Fleur 78 pisze:A chciałabyś może też trawkę niebieską Festuca glauca "Elijah Blue", mam w nadmiarze.
Buziaki jak piękne maki!
Gabiś może nie są tak wielkie jak piwonie ale lepiej znoszą deszcze. Nic bardziej opłakanego niż przepięknyGabriela pisze:Wiesiu, Twoje maki wyglądają jak piwonie... śliczne.
Alutku zajrzyj na PWFleur 78 pisze:Fleur 78 pisze:A chciałabyś może też trawkę niebieską Festuca glauca "Elijah Blue", mam w nadmiarze.
Buziaki jak piękne maki!
Dalu też mnie bardzo cieszy że w Polsce się zmienia na lepsze i zauważyłam podczas ostatniego pobytu żedala pisze:Wiesiu, witaj
Niestety, w Polsce pogoda bardzo zmienna - słońce na przemian z deszczem -i w zasadzie bardziej "barowa" jak ogrodowa.
Ale ma to też swoje zalety - mam trochę więcej czasu, żeby pobiegać po Waszych ogrodach.
Dzisiaj zrobiłaś mi wielką przyjemność pokazując urocze założenia z pobliskiego parku. Piękne kompozycje z hostami, śliczny stawik, a wszystko prawdopodobnie zaprojektowane przez specjalistów, więc warto obserwować i... naśladować.
Ja od niedawna mieszkam w małym miasteczku na Dolnym Śląsku i obserwuje pozytywne zmiany, jakie tu zachodzą. Pomijając odremontowane domy i drogi, ja -z racji moich zainteresowań - obserwuję tereny zielone. A te - parki, skwery, rabaty są bardzo zadbane, co roku świeżo obsadzane jednorocznymi kwiatami, nawet tak egzotycznymi jak kanny, a posadzono ich setki. Wszędzie rosną też wspaniałe róże wielkokwiatowe i wielokwiatowe i - co ważne - nikt tego nie niszczy i nie zrywa na bukiety dla dziewczyny. Jeśli dodać do tego wspaniałe stare drzewa m. i. lipy, to serce rośnie
Mój domek jest na granicy Ślężańskiego Parku Krajobrazowego - oazy zieleni i miejsc spacerowych dla Wrocławian, więc cieszę się, że jest tu tak pięknie.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
Witaj serdecznie Mariolko Uwielbiam takie mosteczki i żałuję że u mnie nie ma wystarczająco miejsca nacoma95 pisze:Jak dla mnie widok na mostek w tej scenerii i kolorystyce ma bardzo dużo uroku.
Jest taki tajemniczy.
Aniu tak jak mówiła Monia to jest maczek piwoniowy. Ukradłam ziarenka od sąsiadki i jak mówią to co kradzioneAniaDS pisze: co to jest???
gdzie można dostać takie piękności??
Moniu dzięki za odpowiedź.vertigo pisze:to makAniaDS pisze: co to jest???
gdzie można dostać takie piękności??
Alutku też się dziwię że ogrodnicy miejscy potrafią takie cudo stworzyć. Ten park jest nazywany małym Giverny.Fleur 78 pisze:Piękny macie ten park, Wiesiu!