Moje storczyki-Karnova
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moje storczyki-Karnova
Biorę się za nadrabianie zaległości, zaczynam od Wiki
"nie kwitł od ok 4 lat i w końcu uraczył Mnie"
Ja to wiem kiedy się pojawić On taki trochę... łososiowy (?) Też czekam na takiego "zapomnianego", frajda jest jak się pojawi "po latach"
"nie kwitł od ok 4 lat i w końcu uraczył Mnie"
Ja to wiem kiedy się pojawić On taki trochę... łososiowy (?) Też czekam na takiego "zapomnianego", frajda jest jak się pojawi "po latach"
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
m__m dziękuję
Tomku Jak miło Cię gościć po tak długiej nieobecności i zaszczyt że od Mojego wątku zacząłeś Frajda niesamowita jak w końcu ukazał swe piękno i tak zgodzę się z Tobą chyba jest taki zdeka łososiowy mam nadzieję ze doczekasz się i Ty tego zapomnianego
Tak przy weekendzie parę zdjęć chociaż pogoda nie nastraja. Jak zapewne większość z Nas mam starty w pąkach niestety ale cieszy Mnie to co jest
Dendrobium - stało w kącie zapomniane i zakwitło
Phal. biały już raz go pokazywałam ale teraz w pełnym rozkwicie.
Phal. hybryda
Pozdrawiam
m__m dziękuję
Tomku Jak miło Cię gościć po tak długiej nieobecności i zaszczyt że od Mojego wątku zacząłeś Frajda niesamowita jak w końcu ukazał swe piękno i tak zgodzę się z Tobą chyba jest taki zdeka łososiowy mam nadzieję ze doczekasz się i Ty tego zapomnianego
Tak przy weekendzie parę zdjęć chociaż pogoda nie nastraja. Jak zapewne większość z Nas mam starty w pąkach niestety ale cieszy Mnie to co jest
Dendrobium - stało w kącie zapomniane i zakwitło
Phal. biały już raz go pokazywałam ale teraz w pełnym rozkwicie.
Phal. hybryda
Pozdrawiam
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Ależ ta hybrydka ma ciekawy kolor Chyba, że to kwestia zdjęcia
Gratuluję ślicznych kwiatuchów na dendrobium
Gratuluję ślicznych kwiatuchów na dendrobium
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Zazdroszczę dendrobium moje tez stoi "zapomniane" i nic czy ono zakwitło na starej pseudobulwie?
- kubus2015
- 200p
- Od: 26 sty 2009, o 00:27
przepiękne mieszańce, te dendrobium zarówno z wyglądu kwiatów, jak i formy poprowadzenia takie mocno japońskie w wyrazie - chociaż może to kwestia ujęcia na ciemnym jednolitym tle
mnie również fascynuje odcień tej hybrydy phalenopsisa - czy to jest taki pudrowo-cielisty róż czy raczej żółty i bladoróżowy oddzielnie? w każdym bądź razie przepiękny!
mnie również fascynuje odcień tej hybrydy phalenopsisa - czy to jest taki pudrowo-cielisty róż czy raczej żółty i bladoróżowy oddzielnie? w każdym bądź razie przepiękny!
Kuba
- Karnova
- 1000p
Witajcie
kahim Hybrydka w rzeczywistości ma taki kolor, sama przyglądałam jej się parę razy
z niedowierzaniem. Zdjęcie w pełni oddaje jej barwy. Co do dendrobium bardzo Mnie zaskoczyło jakże mile. Dziękuje
Callanthe Zgadzam się z Tobą kwiaty ma cudne szczególnie "gardełko"
Aniu Tak zakwitło na starej pseudobulwie młode jak na razie tylko są dla ozdoby może na wiosnę uraczą Mnie kwieciem Co do Twojego trzymam kciuki Moje długo obijało się w między czasie miało jakiś dziwny nalot na liściach ale na szczęście wyszło obronną ręką. Nie martw się Twoje zapomniane tez o sobie przypomni
kubus2015 Witam Cię u Mnie Dziękuję za te przemiłe słowa co do dendrobium zgadzam się z Tobą "mieszańce" są cudne. Co do hybrydy jak już wyżej napisałam jej kolor jest taki sam jak na zdjęciu, bardziej jest to pudrowo-cielisty róż. Stwierdzam jedno warto było czekać te 4 lata.
