Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Aniu, mnie ta cytrynowa pomyłka się podoba. Twoja róża First L już jest całkiem spora, moja to jeszcze maleństwo.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu śliczne kwiatuchy czekały na ciebie
Coraz bardziej jestem zauroczona pełnymi tulipanami, pewnie będzie trzeba dokupić "parę" jesienią
kamasja u ciebie w bardziej zaawansowanym stanie 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Tulipan strzępiasty z Lidla
Inne też śliczne, ale ten taki delikatny i słodki.
Twoja First Lady mnie po prostu rozwaliła. Moja ma teraz tak 15cm i liczę na to, że drugie tyle jeszcze "dobije" jak co roku. A to jej trzeci sezon u mnie
Jak to miło, że nie tylko ja z zaskoczeniem obserwuję jak wyrasta mi coś, co najwyraźniej własnoręcznie sadziłam. A ta Kamasja zapowiada się cudnie, muszę ją zaraz wygooglić.

Twoja First Lady mnie po prostu rozwaliła. Moja ma teraz tak 15cm i liczę na to, że drugie tyle jeszcze "dobije" jak co roku. A to jej trzeci sezon u mnie

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu pędzi u Ciebie wiosna pędzi
Moje lilie tez w tym roku się pomnożyły, a w zeszłym miałam je wykopać, o pomylone zestawy były kolorystyczne. Teraz bedzie gorzej, bo młodki pewnie nie zakwitną i czort wie które będą które w tych zestawach
Tulipan w Aspirynce wygląda bajecznie

Moje lilie tez w tym roku się pomnożyły, a w zeszłym miałam je wykopać, o pomylone zestawy były kolorystyczne. Teraz bedzie gorzej, bo młodki pewnie nie zakwitną i czort wie które będą które w tych zestawach

Tulipan w Aspirynce wygląda bajecznie

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Z rana przywitało mnie słoneczko,byłam pewna,że dziś piękny dzień.Teraz się chmurzy,ale nie powinno padać.
Wczoraj posadziłam część moich wyhodowanych roślinek z parapetów,tak naprawdę zginęły w tłumie.Na razie są malutkie i trzeba uważać,by ich nie zdeptać
Z czasem się rozrosną,na to liczę...
Na balkonie moja nowa róża Lady of Shalott powoli wypuszcza smętnie 2 noski,zimno miała,więc stała jak zaklęta...
Bratki kwitną,wystawiłam kilka ozdób i robi się coraz przyjemniej.
Ewuś jestem ciekawa jak u mnie zakwitnie Anahe i czy było warto wydać trochę kasy na chciejstwa:)
Tulipany wszelakie lubię i podziwiam u siebie i u innych
Gabi no pewnie,że kamasja,dzięki wielkie za przypomnienie.Nie mam pojęcia skąd się wzięła i to w ilości *4 na rabacie?
Sadziłam jedną 3 lata temu w drugim końcu ogrodu,czyżbym miała taką sklerozę?
Wiolu magnolia niewielka,ale już zdominowała cały ogród wiosną.Z daleka w słonku świecą się jej piękne,duże kwiaty,naprawdę odmiana warta swojej ceny:)
Tulipany jesienią również dokupię w Biedronce,ale przymierzę się tez do zamówienia w sieci na strzępiaste i na Negritę
Ewa First Lady mam dwie,ale ta starsza rośnie u mnie już 8 rok,bardzo ją lubię i co roku kwitnie
Twoja pewnie młodziutka jeszcze
Clem kamasja wystrzeliła w czterech miejscach,a to niespodzianka
Pełne tulipany uwielbiam i te strzępiaste dwukolorowe,bajecznie wyglądają na rabatach...
Jajagna wczoraj co rusz spoglądałam na kremowego z różowym rumieńcem z Lidla...na razie jeden zakwitł,a reszta w pąkach:)
First Lady to mocarz,da radę i się rozhula,może potraktuj ją biostymulatorem? Ja dziś klepnę na all Asahi,bo moja Giardina marnie wygląda,a i Edenowi jednemu przyda się dać mu kopa,bo po tej dziwnej zimie ledwo się zbierają te moje 3 Edeny
Kamasja fajna roślinka ,kwitnie na niebiesko,czekam jeszcze na chabra,na razie nie wyszedł z ziemi...
Zuza oj tak wiosna nareszcie,uśmiech na twarzy,wczoraj ptaki dawały koncert,no nasłuchać się nie mogłam jak jeden przez drugiego piękniej śpiewał
Lilie u mnie wychodzą,ciekawe,czy wszystkie zakwitną,w tamtym roku część nie zakwitło,poskrzypka swoje zrobiła

Omyłkowy z Auchan

Trawka skoszona pierwszy raz po zimie...

