Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aniu, mnie ta cytrynowa pomyłka się podoba. Twoja róża First L już jest całkiem spora, moja to jeszcze maleństwo.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczne kwiatuchy czekały na ciebie ;:108 Coraz bardziej jestem zauroczona pełnymi tulipanami, pewnie będzie trzeba dokupić "parę" jesienią ;:224 kamasja u ciebie w bardziej zaawansowanym stanie :wink:
x-ja-a

Post »

Tulipan strzępiasty z Lidla ;:167 Inne też śliczne, ale ten taki delikatny i słodki.
Twoja First Lady mnie po prostu rozwaliła. Moja ma teraz tak 15cm i liczę na to, że drugie tyle jeszcze "dobije" jak co roku. A to jej trzeci sezon u mnie ;:209 Jak to miło, że nie tylko ja z zaskoczeniem obserwuję jak wyrasta mi coś, co najwyraźniej własnoręcznie sadziłam. A ta Kamasja zapowiada się cudnie, muszę ją zaraz wygooglić.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu pędzi u Ciebie wiosna pędzi ;:108
Moje lilie tez w tym roku się pomnożyły, a w zeszłym miałam je wykopać, o pomylone zestawy były kolorystyczne. Teraz bedzie gorzej, bo młodki pewnie nie zakwitną i czort wie które będą które w tych zestawach :twisted:
Tulipan w Aspirynce wygląda bajecznie ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Z rana przywitało mnie słoneczko,byłam pewna,że dziś piękny dzień.Teraz się chmurzy,ale nie powinno padać.
Wczoraj posadziłam część moich wyhodowanych roślinek z parapetów,tak naprawdę zginęły w tłumie.Na razie są malutkie i trzeba uważać,by ich nie zdeptać ;:224 Z czasem się rozrosną,na to liczę...
Na balkonie moja nowa róża Lady of Shalott powoli wypuszcza smętnie 2 noski,zimno miała,więc stała jak zaklęta...
Bratki kwitną,wystawiłam kilka ozdób i robi się coraz przyjemniej.

Ewuś jestem ciekawa jak u mnie zakwitnie Anahe i czy było warto wydać trochę kasy na chciejstwa:)
Tulipany wszelakie lubię i podziwiam u siebie i u innych ;:215

Gabi no pewnie,że kamasja,dzięki wielkie za przypomnienie.Nie mam pojęcia skąd się wzięła i to w ilości *4 na rabacie?
Sadziłam jedną 3 lata temu w drugim końcu ogrodu,czyżbym miała taką sklerozę? ;:306

Wiolu magnolia niewielka,ale już zdominowała cały ogród wiosną.Z daleka w słonku świecą się jej piękne,duże kwiaty,naprawdę odmiana warta swojej ceny:)
Tulipany jesienią również dokupię w Biedronce,ale przymierzę się tez do zamówienia w sieci na strzępiaste i na Negritę ;:oj

Ewa First Lady mam dwie,ale ta starsza rośnie u mnie już 8 rok,bardzo ją lubię i co roku kwitnie ;:333
Twoja pewnie młodziutka jeszcze ;:224

Clem kamasja wystrzeliła w czterech miejscach,a to niespodzianka ;:215 Pełne tulipany uwielbiam i te strzępiaste dwukolorowe,bajecznie wyglądają na rabatach...

Jajagna wczoraj co rusz spoglądałam na kremowego z różowym rumieńcem z Lidla...na razie jeden zakwitł,a reszta w pąkach:)
First Lady to mocarz,da radę i się rozhula,może potraktuj ją biostymulatorem? Ja dziś klepnę na all Asahi,bo moja Giardina marnie wygląda,a i Edenowi jednemu przyda się dać mu kopa,bo po tej dziwnej zimie ledwo się zbierają te moje 3 Edeny ;:224
Kamasja fajna roślinka ,kwitnie na niebiesko,czekam jeszcze na chabra,na razie nie wyszedł z ziemi...

Zuza oj tak wiosna nareszcie,uśmiech na twarzy,wczoraj ptaki dawały koncert,no nasłuchać się nie mogłam jak jeden przez drugiego piękniej śpiewał :uszy
Lilie u mnie wychodzą,ciekawe,czy wszystkie zakwitną,w tamtym roku część nie zakwitło,poskrzypka swoje zrobiła ;:124

Obrazek

Obrazek

Omyłkowy z Auchan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trawka skoszona pierwszy raz po zimie...

