Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agata0806 pisze:Mój nie jest malutki,jest dorosły :lol: I na pewno ma węższe liście od Belliny..
No mój Violacea Sumatra też jest mały ale mam nadzieję że już w następnym roku doczekam się kwitnienia ;:113
Doczekasz, doczekasz :wink: i pewnie juz niedlugo :D bo te pedziki u Ciebie to wychodza jak na zawolanie.
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Na zawołanie hehehe,oj żeby tak było to bym była szczęśliwa i cały parapet miała bym w kwiatach ;:13
Teraz na E-bay licytuję Dtps.Purple Martin blue(kwitnie),Phal.Javanica i Phal.Corningiana..Czy uda się wygrać?Zobaczymy... ;:79
A dzisiaj kupiłam Tetraspis :lol:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Oooo, to juz od samego ranka na zakupki ;:88
Nooo," kto rano wstaje temu Pan Bog daje " :lol:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Tak Moni dzisiaj zakupki były z samego rana ;:1
Niedawno dopiero otrzymałam zdjęcia na maila i mogłam wybrać ;:31
Są jeszcze MM kwitnące,Amboinensis,Manni,Sanderiana, Schilleriana, Cornu cervi alba (pęd kwiatowy),krzyżówa x lobbii(kwitnie) i to na tyle..Jak ktoś jest zainteresowany dam namiar ;:6
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

agata0806 pisze:Tak Moni dzisiaj zakupki były z samego rana ;:1
Są jeszcze MM kwitnące,Amboinensis,Manni,Sanderiana, Schilleriana, Cornu cervi alba (pęd kwiatowy),krzyżówa x lobbii(kwitnie) i to na tyle..Jak ktoś jest zainteresowany dam namiar ;:6
gdzie takie są?? marzy mi się schilleriana...
Mój nie jest malutki,jest dorosły I na pewno ma węższe liście od Belliny..
No mój Violacea Sumatra też jest mały ale mam nadzieję że już w następnym roku doczekam się kwitnienia
mój amboinensis też ma liście trochę węższe od belliny, ale dłuższe. bellina dopiero będzie mieć szerokie, na razie ma normalne. ale bellina jest na 100% belliną, widziałam jej kwiat.
a mój violacea podobno jest rok do kwitnienia. w moim wątku dawałam jego fotki, robiłam mu tydzień temu, gdy mi przyszedł. będzie taki sam, jak ten, co widziałam na wystawie w Sosnowcu kwitnący (violacea sumatra). chciałabym, by mój też zakwitł. ten na wystawie był śliczny, miał 2 kwiatuszki.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Agatko ale zaszalałaś!!
Zyczę udanych zakupów.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

agata0806 pisze:Tak Moni dzisiaj zakupki były z samego rana ;:1

Ja proszę o namiary :)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Zainteresowanych proszę na priv,dam namiary ale dopiero wieczorem,teraz weszłam dosłownie na chwilkę,trzeba kolację robić bo głodomory czekają ;:112
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Zainteresowanych proszę na priv,dam namiary ale dopiero wieczorem,teraz weszłam dosłownie na chwilkę,trzeba kolację robić bo głodomory czekają ;:112
a te storczyki są na jakiejś stronie czy gdzie? możesz mi wysłać na PW. a skąd wzięłaś tetraspisa? to też jeden z moich wymarzonych.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

ww. falki są od tej samej osoby.. schilleriana już zajęta przeze mnie :P Agata nie wymieniła wszystkich falków jakie są dostępne, ktoś chce się dowiedzieć jak je zdobyć niech pisze maila
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:ww. falki są od tej samej osoby.. schilleriana już zajęta przeze mnie :P Agata nie wymieniła wszystkich falków jakie są dostępne, ktoś chce się dowiedzieć jak je zdobyć niech pisze maila
dla mnie nigdy nie zostaje nic ciekawego, bo na to, co mnie interesuje, wszyscy się rzucają... i zostają tylko takie niezbyt urodziwe, których bym nie chciała mieć.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

Storczykowa pisze:
edyseja pisze:ww. falki są od tej samej osoby.. schilleriana już zajęta przeze mnie :P Agata nie wymieniła wszystkich falków jakie są dostępne, ktoś chce się dowiedzieć jak je zdobyć niech pisze maila
dla mnie nigdy nie zostaje nic ciekawego, bo na to, co mnie interesuje, wszyscy się rzucają... i zostają tylko takie niezbyt urodziwe, których bym nie chciała mieć.
ależ z Ciebie maruda :P

mnie nikt nie informował, że są jakieś storczyki do kupienia, sama się dowiadywałam.. jest kilka innych b. atrakcyjnych np. trzeciorzędowa hybryda I Lan Green Pixie (jedną biorę, dostępnych kilka sztuk - wszystkie kwitnące).. jest b. drobniutka i słodziutka
Edyta
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:
Storczykowa pisze:
ależ z Ciebie maruda :P

mnie nikt nie informował, że są jakieś storczyki do kupienia, sama się dowiadywałam.. jest kilka innych b. atrakcyjnych np. trzeciorzędowa hybryda I Lan Green Pixie (jedną biorę, dostępnych kilka sztuk - wszystkie kwitnące).. jest b. drobniutka i słodziutka
bo nigdy nie umiem spotkać moich wymarzonych... nie ma nigdzie, nawet na wystawach i dlatego moja kolekcja test taka skromna i zwyczajna. dla mnie atrakcyjne są tylko storczyki o dużych kwiatach i dużych płatkach, nie podobają mi się Phal. typu manni i jakieś inne o wąskich płatkach i malutkich kwiatkach.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”