Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach - cz.VI
Oj Justynko jak pięknie Irysy przepiękne, truskawki my też zajadamy Pomidory, zioła no żyć nie umierać czekam na dalsze zdjęcia
Wow ile irysów pamiętam jak byłem mały i jak jeździłem do prababci na wieś miała irysy zawsze kiedy kwitły było przy nich pełno os i pszczół więc zawsze chciałem żeby je ktoś skosił Ale twoje iryski pięknie kwitną doodads najładniejszy
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, iryski cudowne ,no i ilość odmian imponująca .
Ostrojowate coś w sobie mają , mnie ostatnio też ciągnie w ich stronę .
Episcia Jim's Moody Rock ma uroczego kwiatuszka . Moje episcie mają przysuszone listki,
już nie wiem gdzie je postawić żeby im dogodzić .Teraz stoją na poddaszu ,może im tam za gorąco .
Truskaweczki apetyczne ,no i swoje ,więc najlepsze Buraczki i pomidorki też ładnie Ci rosną .
Ja mam kilka pomidorów w gruncie ,już mają kwiatki
Ostrojowate coś w sobie mają , mnie ostatnio też ciągnie w ich stronę .
Episcia Jim's Moody Rock ma uroczego kwiatuszka . Moje episcie mają przysuszone listki,
już nie wiem gdzie je postawić żeby im dogodzić .Teraz stoją na poddaszu ,może im tam za gorąco .
Truskaweczki apetyczne ,no i swoje ,więc najlepsze Buraczki i pomidorki też ładnie Ci rosną .
Ja mam kilka pomidorów w gruncie ,już mają kwiatki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nowapasja- Masz rację, szkoda, że pojedynczy kwiat irysa kwitnie krótko. Na szczęście kwiatów jest dużo i dzięki temu, kwitnienia są długie.
Kto nie ryzykuje, ten nie ma
Nie boję się złodziei na działce. Mam działkę w bardzo spokojnej okolicy... w sumie to jest to cała ulica, która należy( a raczej działki należą) do jednej rodziny. Jedynie my i jedni nasi sąsiedzi jesteśmy "spoza rodziny".
Bardziej się obawiałam szkód wyrządzanych przez dzikie zwierzęta - przede wszystkim: sarny i dziki.
Od kiedy jest ogrodzenie, to zagrożenie zostało zniwelowane.
Renata1962- oj, do cudnej kolekcji irysków, to brakuje mi conajmniej ... dziesiąt odmian.
Ale staram się co roku zdobywać perełki z mojej listy chciejstw irysowej.
Lunar Lily White - należy do moich ulubieńców. Odratowałam tą odmianę z dwóch, naszczepionych listków.
Iwek- dziękuję w imieniu buraczków. Może na następny tydzień będzie już barszczyk z botwinką. Bo znów po burzy niedzielnej urosły te buraczki.
Iryski są w pełni kwitnienia
Halinkab- dziękuję ;)
Ja też teraz się zachwycam widokami i zapachami. Cudowny czas później wiosny i wczesnego lata, przyroda szaleje z rozwojem liści i kwiatów.
Gekoon- fajne skojarzenia z iryskami.
Pszczoły uwielbiam, o dziwo, gdy człowiek stoi sobie z pyłkiem między kłosami kwitnących irysów, to pszczoły chcą na nim siadać.
W ogóle nie żądlą.
Edyta 74- ja trzymam episcie albo w mnożarkach. Albo w doniczkach - w kuchni.Tam jest wyższa wilgotność powietrza i lepiej znoszą parapet.
Mam tylko dwie episcie, tyle wystarczy.
W tym roku zaczynam odbudowywać kolekcję storczyków, tzn. masdevallii i katlejek i dla nich trzeba mieć wolne miejsce na parapecie na zimę.
Życzę pomidorków z własnej uprawy ;)
Iryski sobie kwitną...myślę, że za około 10 dni będzie koniec ich kwitnień. Ale nie ma co się martwić, bo już mnóstwo pędów kwiatowych jest na... liliowcach
Skrętniki już na działce...zaraz po przywiezieniu...
Tak kończy każdy fiołkomaniak... ponad 60 fiołków na 120cm parapetu "upchane"
Jeden debiut fiołkowy - Rob's Lose Noodle
I jeden debiut hojowy - h. Rebecca
H. Sunrise w kwiatach...otworzone 6 baldachimków, wyprodukowane około 20 kolejnych
I może irysek jeden... Code Red
Kto nie ryzykuje, ten nie ma
Nie boję się złodziei na działce. Mam działkę w bardzo spokojnej okolicy... w sumie to jest to cała ulica, która należy( a raczej działki należą) do jednej rodziny. Jedynie my i jedni nasi sąsiedzi jesteśmy "spoza rodziny".
Bardziej się obawiałam szkód wyrządzanych przez dzikie zwierzęta - przede wszystkim: sarny i dziki.
Od kiedy jest ogrodzenie, to zagrożenie zostało zniwelowane.