Iryski niskie

I na koniec smętny obraz mojej kilkuletniej Giardiny,która dotąd czarowała,a po tej zimie ledwo zipie...Asahi przybywaj

Jedyny pęd ze szczepienia puszcza...jest nadzieja...

Udanej majówki i miłego czasu życzę wszystkim:)
Wczoraj posadziłam część moich wyhodowanych roślinek z parapetów,tak naprawdę zginęły w tłumie.Na razie są malutkie i trzeba uważać,by ich nie zdeptać

Na balkonie moja nowa róża Lady of Shalott powoli wypuszcza smętnie 2 noski,zimno miała,więc stała jak zaklęta...
Bratki kwitną,wystawiłam kilka ozdób i robi się coraz przyjemniej.
Ewuś jestem ciekawa jak u mnie zakwitnie Anahe i czy było warto wydać trochę kasy na chciejstwa:)
Tulipany wszelakie lubię i podziwiam u siebie i u innych

Gabi no pewnie,że kamasja,dzięki wielkie za przypomnienie.Nie mam pojęcia skąd się wzięła i to w ilości *4 na rabacie?
Sadziłam jedną 3 lata temu w drugim końcu ogrodu,czyżbym miała taką sklerozę?

Wiolu magnolia niewielka,ale już zdominowała cały ogród wiosną.Z daleka w słonku świecą się jej piękne,duże kwiaty,naprawdę odmiana warta swojej ceny:)
Tulipany jesienią również dokupię w Biedronce,ale przymierzę się tez do zamówienia w sieci na strzępiaste i na Negritę

Ewa First Lady mam dwie,ale ta starsza rośnie u mnie już 8 rok,bardzo ją lubię i co roku kwitnie

Twoja pewnie młodziutka jeszcze

Clem kamasja wystrzeliła w czterech miejscach,a to niespodzianka

Jajagna wczoraj co rusz spoglądałam na kremowego z różowym rumieńcem z Lidla...na razie jeden zakwitł,a reszta w pąkach:)
First Lady to mocarz,da radę i się rozhula,może potraktuj ją biostymulatorem? Ja dziś klepnę na all Asahi,bo moja Giardina marnie wygląda,a i Edenowi jednemu przyda się dać mu kopa,bo po tej dziwnej zimie ledwo się zbierają te moje 3 Edeny

Kamasja fajna roślinka ,kwitnie na niebiesko,czekam jeszcze na chabra,na razie nie wyszedł z ziemi...
Zuza oj tak wiosna nareszcie,uśmiech na twarzy,wczoraj ptaki dawały koncert,no nasłuchać się nie mogłam jak jeden przez drugiego piękniej śpiewał

Lilie u mnie wychodzą,ciekawe,czy wszystkie zakwitną,w tamtym roku część nie zakwitło,poskrzypka swoje zrobiła

Omyłkowy z Auchan

Trawka skoszona pierwszy raz po zimie...

Iryski niskie

I na koniec smętny obraz mojej kilkuletniej Giardiny,która dotąd czarowała,a po tej zimie ledwo zipie...Asahi przybywaj

Jedyny pęd ze szczepienia puszcza...jest nadzieja...

Udanej majówki i miłego czasu życzę wszystkim:)
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu pomyłkowy tulipan mimo, że cytrynowy to i tak śliczny
Postrzępione płatki ma super. U mnie też się trafiła pomyłka z A. Zamiast Creme Upstar wyrosły mi jakieś pełne, różowe. Ładne, ale jednak inne. Ciekawa jestem jak będzie z pozostałymi? Czy będą zgodne? Jak na razie mocno się ociągają, a ja już przebieram nogami z ciekawości, co też z nich wyrośnie
Twoja Giardina rzeczywiście nie wygląda dobrze, ale będę za nią trzymała kciuki
U mnie niektóre róże zaraz po zimie wyglądały całkiem nieźle, za to teraz już nie jest tak kolorowo. Musiałam robić trzecie podejście z sekatorem, bo wiele z nich mi się wcale nie podoba
Chyba nocne przymrozki im zaszkodziły.

