Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.1
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...
Cześć Martuś ja mam podciągnięte moje wpisy do tego"wątki z twoimi postami" i jak ktoś nie zamknie wątku to zawsze go znajduję.
czyli firletka to bylina?Widocznie nie doczytałam,szkoda że powojniki nie chcą u mnie rosnąć może na następny rok te tuje będą całkowicie usunięte a na ich miejsce pójdą młode,inny gatunek na pewno.Muszę się zastanowić może nasturcja tylko czy wytrzyma w pionie jest bardzo krucha a nie chce żeby mi za dużo zarastała,groszek chyba najprędzej sobie da radę,a mam jeszcze taką łączkę gdzie są te i te kwiaty i może to posieję a co wyjdzie to wyjdzie,oby wyszło.
czyli firletka to bylina?Widocznie nie doczytałam,szkoda że powojniki nie chcą u mnie rosnąć może na następny rok te tuje będą całkowicie usunięte a na ich miejsce pójdą młode,inny gatunek na pewno.Muszę się zastanowić może nasturcja tylko czy wytrzyma w pionie jest bardzo krucha a nie chce żeby mi za dużo zarastała,groszek chyba najprędzej sobie da radę,a mam jeszcze taką łączkę gdzie są te i te kwiaty i może to posieję a co wyjdzie to wyjdzie,oby wyszło.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Jolu, powojniki to byliny, myślałam o jednorocznych wilcach czy powoju trójbarwnym, ale łączka też będzie fajna, jeśli ma wysokie rośliny w składzie. A może wysokie kosmosy, kleome, albo werbena patagońska? U mnie one rosły do 1,70 m.
Zdrówka i słoneczka
Zdrówka i słoneczka
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- lojka 63
- Kontakt:
- lojka 63
- Kontakt:
Nie udaje mi się przekręcić zdjęć prawidłowo bo to telefonem nie aparatem jakieś inne parametry ma, trudno.
- marta64
Jolu, jak kolorowo się zrobiło i wiosennie Pierwiosnki, narcyzy, sasanka. Magnolia już za chwileczkę, a forsycja Pięknie jest, żeby tylko już nie przychodziło żadne ochłodzenie
Jeśli będą te kwiatki, co na obrazku, to maki, chabry i kąkole u mnie rosną wysokie i powinny spełnić swoje zadanie, tylko wysiej bardzo rzadko! Nagietki są niższe, to wybrałabym ich nasionka z mieszanki i posiała przed resztą, wtedy ich krzaczki osłonią nieciekawe łodygi tych wyższych. Nasiona nagietka mają charakterystyczny kształt półksiężyca i są większe od reszty, chyba je rozpoznasz?
Zdrówka i pogodnego nieba
Jeśli będą te kwiatki, co na obrazku, to maki, chabry i kąkole u mnie rosną wysokie i powinny spełnić swoje zadanie, tylko wysiej bardzo rzadko! Nagietki są niższe, to wybrałabym ich nasionka z mieszanki i posiała przed resztą, wtedy ich krzaczki osłonią nieciekawe łodygi tych wyższych. Nasiona nagietka mają charakterystyczny kształt półksiężyca i są większe od reszty, chyba je rozpoznasz?
Zdrówka i pogodnego nieba
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- lojka 63
- Kontakt:
Cześć Martuś też tak sobie myślałam żeby posegregować nasionka zanim je rozsieje ale bardziej martwi mnie czy zaraz przy tui te nasionka zdołają wzejść chyba że zrobię specjalne poletka i uszlachetnię je lepszą ziemią żeby miały warunki jako takie,z drugiej strony tam bardzo buszują ptaszki i mogą mi te nasionka wyzbierać,pobawię się trochę może się uda.Dzisiaj zrobiłam prześwietlenie płuc wyniki dopiero we wtorek,ciekawe co wyjdzie czuje się coraz lepiej. Dzisiaj odchodziły pierogi.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Źle się ogląda fotki poobracane na wszystkie strony.lojka 63 pisze:Nie udaje mi się przekręcić zdjęć prawidłowo bo to telefonem nie aparatem jakieś inne parametry ma, trudno.
Najlepiej jest je poprawić na komputerze i przerzucić tutaj albo wgrywać ze strony https://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie
tam masz takie strzałki aby obrócić prawidłowo zdjęcie https://images91.fotosik.pl/494/71532a7e10df11e8.png
później trzeba skopiować kod na forum i tutaj wkleić. Powodzenia.
