Moje kochane storczyki :))

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kochane storczyki :))

Post »

Asiu,tak się cieszę,że już jesteś.
Brakowało Ciebie,Twoich storczyków,opisów a szczególnie Twojej bezpośredniości.
Dużo zdrowia i sukcesów w pracy.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Asiu
Bardzo się cieszę, że wróciłaś do nas i piszesz, co tam u Ciebie i Twoich storczyków słychać :P
Aktualne kwitnienia śliczne ;:138
Teraz czekamy na fotki nowości :P
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 22:30

Post »

Hej :wit
Jak było na wystawie??????? liczę na zdjęcia......
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Cieszę się,że już jesteś z nami Jak zwykle prezentujesz ładne kwitnienia .Oncidium mam takie same, ostatni zakup :D .
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Witajcie po weekendzie :wit

Co by nie było, że się opuszczam z wstawieniem zdjęć moich nowości z warszawskiej wystawy, melduję się posłusznie ;)
Przyznam szczerze, że odrobinę byłam zawiedziona, ale z tego względu, że na wystawie łódzkiej storczyki były wkomponowane w zieleń Palmiarni.
Natomiast w sali bibliotecznej Uniwersytetu Warszawskiego, pomimo wspaniałych kompozycji, jakie zostały stworzone, nie było dla mnie już tak naturalnego efektu.
Ale każdy ma oczywiście swoje zdanie, ja wypowiedziałam się na ten temat, gdyż osobiście tak uważam.

Mimo to było oblężenie z mojej strony na stoiska ze storczykami, gdyż między innymi jechałam po to aby kupić jakieś ciekawe dla mnie okazy do mojej kolekcji :)
Z racji ilości, troszkę ciężko było mi się zabrać z samego samochodu do domu, ale co tam, było super!!!

Oczywiście dziękuję za wspaniałe towarzystwo Kasi, Marty i Agnieszki w drodze na wystawę i do domku, poza tym fajnie jest tak razem oglądać i komentować :D
Również było przemiłe spotkanie z AniąL, którą nareszcie udało mi się poznać, super z niej kobieta i mam nadzieję, że niedługo znowu spotkamy się przy jakiejś okazji ;:108

Dziękuję również Kasi, ze była tak przemiła i zabrała mnie ze sobą, bo w końcu to dzięki Niej mogłam, uczestniczyć już w drugiej wystawie storczyków, Kasiu buziaki ;:196

A teraz czas na fotki 8-)

Na początek biała dama, której nie mogłam się oprzeć, kolor kwiatów, tak niewinny a zarazem dostojny, a w dodatku ten wspaniały system korzeniowy ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejną moją nowością jest Wilsonara fortissimo, może i nie jest mała, , w skład tej krzyżówki wchodzi Oncidium, dzięki czemu pęd jest bardzo dorodny z tendencjami do rozgałęzień a kwiaty pachnące 8-)
Obrazek

Obrazek

Coś bardziej tradycyjnego też się znalazło, np. Phal. Barbara Moler x venosa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widzicie, ja lubię storczyki, na które nie muszę "patrzeć przez lupę".
Faktem jest, ze zajmują troszkę miejsca, ale jaki efekt, gdy zakwitną ;)
Dlatego tez w mojej kolekcji znalazło się Calanthe arisanensis, że względu na swoje długie kwitnienie (potrafi kwitnąć nawet do roku czasu, przedłużając przy tym pędy).
Kwiatostany przed rozwinięciem kwiatów przypominają konwalię, natomiast po rozwinięciu, kwiaty są delikatne i powiewne :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu szykuje się kolejny pęd kwiatowy, myślę, że lada dzień ukarze się naszym oczom ;)
Obrazek

Dla odmiany coś małego, co mimo niewielkich gabarytów, bardzo urzekło mnie kwiatami i zapachem, Babtistonia echinata:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nareszcie już ostatnia nowość, Doritaenopsis hybr., bardzo mi się spodobał kolor kwiatów i kształt, jest po prostu przesłodki ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ufff, i nareszcie koniec mojej prezentacji nowości z wystawy, liczę, że będzie nam się dobrze współpracować i niedługo będę mogła Wam pokazać juz moje osobiste kwitnienia :uszy
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Bardzo ładne nowości i reszta też gratuluję ;)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Piotrze, dziękuję bardzo, liczę że ładnie się zaaklimtyzują i nasza współpraca będzie bardzo owocna ;)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Asiu :shock: Ty to jesteś prawdziwa Kobieta - jak jechać na zakupy to wracać z pełnymi tobołami :D :;230 I ja to pochwalam! Jedno jest życie - więc trzeba korzystać :) ;:108
Mnie osobiście urzekła ta biała Vanda... właściwie to biało-zielona(biało-żółta? :roll: )... jest olśniewająca!!!!!!! No i ten słodki pomarańczowy nosek..... śliczność!!! ;:167 ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Piękne nowości w sporej ilości,śliczna vanda i cała reszta też .
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Gratuluje udanych zakupów ;:138 ;:138 ;:138
Moje wrażenia w wystawy są identyczne.
Ilość wystawianych - prezentowanych roślin była niewielka, ale za to ilość i różnorodność roślin do sprzedaży... ;:183 ;:183 ;:183
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu nie wiem, czy Wiesz ale z tego naszego szaleństwa i ciągłego "gonienia" nie zobaczyłam w ogóle Twoich zakupów. No ale teraz mam okazję i muszę powiedzieć, że zachwycają.
Będę się przyglądać szczególnie Wilsonara fortissimo, Calanthe arisanensis i Babtistonia echinata - są bardzo oryginalne, a że ja ich nie mam już mogę podziwiać u Ciebie :P

Ja Tobie także dziękuję za wesołe towarzystwo i pogaduchy, na które w domach swoich liczyć nie możemy :(
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 22:30

Post »

Hej Aśka!!! CUDA, CUDA kupiłaś ;:138 .Mi spodobała się Wilsonara...ciekawa jestem jak będzie rosnąć???
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Asiu...Niesamowita z Ciebie Kobietka Storczykowa...

Wielkie zakupy Poczyniłaś. Mnie też zachwyciła biała przedstawicielka Vandzi ;) Powiewna "iała Dama"...

Nikt nie Zwrócił uwagi na Twojego falka, ale...ja jestem wyczulona na takie jaskrawe kolorki. Cudny, paskowany jegomość zamieszkał na Twoim parapecie ;)

Kolejne nowości równie piękne, co egzotyczne i rzadko spotykane w kolekcjach. Tym bardziej cieszą oczy i pewnie nos także, jak zakwitną ;)

Niech pięknie współpracują :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”