mniej niż przed 3 laty, kiedy to wypadło mi aż 40 krzaków, ale pozostało ok 30 i mam nadzieję, że będą mnie cieszyły długie lata :D

Aniu już nadrobiłam zaniedbanie i podpisałam róże :D Na 7 fotce to Alchymist, pnące cudeńko, osiągające ogromne rozmiary, jeśli tylko zimy są łagodne i nie przemrożą pędów :D

Mariolu cieszę się , że nie widać za bardzo uszkodzeń jakie robale zrobiły na liściach i samych robali. Róże jednak mimo tych paskud świetnie sobie radzą i obficie kwitną :D

Dorotko trudno mi oddać na zdjęciach idealny kolor Don Juana..... jest przepiękny.... taka głęboka fuksja, a do tego takie te kwiaty aksamitne.... bardzo przyciągają wzrok. Rośnie na pergoli razem z bladoróżowymi powojnikami i z New Dawn i cudownie się z nimi uzupełnia i wybija na ich tle :D
Monikę też bardzo lubię, ma klasyczny kształt kwiaty i u mnie często bywa bardziej różowa niż pomarańczowa :roll: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”