Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Piękności, piękności. Cymbidium piękne...słoneczne, niech się długo nie namyśla z nowym pędem. "Krówka" rozpasana coraz bardziej :wink:... piękny widok!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Peloric taki cukierkowaty :wink: A cymbidium świetne ;:167
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

[quote
Dorotko- to chyba Ty Pokazywałaś siewkę pH.amboinensisa w moim wątku kiedyś...Był ogromniasty. Mój - jest malenki, ale cieszy fakt, że drugi listek u mnie rośnie.
Siewki do Joane są duże, bo już takie kupiłam. Teraz rosną im korzonki i listeczki. Niech się wzmacniają przed zimą.

[/quote]

Nie to nie ja :wink: Mam amboinensis, ale kupiłam go jako dorosłą roślinę z pędem :D Od sadzonki hodowałam mariae, venosę i lutkę :wink:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49

Post »

Kolejne pięknie kwitnące kwiatuszki. ;:180 Gratuluję. ;:138
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Justynko amboinensis dla Ciebie ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11

Post »

piękny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49

Post »

Wspaniały. ;:138 ;:180
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Zaiste- piękny Ci on, Dorotko! :D

Justynko, dlaczego pozbyłaś się siewki tetraspisa? Miałyśmy "braci bliźniaków", chciałam się właśnie pytać co u Twojego, a tu czytam, że już go nie masz... :?

To napisz chociaż ;) jak się miewa Twoja stuartianka, która kiedyś próbowała zakwitnąć- co z tym pędzikiem, ma go jeszcze czy ususzyła?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Śliczny ;:180
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit zglądam do ciebie,podziwiam,i myślę-jaka ja jestem zielona :(.U ciebie tyle pięknych różnosci,u mnie na razie same phalki :oops:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Asiu/Mis20- cymbidium kończy kwitnienie. Ale rosną mu piękne korzenie i młode psb zrobiły się "grube". Equetrisa (choć jednego mieć) polecam. Kwitnie - co roku i jest bezproblemowy w uprawie ;:108

Rysiu- marzyłam o słonecznej sesji, niestety deszcz padał...A parę zdjęć chciałam zrobić. Ale może jutro będą zdjęcia ze ;:3 w tle.

Katarzynko575- już wnet Zobaczysz scindapsusa na żywo. Nie jest znowu taki duży. A storczyki pędzą ku kwitnieniom... Princeska z pierwszym kwiatkiem chyba czeka na Twoje odwiedziny ;:224

Joane- Wiesz, storczyki są cudne. A naturalna zieleń liści innych kwiatów podkreśla ich piękno.
Bardzo mnie cieszą nowe korzonki i listki na Twoich sadzonkach. Szczerze?... To zaskoczyła mnie, ich szybkość rośnięcia. Ale tak pozytywnie, oczywiście.

Alusiu61- może jeszcze Twoja howearka ruszy z przyrostami. Nie widziałam jej u Nikogo na forum. I nie mam z Kim o niej porozmawiać/napisać. A przecież ma cudne, czerwone kwiatuszki... które uwielbiam.
Moja - stoi na oknie północno-zachodnim, w pojemniku wraz z przedszkolakami. Temp. umiarkowana, około +18 stopni. Nie moczę jej, jedynie, jak troszku przeschnie podłoże, przelewam doniczkę kilka razy czystą wodą.

Bool- o...ciekawy eksperyment. Zimą będzie mniej ziemiórek. Ich najwięcej jest początkiem lata...przełom czerwca i lipca to chyba "epidemia" jest.

Amator97- dziękuję w imieniu storczyków.
Cymbidium dostałam na prezent gwiazdkowy w 2010 roku. Kupione na all... ;)

Ajju- dziś będzie tylko jedno, mało ciekawe zdjęcie...

Nieinna- ja marzę, by wreszcie przekwitło to cymbidium. Bo stoi w budynku, a powinno być na zewnątrz od kilku miesięcy ;:224

c.d.n...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Anno- zrobiłam zbliżenie na świeżo otwartego kwiatuszka. Jest o wiele mocniej wybarwione, niż zimowe kwiaty tego storczyka.. ;)

Miau- krówka u mnie jest już przeszło dwa lata. I ciągle zachwyca kwiatami, bo, co kwitnienie, to kwiat ma inny układ plamek. Czasami kwiatki są drobniejsze, czasami większe. Najśmieszniejsze jest to, że kwitnie od zimy i przedłuża pęd, który jest nadłamany. Nie wiem, jak ciągnie soki z tego pędzika...

Dorotko-no to przepraszam ;) Muszę podglądnąć te Twoje "byłe" siewki.A może foteczki tuż po zakupie Pokażesz...
Ach...co za widok paskowanych kwiatuszków. Są śliczne i błyszczące, dziękuję ;:196

Agitko- były dwa powody. Po pierwsze - to najmarniejsza moja siewka była. Miała dwa listeczki i tylko jeden korzonek. A w przedszkolu zrobiło się ciasno i musiałam jedną doniczkę "wyrzucić". Trafiła w dobre ręce ;)
Hahah...a to pech, stuartiany też już nie mam...
Muszę zaktualizować listę storczyków, które u mnie zostały.

Kasik69- cieszę się, że Ci się podoba. Zobaczysz, że wnet i u Ciebie będą inne storczyki, niż falki. Zresztą falki też są cudne ;:108

Uff..przebrnęłam przez Wasze wpisy...
Teraz, co u mnie na parapetach. Większość pędzików wiosennych już się zapączkowała i wnet będą pierwsze, letnie kwiaty. Jedynie "Cętka" ma króciutki pędzik (około 10cm), który powoli pnie się w górę.

Mam złą wiadomość...zasuszył pędzik na masd. Sheila mix, miał być tym pierwszym, moim na masdevalli(prawdopodobnie dlatego, że z małym pędzikiem wyniosłam roślinę z pomieszczenia na dwór). Ale...są i świetne wieści... wymieniona wyżej masdevallia puściła kolejne, dwa łabądka. Jeden z nich wygląda tak:

Obrazek

I..."porzeczkowy" Equetris na dobry piątek :

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
juku22
50p
50p
Od: 29 cze 2011, o 07:45

Post »

witaj!
Przeglądam Twój wątek już któryś raz i nie mogę się napatrzeć na cudowną cymbidium, prześliczną katlejkę oraz na equetrisa którego mam na liście aby zakupić, nawet nie wiedziałam że jest tylę pięknych różnych storczyków, u mnie w szczecinie bida totalna, zamówiłam w kwiaciarni sabotka czekam już ponad tydzień a może będzie dopiero po 15 lipca;/ masakra jakaś ten szczecin to prawdziwa wioska:)
wracjąc do Twojego wątku to kwiatki robią ogromne wrażenie.
pozdrawiam justyna:)
Pozdrawiam Justyna
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”