Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Wiesz co , za tego Geronimo to ..ech nawet nie piszę bo na jego widok mnie zatkało urwałaś mu takiego wielgachnego liścia biedak ;:14 i musi dzielić parapet oj oj :;230 :;230 , biedak ;:224 ale na poważnie jest fantastyczny i do tego ile innych kwitnień zieloności :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Spostrzeżenie na własnym skrętniku "przetestowane":
Nerys (ten w żółtej doniczce na parapecie) z kwiatkami poszedł na półkę do południowego pokoju... nie spodobalo mu się ;:222 potem postał na kwietniku bliżej słońca, też ;:222 ususzył wszystkie pąki, a miał ich wiele ;:202 ;:188 z obawy o zupełne uśmiercenie - przywróciłam go na "stare miejsce" na północnym parapecie... jakieś 2 tygodnie i znów pełno pączków ;:108
moje skrętniki tolerują jedynie północną wystawę ;:219

A tu różowy z bliska

Obrazek

i lawendowy

Obrazek

Celinko - mam nadzieję, że Geronimo nie zemści się na mnie za tego liścia, tym bardziej, że muszę mu uciachać kolejnego na potrzeby w razie W ;:224 (bo coś nie wierzę w powodzenie rozmnożenia tego wielkiego, pociętego liścia :? )
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Jeżeli mowa o tym wielkoludzie co ja dostałam to już ma korzonki ;:oj
Jutro w ziemie idzie ;:108
A na parapecie same piękności ;:202
aż chce się patrzeć a na żywo jaki musi być widok ;:131
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:shock: ależ piękny parapet - skrętniki urocze - zwłaszcza Geronimo ;:167 ;:167 Przepiękny jest ;:167
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

No to pokazałaś..... a niech Cię "skręci" :;230 :;230 :;230 Piękności ;:167
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

mika, Migotka, Ania - ;:196
AnnaAgnieszka pisze:Jeżeli mowa o tym wielkoludzie co ja dostałam to już ma korzonki

tak, to z niego dostałaś liścia ;:108 ależ dzielny, niech zdrowo Ci rośnie ;:63 rozumiem, że go nie pocięłaś?
Głupio tak... w całym domu umyte okna oprócz jednego pokoju ;:14 no to dokonałam poświęcenia się i je umyłam ;:219 parapet przetarłam, na nowo ustawiłam i upchnęłam jeszcze niedobitka hibiskusa (to ten w różowej doniczce, więc sporo miejsca wygospodarowałam no nie? ;:224 ) jakby tak zechciał te okno mi zarosnąć to bym się nie pogniewała :uszy a więc jest test - jeśli północne okno mu zacznie odpowiadać to pomyślę nad eksmisją swoich hibków gigantów z południowego salonu, bo ciemno mi w nim jak nie wiem co ;:223

kilka fiołków też wymaga przesadzenia, ale to może już jutro... tylko gdzie ja je potem poustawiam? :shock:

Obrazek

udanego weekendu :wit
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, jak ja bym chciał mieć takie luzy na parapecie... :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

ja wszystkie swoje 3 hibiskusy trzymam na północnym oknie i moim to bardziej się podoba niż okno wschodnie zachodnie czy południowe :D
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Prawdziwa parapetowa dżungla! ;:oj
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś w porównaniu z Tobą to po moich parapetach może halny latać tyle jest miejsca :;230 :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Obsada moich parapetów wygląda podobnie, tylko jeszcze Zuźka (kotka) stara się wepchać tam swoje cztery litery :;230
O efektach nie wspomnę, ale od tej pory słownictwo bardzo mi się wzbogaciło ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

hen_s pisze:Och, jak ja bym chciał mieć takie luzy na parapecie...

zupełnie nie rozumiem ;:179 powiedz mi proszę, gdzie ja jeszcze mogę dostawić..cokolwiek! ustawiona malusieńka doniczka.. spadła! wygląda więc na to, że skoro mam TAKIE luzy, to jestem szczególną "sierotą", która nie umie napchać po każdy centymetr... no cóż, może jakbym miała rośliny, które nie wypychają się liśćmi poza doniczki... i do tego doniczki jednej wielkości.. to przynajmniej wg mnie byłoby to realne... ale co ja tam wiem ;:223

Pokażę zatem kolejny PUSTY parapet - kuchenny tym razem ;:108

Obrazek

więcej parapetów nie posiadam ;:222 rośliny ustawiam na kwietniku, komodach... ale tam tez luzy, to może jak wrócą grudniki z wakacji i zrobi się ciaśniej to pokażę :wink:

mika181 pisze:ja wszystkie swoje 3 hibiskusy trzymam na północnym oknie i moim to bardziej się podoba niż okno wschodnie zachodnie czy południowe

ooo to bardzo fajna dla mnie wiadomość ;:108 zobaczymy jak poradzi sobie jeden mój przez najbliższy czas... może mama mi go nie zaleje/zasuszy/ukatrupi ;:219

Igor, Monia - ;:168

heliofitka pisze:od tej pory słownictwo bardzo mi się wzbogaciło

ja kotka nie mam, sama potrafię strącić doniczkę podczas... podlewania/podglądania ;:224 dziś podnosiłam kolejnego fiołka ;:124 ale tym razem w język się ugryzłam, w końcu jak sama ustawiłam w takim miejscu, to można było się spodziewać, że fiknie :;230
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

nie martw się, ja zrzuciłam fiołka przedwczoraj :D a moje parapety, w porównaniu z Twoimi to po prostu puściutkie :D

nie umiałabym mieć tyle doniczek co Ty bo uwielbiam otwierać okno w lecie, więc jakbym miała to wszystko ściągać i na nowo stawiać to by mnie trafiło :D

trzymam kciuki z hibiskusa ale myślę, że sobie poradzi :) moje okno wychodzi na wschód i delikatnie na północ a on stoi na biurku tuż przy oknie i radzi sobie :)

doszłyśmy ostatnio z mamą do wniosku, że partacze jak nam okna parę lat temu wymieniali chyba nie zrozumieli co to znaczy szeroki parapet, bo nam na nich ciągle miejsca brakuje :;230
pozdrawiam
Karolina
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”