Pozdrawiam
kahim Hybrydka w rzeczywistości ma taki kolor, sama przyglądałam jej się parę razy
z niedowierzaniem. Zdjęcie w pełni oddaje jej barwy. Co do dendrobium bardzo Mnie zaskoczyło jakże mile. Dziękuje
Callanthe Zgadzam się z Tobą kwiaty ma cudne szczególnie "gardełko"
Aniu Tak zakwitło na starej pseudobulwie młode jak na razie tylko są dla ozdoby może na wiosnę uraczą Mnie kwieciem Co do Twojego trzymam kciuki Moje długo obijało się w między czasie miało jakiś dziwny nalot na liściach ale na szczęście wyszło obronną ręką. Nie martw się Twoje zapomniane tez o sobie przypomni
kubus2015 Witam Cię u Mnie Dziękuję za te przemiłe słowa co do dendrobium zgadzam się z Tobą "mieszańce" są cudne. Co do hybrydy jak już wyżej napisałam jej kolor jest taki sam jak na zdjęciu, bardziej jest to pudrowo-cielisty róż. Stwierdzam jedno warto było czekać te 4 lata.
Pozdrawiam
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Karnova
- 1000p
Witajcie
Chciałabym się z Wami podzielić Moim (Naszym) małym eksperymentem mam nadzieję że falkom będzie dobrze Tak po za tym są to Moje dwa nowe zakupy, kolor nie znany bo po promocyjnej cenie 5zł/szt.
Przed
i po upiększeniu, oświetlenie w tej formie tymczasowe Fotograf intensywnie obmyśla plan zamontowania świetlówki.
Pozdrawiam
Chciałabym się z Wami podzielić Moim (Naszym) małym eksperymentem mam nadzieję że falkom będzie dobrze Tak po za tym są to Moje dwa nowe zakupy, kolor nie znany bo po promocyjnej cenie 5zł/szt.
Przed
i po upiększeniu, oświetlenie w tej formie tymczasowe Fotograf intensywnie obmyśla plan zamontowania świetlówki.
Pozdrawiam
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
Super!!
A świetlówkę proponuję powiesić na belce akwarystycznej... Podeślę na PW
A świetlówkę proponuję powiesić na belce akwarystycznej... Podeślę na PW
- Karnova
- 1000p
Kasiu dzięki za docenienie trudu aranżacji Co do belki akwarystycznej dzięki za pomysł ale szkoda do takiego szkraba 5l kupować belki, wolałabym do większego baniaka chociaż nie powiem wygodnie by było szkoda tylko że ceny kosmiczne
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kahim
Aaa.... to są miniaturki? Myślałam, że to duże storczyki w nieco większym niż 5 l. zbiorniku To proponuję zrobić nóżki na świetlówkę z dwóch wieszaków
Ta obudowa ma jakąs szybkę zaslaniającą świtlówkę?
Ta obudowa ma jakąs szybkę zaslaniającą świtlówkę?
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Super to wygląda Myślę, że będzie im dobrze, tylko mi w zimę mokry keramzyt pokrył się pleśnią... Dlatego zrezygnowałam z mokrego keramzytu w szkle Na lato do tego wrócę.
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko okej
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko okej
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
super pomysł i śliczne zdjęcia na tle tej tapety! miniaturki wyglądają super, mają piękne i jędrne listki, myślałam na początku, że to jakieś botaniki, zwłaszcza ten z prawej U mnie często botaniczne maluchy mają właśnie takie pofalowane listki