Twoja Giardina rzeczywiście nie wygląda dobrze, ale będę za nią trzymała kciuki

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu, super że pokazałaś ogród z szerszego ujęcia
Uwielbiam takie widoki
Giardina i u mnie wygląda bardzo podobnie. Widok okropny. Nie wiem czy coś z niej będzie. W lutym wyglądała lepiej niż teraz
Magnolia, faktycznie, ogrodowe słoneczko. Szkoda że nie mam miejsca na duże rośliny. Może kiedyś ...
Te tulipany Negrita, sprawdzałam w necie, to takie ciemno fioetowe.
Masz jakieś sprawdzony sklep sprzedający cebule, czy będziesz polować na okazję

Giardina i u mnie wygląda bardzo podobnie. Widok okropny. Nie wiem czy coś z niej będzie. W lutym wyglądała lepiej niż teraz

Te tulipany Negrita, sprawdzałam w necie, to takie ciemno fioetowe.
Masz jakieś sprawdzony sklep sprzedający cebule, czy będziesz polować na okazję

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ogród pięknieje z każdym dniem
Już jest na co popatrzeć. Tulipany, nawet jeżeli pomyłkowe, to i tak są piękne.
Twoja Anahe chyba trochę większa od mojej. Już nie mogę się doczekać

Twoja Anahe chyba trochę większa od mojej. Już nie mogę się doczekać

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu dawno u Ciebie nie byłam, ale trafiłam na piękną wiosnę, łany tulipanów
. To, że pomylone wcale nie odbiera im urody
, też bym chciała takie pomyłki
Magnolia w żółtym kolorze śliczna 

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu, jakaż piękna jest ta magnolia żółta, cudo! Jak ja bym jeszcze sobie kilka posadziła, tylko gdzie?
Tulipany obficie Ci zakwitły, Exotic Emperior jest bardzo ładny, dopisuję do listy, bo do jesieni zapomnę, że chciałam go kupić.
Szkoda Giardiny, ale ta zima dziwaczna nieźle dała popalić roślinom, u mnie nawet narcyzy wyjmuje teraz z gruntu zgniłe. Z kima nie rozmawiam na działkach, to u każdego coś zmarzło całkowicie, albo w znacznej części (byliny, krzewy).

Tulipany obficie Ci zakwitły, Exotic Emperior jest bardzo ładny, dopisuję do listy, bo do jesieni zapomnę, że chciałam go kupić.
Szkoda Giardiny, ale ta zima dziwaczna nieźle dała popalić roślinom, u mnie nawet narcyzy wyjmuje teraz z gruntu zgniłe. Z kima nie rozmawiam na działkach, to u każdego coś zmarzło całkowicie, albo w znacznej części (byliny, krzewy).
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu znalazłam swój kajecik i już mogę Ci powiedzieć, ze strzępiastych mam Gorillę i Curly Sue, ale nie wiem dokładnie który jest który, bo mam je pomieszane. Na razie kwitnie tylko jeden, jak zakwitną oba, to je porównam z fotkami w internecie.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, ten tulipan pomyłkowy z A. bardzo piękny
Warto by znaleźć nazwę
Jeżeli chodzi o Ice Cream, to u mnie było podobnie - z 3 sztuk został jeden w ubiegłym roku, w tym roku już go wcale nie ma
Zwróciłam uwagę na Twoją First L. - jaka ogromna
Będzie się działo
Powiedz mi jak stosujesz Asahi? Kupiłam ten środek, ale w instrukcji są tylko warzywa...

Zwróciłam uwagę na Twoją First L. - jaka ogromna

Powiedz mi jak stosujesz Asahi? Kupiłam ten środek, ale w instrukcji są tylko warzywa...

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale masz piękne kępy irysków
Moje maja pojedyncze pąki i nie wyglądają tak zjawiskowo jak Twoje
Z Giardiny będą jeszcze ludzie
Ona przynajmniej wypuszcza cokolwiek.
Moje 2 nie pokazują na razie niczego nowego, a wyglądają tak jak Twoja
Jeszcze czekam
Moje maja pojedyncze pąki i nie wyglądają tak zjawiskowo jak Twoje
Z Giardiny będą jeszcze ludzie

Ona przynajmniej wypuszcza cokolwiek.
Moje 2 nie pokazują na razie niczego nowego, a wyglądają tak jak Twoja
Jeszcze czekam
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Aniu czytam z tel na biezaco... z pisaniem... ciągle...malo czasu... zostawiam ciepłe pozdrowienia.
Ślicznie kwitnąco... u te tulipany.. magnolie
Ślicznie kwitnąco... u te tulipany.. magnolie

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Przepięknie u Ciebie!
Magnolia zachwycająca!
Niestety u mnie wiele róż wygląda podobnie jak twoja Giardina. 2 w ogóle nie odbiły z jesiennego sadzenia.
Magnolia zachwycająca!
Niestety u mnie wiele róż wygląda podobnie jak twoja Giardina. 2 w ogóle nie odbiły z jesiennego sadzenia.