ogród Agaty (sure) - cz.3
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Agatko, na rh najlepiej zostawić 1 pąk, jeśli jest w jednym miejscu kilka.(wyłamać zbędne) zajrzyj do ostatniego odcinka "Rok
w ogrodzie". Wody jest w tym roku rzeczywiście b. dużo, jak nigdy. Ale jakoś wsiąka. Ja też mam malutki oczarek i chyba
ta sama odmiana, Diana, prawda? Jutro zrobię zdjęcie. W tym wypadku nie ma różnicy w wegetacji (zwykle 2 tyg.)
Ladna jest ta odmiana irgi. Wydaje mi się ,że to ta sama, którą dostałam od Joli z Izer. Mam nadzieję, że przeżyła.
w ogrodzie". Wody jest w tym roku rzeczywiście b. dużo, jak nigdy. Ale jakoś wsiąka. Ja też mam malutki oczarek i chyba
ta sama odmiana, Diana, prawda? Jutro zrobię zdjęcie. W tym wypadku nie ma różnicy w wegetacji (zwykle 2 tyg.)
Ladna jest ta odmiana irgi. Wydaje mi się ,że to ta sama, którą dostałam od Joli z Izer. Mam nadzieję, że przeżyła.
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agata widzę że twoje poszukiwania wiosny w ogrodzie zakończyły się sukcesem Ja powoli będę szukać oznak lata. Piękne pokazujecie krokusy, ja miałam w zeszłym roku mialam ale w tym roku się nie pokazały. Dziwna sprawa
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Aga, śnieg znika w tempie zastraszającym. Już nie ma tego, co rano uwieczniłam na zdjęciach!
A z tymi znacznikami to jakiś obłęd, myślałam, ze nareszcie będę wiedzieć, co gdzie. Choć jest trochę lepiej, niż w zeszłym roku, więcej punktów orientacyjnych, czyli wyższych roślin...
Asiu, oglądałam w tv, co dzieje się w Twoich okolicach, jeszcze wygląda na środek zimy (no, chyba że tv jak zwykle przesadza?)...
Adrianno, dzięki za pomysł. Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego w odcinkach, ciekawe porady - na pewno się przyda. Rozumiem, że zostawiać ten największy pąk?
Z oczarów mam Dianę i Jelenę, a irga to dammera Major, płożąca...
Magdo, Ty zawsze będziesz 1 sezon do przodu - z takim klimatem!
A ja znalazłam kolejny wiosenny element. I posiałam nasionka!
wrzośce Vivelii się ładnie starają:
A z tymi znacznikami to jakiś obłęd, myślałam, ze nareszcie będę wiedzieć, co gdzie. Choć jest trochę lepiej, niż w zeszłym roku, więcej punktów orientacyjnych, czyli wyższych roślin...
Asiu, oglądałam w tv, co dzieje się w Twoich okolicach, jeszcze wygląda na środek zimy (no, chyba że tv jak zwykle przesadza?)...
Adrianno, dzięki za pomysł. Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego w odcinkach, ciekawe porady - na pewno się przyda. Rozumiem, że zostawiać ten największy pąk?
Z oczarów mam Dianę i Jelenę, a irga to dammera Major, płożąca...
Magdo, Ty zawsze będziesz 1 sezon do przodu - z takim klimatem!
A ja znalazłam kolejny wiosenny element. I posiałam nasionka!
wrzośce Vivelii się ładnie starają:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Chyba umrę , ale pomocnicy! Z taka pomocą zobaczysz jak będzie ci wszystko rosło!
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga masz wspaniałych pomocników.
Bidulki, ale się napracowały.
Bidulki, ale się napracowały.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moje pomagały bardziej aktywnie Musiałam zaproponować im przechadzkę po podwórku Jednak (odpukać) w doniczkach i kuwecie wciąż spokój, pokazała się pierwsza szałwia błyszcząca.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
No cóż Agatko, tym razem TV raczej nie przesadza. Niestety u nas wciąż mnóstwo śniegu, chociaż od wczoraj jest cieplej więc może za kilka dni zobaczę jakiś fragment ogrodu bez śniegu. Dobrze, że u Was już widać wiosnę
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jeny, ale masz oznak wiosny
Ja nie wiem nawet czy mi trochę woda zeszła z ogrodu, bo dzisiaj wróciłam po ciemku. Jutro sprawdzę.
Sjesta po ciężkiej pracy
Ja też tak chcę
Ja nie wiem nawet czy mi trochę woda zeszła z ogrodu, bo dzisiaj wróciłam po ciemku. Jutro sprawdzę.
