Ogród - moje miejsce na ziemi....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....

Post »

Grażynko, u nas w miarę ciepło, choć dziś zawiewał zimny wiatr. I u mnie chwasty rosna w najlepsze. Niestety ganiam do M. do szpitala i plewienie mi nie w głowie :roll:

Kleo i mnie zadziwia tempo rozwoju roslin. A serduszka szaleje. Boję się tylko aby nie przyszły jakieś wielkie przymrozki. Ona dość wrażliwa chyba :? Dziś wysłuchałam, że w przyszłym tygodniu ma padać śnieg :shock: Mam nadzieje, że to żart :evil:
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zazieleniło się ;:170 a cebulowa aleja zachwyca zapewne zapachem.
W pogodzie chyba idzie zmiana a więc życzę opadów w związku z rozsypanymi nawozami.
Uściski i garść serdeczności ;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też mam taką rzadką łączkę ;:306 ale może się z czasem zagęści.
Serduszki mamy w podobnym stanie czyli z pączkami.
Pędzi ta wiosna bardzo szybko.
Oby tylko zima też się tak potem nie pospieszyła. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam nadzieję, że m. nie jest poważnie chory.
Długo jeszcze będzie w szpitalu?
Nie dziwię się, że nie masz siły.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Dorotko, jak pięknie i wiosennie już u Ciebie ;:oj
Moje roślinki daleko w tyle - hosty śpią jeszcze. Takiego szafirka też mam od zeszłego sezonu i bardzo ładnie rośnie.

Serdeczności ;:168
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dorotko, nadrobiłam, pozdrawiam w biegu. Kocio cudniasty, mi się też taki marzy ale na marzeniach się skończy...
Trzymam kciuki za zdrowie M. Nie daj się ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Zdrówka dla M. życzę i... żeby się nie sprawdziły te prognozy śniegowe...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko dużo zdrówka dla eM, mam nadzieję, ze to nic poważnego ;:167
Twój ogród prezentuje się zachwycająco o każdej porze roku.... wiosna już taka bujna i kolorowa....... hiacynty prześliczne, takie dorodne i pełne..... no i tyle kolorów ;:167 .... u mnie jest ich zdecydowanie zbyt mało..... koniecznie muszę jesienią nadrobić braki w wiosennych cebulowych :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdrówka dla eMa
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witajcie! Już czwartek, jeszcze tylko jutro i weekend :tan . Do tego ma być ciepło i pogodnie. Super!

Agniesiu, rzeczywiście coraz więcej zapachów roznosi się po ogrodzie. Jest cudownie. Zwłaszcza, że pogoda nas ostatnio rozpieszcza. Dziś troszkę się zachmurzyło i dmucha chłodnym wiaterkiem. Może nawet popada. Przydałoby się bo rozsypałam wióry rogowe a do tej pory deszczu nie było. Psica niespokojna lata po ogrodzie z nosem, przy ziemi. Na szczęście nie kopie. M. juz w domu, dziękuję
Obrazek

Grażynko, mam nadzieje, że będą się te szafirki szybko rozrastać. Bardzo mi się nadały. Kolor mają śliczny!
Moje serduszki zakwitną lada moment, coraz większe paki. Mam tez inną odmianę (wspaniałe?) Dostałam taką mizerotę, myślałam, ze nic c niej nie będzie. Posadziłam w kącie i zapomniałam. A ona właśnie zabrała się za rośnięcie. I nawet chyba zakwitnie
Ostatnio pooglądałam wiosenne zdjęcia z zeszłego roku. Wszystko później co najmniej o trzy tygodnie, ale prawie jednocześnie zakwitło. Chyba wolę taka wiosnę jak w tym roku. Spokojną, bez wybuchów ale piękną.
Obrazek

Gosia, dzięki za troskę. M.już w domu. Teraz rehabilitacja.
Zakwitła moja cudna wiśnia wczesna 'Kojou-no-mai'
Obrazek

Marysiu, dzięki za info o szafirku. Miałam nadzieje, ze będzie się szybciutko rozmnażał.
Patrząc na tempo rozwoju roślin wygląda na to, ze u Ciebie jest znacznie chłodniej. Ale niedługo wszystko się wyrówna.
U nas ostatnie noce tez z przymrozkami, ale roślinki dają sobie rade. Obawiam się tylko o hortensje ogrodowe, które wyciągnęłam z zimowych kwater. Nicy okryte włókniną, ale kto to wie czy ich nie przymroziło.
Byłoby mi bardzo szkoda. Kocham te niebieskie kule dlatego hoduje je w donicach, na zime chowam. W tym roku powinny zakwitąć wspaniale o ile oczywiście przymrozki nie narobiły szkód.
Dla Ciebie wrzosiec w pełni kwitnienia
Obrazek

Jolu, cieszę się, że zajrzałaś. Kocisko podbiło serca wszystkich domowników, choć do przytulastych nie należy. Ot charakterny Pan Kot. Okupuje wszystkie drzewa, nie daje spokoju jaszczurkom, żabom, wszędzie go pełno
Obrazek

Ewka, na szczęście zabieg już za nami, pozostała rehabilitacja barku, ale przynajmniej już może nim ruszyć.
Prognozy śniegowe to był chyba primaaprylisowy żart.

Agusia, ja hiacynty sadze dopiero od trzech lat. I wiem, ze będzie ich coraz więcej. Mimo, ze cebule drobnieją z czasem, dzieją się, kwiatostany mniejsze ale ten zapach... i kolor wiosną.... Poza tym cebule nie są znów takie drogie.
Za to zawiodły u mnie na całej linii w tym roku narcyzy. Niestety część zaliczyła jesienią falstart i chcąc je ratować wykopywałam i kwitły w grudniu w domu. Zeszłoroczne za to kwitną bardzo słabo. Z kęp gdzie w zeszłym roku było po 10 kwiatów w tym są 2-3. Kicha słowem. Zobaczymy jak będzie z tulipanami. Pąków bardzo dużo.
Zakwitnie tez wreszcie obficie po raz pierwszy moja kalina japońska St'Keverne
Obrazek

Miłego dnia!!!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Uwielbiam takie wiosenne piękne widoki kwitnących drzew, krzewów i kwiatów - bajka !
Moje koty też polują na jaszczurki :( Na szczęście jaszczurki mają wspaniałe schronienie w stertach kamieni , gdzie udaje im się najczęściej szczęśliwie umknąć :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale cudne te białe narcyze ;:oj
Dorotko, ja kupiłam wióry rogowe i so tej pory nie rozsypałam ze względu na psiaki. Czy po rozsypaniu przysypujesz ziemią? Jeśli tak, to jak grubą warstwą?
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna wiosna do Ciebie zawitała, serduszki piękne, a kicia pięknie pozuje do zdjęć. Narcyzy u mnie też słabe tego roku, w ubiegłym były zdecydowanie ładniejsze. Cesarskie korony natomiast wcale w tym roku nie maja pąków - nie mam pojęcia dlaczego. W ubiegłym roku kwitły przepięknie. Tak to widocznie jest - raz kwitną lepiej, raz słabiej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”