W ogrodzie u Gosiaczka
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogrodzie u Gosiaczka
Wszystko co piękne, tak szybko mija, tak jest z latem, ale jesień jeśli słoneczna, też piękna może być
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu ale jeszcze cieszą oko roślinki które kwitną a jest ich wile.Astry bardzo ładne.Ja też zaczęłam porządkować rabatki.
Wczoraj byłam na targach ogrodniczych w Olsztynie moje zdziwienie było wielkie, ponieważ ilość stoisk była bardzo mała w porównaniu do poprzednich lat coś tam jednak kupiłam i jestem zadowolona mam trzy trawy ,szałwię i krzewuszkę oraz jeżówkę i powojnika Bill Mackenzie
Jutro biorę sie za sadzenie Kilka zdjęć
datura
Jutro biorę sie za sadzenie Kilka zdjęć
datura
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu fajne fotki.
Masz dobrze z tymi targami,ja mieszkam w takim zaścianku że nic nie ma.
Sadz a w przeszłym roku będe podziwiać
Masz dobrze z tymi targami,ja mieszkam w takim zaścianku że nic nie ma.
Sadz a w przeszłym roku będe podziwiać
Zacznę od pewnej zabawnej rzeczy ... Małgorzatko śniłaś mi się imprezka u Ciebie i ja na tej imprezce zanosi się na coś ? Kochana Ty nie rozpaczaj ,że mało stanowisk ale zacznij bo to ostatnie targi w ogóle wyobrażasz to sobie bo ja jakoś nie bardzo
Nie wiem czy wiesz ale czekają nas jeszcze jedne większe typowo ogrodnicze 21-22 wrzesień pod Uranią .
Z tego co czytam to całkiem spore zakupy zrobiłaś nie to co ja i fajnie że ktoś się cieszy
Nie wiem czy wiesz ale czekają nas jeszcze jedne większe typowo ogrodnicze 21-22 wrzesień pod Uranią .
Z tego co czytam to całkiem spore zakupy zrobiłaś nie to co ja i fajnie że ktoś się cieszy
- jonatanka
Gosiu zakupy udane.Jaką jeżówkę kupiłaś?
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu, datura rewelacja. Jaka jest recepta na dochowanie się tak pięknego okazu. Ja niestety ale na tej roślince poległam i to już nie jeden raz.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
U nas też się szykuje w Renku - będzie co podziwiać
Piękne dary
Piękne dary
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Gosiu mnie jakoś na targi nie ciągnie i sama się dziwię...
Zakupy teraz wszędzie można zrobić , wiele lat temu takie miejsca cieszyły się większym zainteresowaniem a może tez dlatego,że było ich mniej.
Rozchodniki kojarzą Ci się z jesienią ??? .... niekoniecznie bo z takich wyższych Rozchodnik gruby ( dorasta do 40 -50 cm) i kwitnie pięknymi baldachami na żółto złoty kolor cały czerwiec.
Teraz faktycznie ruszają jesienne Ja tych niziutkich nie lubię ale wszystkie wyższe kocham i zebrałam juz ładną kolekcję. Teraz trzeba by je odpowiednio wkomponować w rabaty bo po 2 latach ich rozrostu wiem,że wszystkie razem na jednej rabacie to źle.
Zakupy teraz wszędzie można zrobić , wiele lat temu takie miejsca cieszyły się większym zainteresowaniem a może tez dlatego,że było ich mniej.
Rozchodniki kojarzą Ci się z jesienią ??? .... niekoniecznie bo z takich wyższych Rozchodnik gruby ( dorasta do 40 -50 cm) i kwitnie pięknymi baldachami na żółto złoty kolor cały czerwiec.
Teraz faktycznie ruszają jesienne Ja tych niziutkich nie lubię ale wszystkie wyższe kocham i zebrałam juz ładną kolekcję. Teraz trzeba by je odpowiednio wkomponować w rabaty bo po 2 latach ich rozrostu wiem,że wszystkie razem na jednej rabacie to źle.
- jonatanka
Gosiu co u Ciebie i jak przebiegają prace w ogrodzie?
u mnie na razie co było do zrobienia zostało zrobione w ogrodzie i teraz czekam na lepszą pogodę ,bo wczoraj to padało okropnie prawie cały dzień ,dziś pochnurno i też momentami popadało, ale jakoś na razie tylko siąpi
christinkrysia jak są targi to czemu nie pojechać ,nie pooglądać a może coś fajnego wpadnie w oko mam blisko więc korzystam w szkółkach mają jakoś co roku to samo ,aż mnie nerw bierze interesowały mnie w tym roku trawy i hortensje ale tych drugich oprócz anabell nie widziałam ja też lubię rozKochammmkwiatychodniki ale tego grubego nie mam .zaraz biegnę do ciebie pooglądać twoje
Sylwia85 Kochammmkwiaty grachadziękuję dziewczyny za pochwałe datury, ale to moja pierwsza sztuka.jakoś dałam radę ją wyhodować na całkiem sporą roślinkę bo myślę, że za rok będzie szacowniejszych rozmiarów cieszy mnie że kwitła a myślę ,żę podstawa pielęgnacji to woda i nawóz
jonatanka jeżówka to odmiana hot lava
tija impreza w najbliższym czasie się nie szykuje żadna ale jak byś miała ochotę to na kawusię zawsze zapraszam
christinkrysia jak są targi to czemu nie pojechać ,nie pooglądać a może coś fajnego wpadnie w oko mam blisko więc korzystam w szkółkach mają jakoś co roku to samo ,aż mnie nerw bierze interesowały mnie w tym roku trawy i hortensje ale tych drugich oprócz anabell nie widziałam ja też lubię rozKochammmkwiatychodniki ale tego grubego nie mam .zaraz biegnę do ciebie pooglądać twoje
Sylwia85 Kochammmkwiaty grachadziękuję dziewczyny za pochwałe datury, ale to moja pierwsza sztuka.jakoś dałam radę ją wyhodować na całkiem sporą roślinkę bo myślę, że za rok będzie szacowniejszych rozmiarów cieszy mnie że kwitła a myślę ,żę podstawa pielęgnacji to woda i nawóz
jonatanka jeżówka to odmiana hot lava
tija impreza w najbliższym czasie się nie szykuje żadna ale jak byś miała ochotę to na kawusię zawsze zapraszam
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu witaj dziękuję za poradę. A ile ona ma już centymetrów a może metrów?
Ogród początki - zapraszam serdecznie