Sjesta po ciężkiej pracy
Ja też tak chcę
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
O rany Agata twój szarak ma oczy w kolorze podłogi
Ale fajnie, że ci już wyłażą krokusiki, może i u mnie są jutro muszę zerknąć koniecznie.
Mogę ci też sprawdzić tego iglaka koło mnie
Ale fajnie, że ci już wyłażą krokusiki, może i u mnie są jutro muszę zerknąć koniecznie.
Mogę ci też sprawdzić tego iglaka koło mnie
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Szary jest normalnie czad wiem, wiem, powtarzam sie ale nie moge sobie odpuscic
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Te zdjęcie z kiciami pomagającymi w siewie rozłożyło mnie na łopatki.Normalnie gęba sama się śmieję.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Myślałam, że uwielbiam Czekoladkę ale okazuje się że Szarak budzi we mnie równie silne uczucie miłości ;) Ach, to jego spojrzenie z lekką nutą kokieterii
- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Kontakt:
Pomocników masz cudnych
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Magdo, masz całkowitą rację. Pierwsze nasionka wysiane parę dni temu, no i patrz!
Krysiu, podpisuję się "obiema ręcyma", a nawet mam dowód (powyżej)
Ewka, jestem przekonana, że i moje kocille chętnie by pospacerowały po podwórku, ale niedobrzy państwo nie pozwalają, niestety. Zresztą w taką pogodę?...
Asiu, życzę Tobie również szybkiej wiosny. Tak prawdę mówiąc, sama nie wiem, czy wolę taki wiatr, może lepiej już było ze śniegiem (i ozdobniej)!
Gosiu, ja tylko żałuję, że dzisiaj nie jest tak słonecznie, jak wczoraj, wcale mi się nie chce wychodzić do tego ogrodu. Podziwiam z okna, bo wszystko się poodsłaniało, mam śmieszne wrażenie, ze te badylki podrosły przez zimę, choć to nie za bardzo możliwe?
Kasia, bo u mnie jest taki "dizajn", koty dobrane kolorystycznie do wnętrza! A żeby,s widziała, jak do płytek w łazience szarak pasuje!
A ciekawe, ile potrwa, zanim krokusy zakwitną? Bo te listki były gdzieniegdzie jeszcze przed atakiem zimy i ciągle są...
Jule, dzięki. Powtarzaj, powtarzaj, ja też go
Marzeno, ja przed erą kotów nie zdawałam sobie sprawy, ile można mieć z nich uciechy! Nie można się nudzić...
Aguś, może powiększysz swoje domowe stadko jeszcze o brytki? Tak "dla kontrastu"...
Agatko, dzięki!
Krysiu, podpisuję się "obiema ręcyma", a nawet mam dowód (powyżej)
Ewka, jestem przekonana, że i moje kocille chętnie by pospacerowały po podwórku, ale niedobrzy państwo nie pozwalają, niestety. Zresztą w taką pogodę?...
Asiu, życzę Tobie również szybkiej wiosny. Tak prawdę mówiąc, sama nie wiem, czy wolę taki wiatr, może lepiej już było ze śniegiem (i ozdobniej)!
Gosiu, ja tylko żałuję, że dzisiaj nie jest tak słonecznie, jak wczoraj, wcale mi się nie chce wychodzić do tego ogrodu. Podziwiam z okna, bo wszystko się poodsłaniało, mam śmieszne wrażenie, ze te badylki podrosły przez zimę, choć to nie za bardzo możliwe?
Kasia, bo u mnie jest taki "dizajn", koty dobrane kolorystycznie do wnętrza! A żeby,s widziała, jak do płytek w łazience szarak pasuje!
A ciekawe, ile potrwa, zanim krokusy zakwitną? Bo te listki były gdzieniegdzie jeszcze przed atakiem zimy i ciągle są...
Jule, dzięki. Powtarzaj, powtarzaj, ja też go
Marzeno, ja przed erą kotów nie zdawałam sobie sprawy, ile można mieć z nich uciechy! Nie można się nudzić...
Aguś, może powiększysz swoje domowe stadko jeszcze o brytki? Tak "dla kontrastu"...
Agatko, dzięki!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aga Twoi pomocnicy to są super pracownicy, najpierw dozór a potem odpoczynek, prawidłowa kolej rzeczy. Ale te oczy to mogą tylko
Po niedzieli pewnie już i kolory krokusów będzie widać, a moje ciągle w ziemi, jeżeli jeszcze tam są jakieś cebulki.
Po niedzieli pewnie już i kolory krokusów będzie widać, a moje ciągle w ziemi, jeżeli jeszcze tam są jakieś cebulki.