Renata1962- oj, do cudnej kolekcji irysków, to brakuje mi conajmniej ... dziesiąt odmian.
Ale staram się co roku zdobywać perełki z mojej listy chciejstw irysowej.
Lunar Lily White - należy do moich ulubieńców. Odratowałam tą odmianę z dwóch, naszczepionych listków.
Iwek- dziękuję w imieniu buraczków. Może na następny tydzień będzie już barszczyk z botwinką. Bo znów po burzy niedzielnej urosły te buraczki.
Iryski są w pełni kwitnienia
Halinkab- dziękuję ;)
Ja też teraz się zachwycam widokami i zapachami. Cudowny czas później wiosny i wczesnego lata, przyroda szaleje z rozwojem liści i kwiatów.
Gekoon- fajne skojarzenia z iryskami.
Pszczoły uwielbiam, o dziwo, gdy człowiek stoi sobie z pyłkiem między kłosami kwitnących irysów, to pszczoły chcą na nim siadać.
W ogóle nie żądlą.
Edyta 74- ja trzymam episcie albo w mnożarkach. Albo w doniczkach - w kuchni.Tam jest wyższa wilgotność powietrza i lepiej znoszą parapet.
Mam tylko dwie episcie, tyle wystarczy.
W tym roku zaczynam odbudowywać kolekcję storczyków, tzn. masdevallii i katlejek i dla nich trzeba mieć wolne miejsce na parapecie na zimę.
Życzę pomidorków z własnej uprawy ;)
Iryski sobie kwitną...myślę, że za około 10 dni będzie koniec ich kwitnień. Ale nie ma co się martwić, bo już mnóstwo pędów kwiatowych jest na... liliowcach
Skrętniki już na działce...zaraz po przywiezieniu...
Tak kończy każdy fiołkomaniak... ponad 60 fiołków na 120cm parapetu "upchane"
Jeden debiut fiołkowy - Rob's Lose Noodle
I jeden debiut hojowy - h. Rebecca
H. Sunrise w kwiatach...otworzone 6 baldachimków, wyprodukowane około 20 kolejnych
I może irysek jeden... Code Red
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Oj,piękne iryski .Piękne.
Szałwia lekarska i u mnie kwitnie.Całkiem ładna,tylko trudno zrobić jej dobre zdjęcie.Miałam jedną dużą i wywaliłam,bo za duża była.Na jej miejsce posadziłam chyba ze 3 .W tym roku zakwitły maluchy.I ciasno się znowu robi
Szałwia lekarska i u mnie kwitnie.Całkiem ładna,tylko trudno zrobić jej dobre zdjęcie.Miałam jedną dużą i wywaliłam,bo za duża była.Na jej miejsce posadziłam chyba ze 3 .W tym roku zakwitły maluchy.I ciasno się znowu robi
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Śliczna sunrise o takiej marzę A co masz w pudełkach plastikowych?
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko,piękna sesja przepięknych irysów są naprawdę zjawiskowe
Skrętniki,fiołki i hoje równie piękne a wszystkie roślinki tradycyjnie już super zaprezentowane
Pozdrówka
Skrętniki,fiołki i hoje równie piękne a wszystkie roślinki tradycyjnie już super zaprezentowane
Pozdrówka
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Justynko - poza tym, że jesteś skrętnikową, hojową, iryskową,
to jeszcze fiołkową maniaczką
Czekam na wysyp kolorowych irysków
to jeszcze fiołkową maniaczką
Czekam na wysyp kolorowych irysków
Pozdrawiam i zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Zrobiłam wielkie oczy na widok parapetu.
Naprawdę trzeba by zdolnym by tak zdgrabnie je upchnąć.
H. Sunrise piękna i dorodna.
Naprawdę trzeba by zdolnym by tak zdgrabnie je upchnąć.
H. Sunrise piękna i dorodna.
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Śliczny irysek ależ ogromna hoja Sunrise,a fiołki podziwiam Cię za nie
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Ale, ale - ja tam widzę jeszcze luzy pomiędzy fiołkami, jakby co, to mała reorganizacja i jeszcze kilka wejdzie
Skrętniki na działce osłonięte od deszczu stoją? Bo nie doczytałam, czy na nie pada bezpośrednio, czy nie.
Skrętniki na działce osłonięte od deszczu stoją? Bo nie doczytałam, czy na nie pada bezpośrednio, czy nie.
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
No nie Justynko, chyba przebiłaś wszystkich ilością Fiołków na jednym parapecie Ale jak mi się to podoba... Uwielbiam takie ładne i zdrowe Fiołeczki a te małe doniczki z malutkimi jeszcze Fiołkami też skradły mi serce
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Justynko ten parapet z zawartościa chętnie bym do siebie przeniosła ja mam około 30 i wydawało mi się że ile tu tego - stwierdzam mój parapet skromniutko wygląda przy Twoim
irys ma śliczny kolor.
irys ma śliczny kolor.