- lojka 63
- Kontakt:
Cześć Iwonka wypróbuję twój sposób ale nie jestem w tym dobra jak mam w galerii te zdjęcia to klikam prawym klawiszem i mam opcję przekręcenia a te zdjęcia przesłane prosto z telefonu i nijak nie włącza mi się opcja przekręć obraz,wiem okropne takie zdjęcia bokiem i do góry nogami
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś na telefonie też powinnaś mieć opcję obracania czy zmniejszania fotek . Z pewnością denerwują Cię takie tańczące fotki da się jednak znieść .Ważne ze powoli ,bo powoli ,ale ogrody nabierają kolorów nawet bzy-lilaki szykują się do kwitnienia.Jestem ciekawa moja ukorzeniona sadzonka kurcze pobrana chyba z 7 lat temu ma w tej chwili 1m a może ciutek więcej i chyba zakwitnie a to stara odmiana białego pełnego lilaka.Widzę ze u Ciebie nawet Omiegi mają już pąki moje jakieś ślamazary Zdróweczka i miłej niedzieli
- lojka 63
- Kontakt:
Cześć Jadziu ja mało kiedy zapamiętuje nazwy kwiatków chyba że mam je często albo długo,omiegi to te żółte masz na myśli?Kiedyś też ich miałam dużo nawet porozdawałam bo siane i nawet wzeszły ale teraz też mi wyginęły,do końca nie wiadomo co nam je wyniszcza,robactwa nie brakuje.
- lojka 63
- Kontakt:
Wyczaiłam coś ale i tak nie wiem jak sobie z tym poradzić.Chciałam wysłać dzisiejsze zdjęcie ale coś mnie tknęło zobacz jak jest usytuowane normalnie czy przekręcone,okazało się że na galerii mam wszystkie zdjęcia poprawnie a jak wysyłam fotosik przekręca,to dotyczy tylko zdjęć z telefonu,może jak w sobotę będzie syn to mnie nauczy jak sobie z tym poradzić ale na pewno przekręt to robota fotosika Ciągle nie mogę znaleźć tej strzałki do przekręcania obrazu lewo,prawo.Kiedyś coś z tym poradzę zostaje mi na razie robienie zdjęć aparatem ale to już specjalna wyprawa,telefon jest pod ręką.
- marta64
Jolu, ja to jestem informatyczny nieuk , ale może Ci pomogę?
Na fotosiku, po zalogowaniu, masz opcję "zarządzaj zdjęciami". Tam wchodzisz i pod zdjęciem masz różne informacje o zdjęciu, a pod nimi, po prawej stronie jest "podmień" i strzałki do obracania w lewo lub w prawo.
Jeśli korzystasz bezpłatnie z fotosika, to możesz nie mieć takiej możliwości, ja nie mam!
Zdjęcia robione telefonem poziomo, u mnie nie potrzebują obracania, wchodzą tak jak trzeba.
Możesz też zrobione zdjęcie odrobinę przyciąć i wtedy też wchodzi jak należy. Próbuj.
Na fotosiku, po zalogowaniu, masz opcję "zarządzaj zdjęciami". Tam wchodzisz i pod zdjęciem masz różne informacje o zdjęciu, a pod nimi, po prawej stronie jest "podmień" i strzałki do obracania w lewo lub w prawo.
Jeśli korzystasz bezpłatnie z fotosika, to możesz nie mieć takiej możliwości, ja nie mam!
Zdjęcia robione telefonem poziomo, u mnie nie potrzebują obracania, wchodzą tak jak trzeba.
Możesz też zrobione zdjęcie odrobinę przyciąć i wtedy też wchodzi jak należy. Próbuj.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- lojka 63
- Kontakt:
Cześć Martuś właśnie ja mam tę opcję bez zalogowania się może dlatego jestem zdana na ich łaskę i niełaskę.
Dzisiaj byłam powycinać przynajmniej mlecze z kwiatowych rabatek i od razu lepiej widać co kwitnie,oczywiście nie wszędzie dałam rady zrobić nogi mnie tak rozbolały że do teraz kuśtykam muszę stopniowo.
Dzisiaj byłam powycinać przynajmniej mlecze z kwiatowych rabatek i od razu lepiej widać co kwitnie,oczywiście nie wszędzie dałam rady zrobić nogi mnie tak rozbolały że do teraz kuśtykam muszę stopniowo.