Doczekasz, doczekasz i pewnie juz niedlugo bo te pedziki u Ciebie to wychodza jak na zawolanie.agata0806 pisze:Mój nie jest malutki,jest dorosły I na pewno ma węższe liście od Belliny..
No mój Violacea Sumatra też jest mały ale mam nadzieję że już w następnym roku doczekam się kwitnienia
Kolekcja Agaty :-)))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
gdzie takie są?? marzy mi się schilleriana...agata0806 pisze:Tak Moni dzisiaj zakupki były z samego rana
Niedawno dopiero otrzymałam zdjęcia na maila i mogłam wybrać
Są jeszcze MM kwitnące,Amboinensis,Manni,Sanderiana, Schilleriana, Cornu cervi alba (pęd kwiatowy),krzyżówa x lobbii(kwitnie) i to na tyle..Jak ktoś jest zainteresowany dam namiar ;:6
mój amboinensis też ma liście trochę węższe od belliny, ale dłuższe. bellina dopiero będzie mieć szerokie, na razie ma normalne. ale bellina jest na 100% belliną, widziałam jej kwiat.Mój nie jest malutki,jest dorosły I na pewno ma węższe liście od Belliny..
No mój Violacea Sumatra też jest mały ale mam nadzieję że już w następnym roku doczekam się kwitnienia
a mój violacea podobno jest rok do kwitnienia. w moim wątku dawałam jego fotki, robiłam mu tydzień temu, gdy mi przyszedł. będzie taki sam, jak ten, co widziałam na wystawie w Sosnowcu kwitnący (violacea sumatra). chciałabym, by mój też zakwitł. ten na wystawie był śliczny, miał 2 kwiatuszki.
agata0806 pisze:Tak Moni dzisiaj zakupki były z samego rana
Niedawno dopiero otrzymałam zdjęcia na maila i mogłam wybrać
Są jeszcze MM kwitnące,Amboinensis,Manni,Sanderiana, Schilleriana, Cornu cervi alba (pęd kwiatowy),krzyżówa x lobbii(kwitnie) i to na tyle..Jak ktoś jest zainteresowany dam namiar ;:6
Ja proszę o namiary
- Storczykowa
- Storczykowa
dla mnie nigdy nie zostaje nic ciekawego, bo na to, co mnie interesuje, wszyscy się rzucają... i zostają tylko takie niezbyt urodziwe, których bym nie chciała mieć.edyseja pisze:ww. falki są od tej samej osoby.. schilleriana już zajęta przeze mnie :P Agata nie wymieniła wszystkich falków jakie są dostępne, ktoś chce się dowiedzieć jak je zdobyć niech pisze maila
ależ z Ciebie maruda :PStorczykowa pisze:dla mnie nigdy nie zostaje nic ciekawego, bo na to, co mnie interesuje, wszyscy się rzucają... i zostają tylko takie niezbyt urodziwe, których bym nie chciała mieć.edyseja pisze:ww. falki są od tej samej osoby.. schilleriana już zajęta przeze mnie :P Agata nie wymieniła wszystkich falków jakie są dostępne, ktoś chce się dowiedzieć jak je zdobyć niech pisze maila
mnie nikt nie informował, że są jakieś storczyki do kupienia, sama się dowiadywałam.. jest kilka innych b. atrakcyjnych np. trzeciorzędowa hybryda I Lan Green Pixie (jedną biorę, dostępnych kilka sztuk - wszystkie kwitnące).. jest b. drobniutka i słodziutka
Edyta
- Storczykowa
bo nigdy nie umiem spotkać moich wymarzonych... nie ma nigdzie, nawet na wystawach i dlatego moja kolekcja test taka skromna i zwyczajna. dla mnie atrakcyjne są tylko storczyki o dużych kwiatach i dużych płatkach, nie podobają mi się Phal. typu manni i jakieś inne o wąskich płatkach i malutkich kwiatkach.edyseja pisze:ależ z Ciebie maruda :PStorczykowa pisze:dla mnie nigdy nie zostaje nic ciekawego, bo na to, co mnie interesuje, wszyscy się rzucają... i zostają tylko takie niezbyt urodziwe, których bym nie chciała mieć.edyseja pisze:ww. falki są od tej samej osoby.. schilleriana już zajęta przeze mnie :P Agata nie wymieniła wszystkich falków jakie są dostępne, ktoś chce się dowiedzieć jak je zdobyć niech pisze maila
mnie nikt nie informował, że są jakieś storczyki do kupienia, sama się dowiadywałam.. jest kilka innych b. atrakcyjnych np. trzeciorzędowa hybryda I Lan Green Pixie (jedną biorę, dostępnych kilka sztuk - wszystkie kwitnące).. jest b. drobniutka i słodziutka