Obrazek

Iryski niskie

Obrazek

I na koniec smętny obraz mojej kilkuletniej Giardiny,która dotąd czarowała,a po tej zimie ledwo zipie...Asahi przybywaj ;:303

Obrazek

Jedyny pęd ze szczepienia puszcza...jest nadzieja...

Obrazek

Udanej majówki i miłego czasu życzę wszystkim:)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu pomyłkowy tulipan mimo, że cytrynowy to i tak śliczny ;:215 Postrzępione płatki ma super. U mnie też się trafiła pomyłka z A. Zamiast Creme Upstar wyrosły mi jakieś pełne, różowe. Ładne, ale jednak inne. Ciekawa jestem jak będzie z pozostałymi? Czy będą zgodne? Jak na razie mocno się ociągają, a ja już przebieram nogami z ciekawości, co też z nich wyrośnie ;:65

Twoja Giardina rzeczywiście nie wygląda dobrze, ale będę za nią trzymała kciuki ;:215 U mnie niektóre róże zaraz po zimie wyglądały całkiem nieźle, za to teraz już nie jest tak kolorowo. Musiałam robić trzecie podejście z sekatorem, bo wiele z nich mi się wcale nie podoba ;:185 Chyba nocne przymrozki im zaszkodziły.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, super że pokazałaś ogród z szerszego ujęcia :D Uwielbiam takie widoki :D
Giardina i u mnie wygląda bardzo podobnie. Widok okropny. Nie wiem czy coś z niej będzie. W lutym wyglądała lepiej niż teraz :( Magnolia, faktycznie, ogrodowe słoneczko. Szkoda że nie mam miejsca na duże rośliny. Może kiedyś ...
Te tulipany Negrita, sprawdzałam w necie, to takie ciemno fioetowe.
Masz jakieś sprawdzony sklep sprzedający cebule, czy będziesz polować na okazję :lol:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ogród pięknieje z każdym dniem :heja Już jest na co popatrzeć. Tulipany, nawet jeżeli pomyłkowe, to i tak są piękne.
Twoja Anahe chyba trochę większa od mojej. Już nie mogę się doczekać ;:65
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dawno u Ciebie nie byłam, ale trafiłam na piękną wiosnę, łany tulipanów ;:224 . To, że pomylone wcale nie odbiera im urody ;:108 , też bym chciała takie pomyłki ;:173 Magnolia w żółtym kolorze śliczna ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, jakaż piękna jest ta magnolia żółta, cudo! Jak ja bym jeszcze sobie kilka posadziła, tylko gdzie? :wink:
Tulipany obficie Ci zakwitły, Exotic Emperior jest bardzo ładny, dopisuję do listy, bo do jesieni zapomnę, że chciałam go kupić.
Szkoda Giardiny, ale ta zima dziwaczna nieźle dała popalić roślinom, u mnie nawet narcyzy wyjmuje teraz z gruntu zgniłe. Z kima nie rozmawiam na działkach, to u każdego coś zmarzło całkowicie, albo w znacznej części (byliny, krzewy).
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu znalazłam swój kajecik i już mogę Ci powiedzieć, ze strzępiastych mam Gorillę i Curly Sue, ale nie wiem dokładnie który jest który, bo mam je pomieszane. Na razie kwitnie tylko jeden, jak zakwitną oba, to je porównam z fotkami w internecie.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, ten tulipan pomyłkowy z A. bardzo piękny ;:215 Warto by znaleźć nazwę ;:224 Jeżeli chodzi o Ice Cream, to u mnie było podobnie - z 3 sztuk został jeden w ubiegłym roku, w tym roku już go wcale nie ma :(
Zwróciłam uwagę na Twoją First L. - jaka ogromna ;:oj Będzie się działo ;:65
Powiedz mi jak stosujesz Asahi? Kupiłam ten środek, ale w instrukcji są tylko warzywa... :evil:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale masz piękne kępy irysków
Moje maja pojedyncze pąki i nie wyglądają tak zjawiskowo jak Twoje
Z Giardiny będą jeszcze ludzie :D
Ona przynajmniej wypuszcza cokolwiek.
Moje 2 nie pokazują na razie niczego nowego, a wyglądają tak jak Twoja
Jeszcze czekam
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Aniu czytam z tel na biezaco... z pisaniem... ciągle...malo czasu... zostawiam ciepłe pozdrowienia.
Ślicznie kwitnąco... u te tulipany.. magnolie ;:196
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Przepięknie u Ciebie!
Magnolia zachwycająca!
Niestety u mnie wiele róż wygląda podobnie jak twoja Giardina. 2 w ogóle nie odbiły z jesiennego sadzenia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”