Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Też mam Margo :D
I jestem z niej bardzo zadowolona. U mnie chryzantemy to jedyne kwaity, które jeszcze u mnie wyglądają najlepiej
Mam 4, ale jedna jeszcze nie zakwitła. Chyba wymienię ją na taką, która zaczyna kwitnąć wczesniej
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Chryzantemki niech żyją jak najdłużej bo są cudowne,. ;:138 ;:138
Masz jeszcze marcinki? moje to tylko nasiona mają i do ścięcia zostały. :;230
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

O tej porze roku to właśnie chryzantemy i astry jesienne ubarwiają nasze ogrody ;:138 Twoje są piękne ;:138
U mnie przymrozek nic złego nie uczynił, ale ja mam ogród w środku osiedla, pomiędzy blokami,więc zawsze trochę cieplej jest.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Miałam kiedyś gazanie na balkonie. Były bardzo wytrwałe. Twoje tylko mnie utwierdziły w przekonaniu, że muszę spróbować w przyszłym sezonie posadzić je do gruntu.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Nie do wiary, przymrozek ominął Twój ogród...chryzantemy, astry są nie naruszone :?: U mnie już prawie nic nie kwitnie, nawet drzewka liściaste zgubiły już liście :roll:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chryzantemki ,marcinki kolorowa jesień ,moje marcinki szybko przekwitły ,chryzantem jeszcze nie mam ,może na drugi rok zaproszę je do ogrodu,pozdrawiam Aniu :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Bardzo ładna ta chryzantema Pink Lady ;:108
U mnie po dwóch nocach przymrozków większość kwiatów zważył mróz ;:174 Tylko marcinki się nie dają i kwitną dalej :wink:
Jak tam, różyczki już przyszły do Ciebie?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Czytam że wszędzie już przymrozki docierają, u mnie na szczęście jeszcze ciepło. Nawet dipladenia jeszcze kwitnie i nie wiem co mam z nią zrobić , bo w gruncie siedzi.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

beacia0088-Beatko Ja dopiero chryzantemki w ubiegłym roku kupiłam 3 i to one już kwitną .W tym roku przybyła jedna. Ale jeszcze myślę,że kilka przydałby się,żeby było więcej kolorów w późnej jesieni :)
kolorów z dnia na dzień coraz mniej i mniej :(
Tulap-MateuszuMoże masz inna odmianę dębu :)
mati1999-Mateuszu Na dębach to ja się nie znam.

TajeczkoOj, już dalie poszły. Chryzantemki jeszcze kolorki mają. Chciałoby się,żeby tak chociaż one były długo w ogrodzie z kwitnienie. a jak będzie zobaczymy.Szkoda,że u ciebie było-7*,szkoda tych wszystkich kwiatów, kolorków :evil:

ASK_anulla-Anulka Może i tak, bo żółtych kolorów w ogrodzie, oprócz gazani jucz nie mam w ogrodzie :|

Margo2; Kasiula17;tesia39-Tereniu ;Anna11 ; gracha-Grażynko Może pobliski las chroni mój ogród od mroziku,ale zawsze to zależy z której strony ten mrozik idzie.
Moja Margo pierwszy raz tak kwitnie.Marcinki jeszcze u mnie tez kwitną i dobrze. ;:108
Mi jeszcze kilka chryzantemek się marzy :D

aneczka1979-Aniu Gazanie to twardzielki,Ja juz je sieję ze 2 - latka i do gruntu zawsze idą. :wink:

Dorotko350 U mnie już też nie wiele kolorków zostało.ale marcinki są .Na różyczki jeszcze czekam :wink:
W tym tygodniu ma być w miarę ciepło,więc trochę prac ogrodowych zrobię.I może te róże jak przyjdą to posadzę.

Tacca-Danusiu przymrozki już psuja ogrodowe roślinki, kwiatuszki,Coraz puściej się robi.Oj szkoda.
I fajnie,że jeszcze ci dipladenia jeszcze Ci kwitnie .niech na razie nacieszy twoje oczy.Teraz chyba nie będzie przymrozków,ale trzba uważać, bo to piękna roślinka :)

marcinki wciąż się nie poddają i kwitną dalej :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trojeść bulwiasta - fajne ma nasienniki
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu o kobei czytałam kiedyś, ale nie zimowałam jeszcze:
kobea pnąca w swojej ojczyźnie jest byliną, tak więc jeżeli mamy możliwość, możemy kobeę przezimować. Najłatwiej zrobić to przy uprawie kobei w pojemniku. Bardziej pracochłonnym będzie wykopywanie roślin rosnących w gruncie, ale warto wiedzieć, że również takie rośliny można przezimować. Na okres zimy wystarczy przenieść kobeę do jasnego pomieszczenia, zabezpieczonego przed mrozem, w którym temperatura wyniesie niewiele ponad 10°C. Oczywiście przed przeniesieniem kobei do pomieszczenia, ścinamy kilkumetrowe pędy, na wysokość kilkunastu centymetrów. Zimą ograniczamy podlewanie, uważając jednak, aby nie zasuszyć rośliny.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nasionka fajne ;:108
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ileż motyli ;:173 ;:215 cień też świetny :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Jeszcze marcinki ładne u Ciebie. Moje już przekwitły. Malinowy od Stasi jeszcze pokazał kolorki, ale on był przycięty mocno po posadzeniu, stąd spóźnienie. Mnie zaszokowałaś kwiatem jeżówki. Moje są zwyczajne, bezodmianowe, ale po niedzielnym przymrozku stoją już przemrożone kikuty.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”