Marchew- wszystko o odmianach i uprawie.Cz.1
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wczesna marchew i inne
To jest dla niej nadzieja zasugerowałam się gdzieś tam wyszukanym w google czasem wschodu, dla marchwi to było 14 dni, więc uznałam, że już jest stracona
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
-
- 200p
- Od: 18 lut 2016, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja dzisiaj posiałam marchew wprost do gruntu i przykryłam włókniną. To za dwa tygodnie będę podglądać
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Zajrzałam do mojej marchewki, po tygodniu: zerkam, patrzę, nie do wiary, założyłam okulary .
Rządek rzodkiewki,marchwi i pietruszki. Pietruszka ''jeszcze'' nie wschodzi.
Zagonek miałam okryte podwójnie,włókniną 17-stką i jeszcze folię dołożyłam. Z piątku na sobotę była mroźna noc( -6). Przez tydzień nie miałam czasu żeby zajrzeć, a dziś jestem zachwycona widokiem. No ale nie chcę zapeszać. Do marchewki ,żeby schrupać daleka droga.
Rządek rzodkiewki,marchwi i pietruszki. Pietruszka ''jeszcze'' nie wschodzi.
Zagonek miałam okryte podwójnie,włókniną 17-stką i jeszcze folię dołożyłam. Z piątku na sobotę była mroźna noc( -6). Przez tydzień nie miałam czasu żeby zajrzeć, a dziś jestem zachwycona widokiem. No ale nie chcę zapeszać. Do marchewki ,żeby schrupać daleka droga.
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Tereniu cieszę się, ja też się doczekałam, choć po dużo dłuższym czasie i nie trzeba było dosiewać
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
Marchew wcześniej się zazieleniła od cebulki, która miała zaznaczać rządek . Chociaż w pewnym stopniu zaznacza ,suchymi kikutami .
-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 08:26
Dzisiaj zauważyłem wschody marchwi sianej 3 tygodnie temu i przykrytej cienką białą włókniną.Pietruszka
jeszcze nie wschodzi.Cebula sadzona z dymki pokazała szczypior. Rzodkiewka w tunelu ma zgrubienia
wielkości ziaren fasolki. Mam do wysiewu ogórki, fasolkę buraczki ,marchew. Do wysadzenia selery, pory,
pomidory , paprykę do tunelu i gruntu. Oceniam,że nie ma opóżnienia w stosunku do roku ubiegłego.
Pozdrawiam. Stanisław.
jeszcze nie wschodzi.Cebula sadzona z dymki pokazała szczypior. Rzodkiewka w tunelu ma zgrubienia
wielkości ziaren fasolki. Mam do wysiewu ogórki, fasolkę buraczki ,marchew. Do wysadzenia selery, pory,
pomidory , paprykę do tunelu i gruntu. Oceniam,że nie ma opóżnienia w stosunku do roku ubiegłego.
Pozdrawiam. Stanisław.
iryska2 - W moim rejonie występuje znaczne opóźnienie wegetacji , w porównaniu do cieplejszych rejonów. Cały czas są nocne przymrozki,opadów brak, a wiatr przesusza ziemię.Okrycie w pewnym stopniu niweluje niekorzystne warunki. Bez dodatkowego zabezpieczenia (okrycia) nie mam szans na wczesną marchewkę i inne nowalijki.Przy normalnym siewie czekałabym na wschody do maja. Z późną marchwią się nie cackam,ma czas i będzie rosnąć w żywiole.
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja marchewka wykiełkowała odmiana Amsterdam 2 i trochę kolorowego mixu, wysiewane 24.III.
Ile czasu trwa kiełkowanie marchwi w gruncie w kwietniu?
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marchew
Czy ktoś uprawiał marchew Bolero F1 ?