Ania Zuzia i Chłopaki cz.5
- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.5
Strasznie dużo masz tych pomidorków . Ja już wyleczyłam się z takich wysiewów. Za dużo potem pracy z nimi, a sama sadze do gruntu ok. 30 krzaków. Od 2 lat ograniczam wysiewy. Z lenistwa . Ja również stosuję kupeczki, tylko dziurki robię rozgrzanym gwiździem .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam swoją działkę 4 rok. Jeszcze choruję na jakość i ilość. Może jak całkiem padną mi plecy to przestanę. Zobaczymy. Póki co porobiłam przez sobotę i niedzielę i bolą lędźwie. Muszę zrzucić te koszmarne kg. Muszę i to jak najszybciej. Piecze pod skórą i mam uczucie jakby coś mi łaziło po plecach. Po cesarce. Rozcięli mu dwa kręgi - mam rozszczepione od znieczulenia. Właśnie zaczynam odczuwać co to znaczy słuszny wiek i nieproporcjonalna do niego waga.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Aniu, siostro moja najdroższa, ja Cię błagam, Ty dbaj o siebie!!!!!
I mów mi szybko co siałaś już do ziemi. Ja nie mam pojęcia co już mogłabym posiać.
I mów mi szybko co siałaś już do ziemi. Ja nie mam pojęcia co już mogłabym posiać.
- wielkakulka
Dorotko kochana, możesz siać już marchewkę, pietruszkę, cebulę, szpinak, szczaw. ja nie sadzę, ale sąsiedzi ziemniaki sadzili.
Za wcześnie jest na buraczki, fasolkę, ogórki i cukinie - to jeszcze nie.
Dbać ... staram się, ale wiesz jak to jest. Najwięcej na głowie kobiety. Facet myśli, że jak pojedzie do pracy to obowiązek odbębniony. Z drugiej strony mój ciągle cos ma, więc mam ogromne wyrzuty, jak chcę, żeby cos zrobił. Proszę go o niewiele rzeczy.
Za wcześnie jest na buraczki, fasolkę, ogórki i cukinie - to jeszcze nie.
Dbać ... staram się, ale wiesz jak to jest. Najwięcej na głowie kobiety. Facet myśli, że jak pojedzie do pracy to obowiązek odbębniony. Z drugiej strony mój ciągle cos ma, więc mam ogromne wyrzuty, jak chcę, żeby cos zrobił. Proszę go o niewiele rzeczy.
- wielkakulka
Wczoraj wyplewiłam jedno poletko truskawek. Został mi truskawkowy kwadrat i kwiaty w rogu ogrodu. Reszta OK. Część czosnku zaczyna mi żółknąć. Nie wiem czy za długo był okryty igliwiem. Czy coś go podżera.
Dostałam smsa, że kurier jedzie z paczką-będę miała nowe sadzenie.
Dostałam smsa, że kurier jedzie z paczką-będę miała nowe sadzenie.
- Dorota71
- Kontakt:
A pogodę do sadzenia masz piękną!
- wielkakulka
Tak Dorotko. Pogoda cudna. Pewnie dlatego boli mnie wszystko, dziś na czworaka plewiłam. Rozsypało się moje iglo, a właściwie tipi-bo drewniane. Mężu rozebrał badyle i zmodernizowaliśmy zamysł na namiot z pnączy. Teraz będzie zaułek w kształcie podkowy z wysokich traw. Pod modrzewiami krzewy pięciornika dla ozdoby. Z przodu sadzonki piwonii - żółtej i pomarańczowej. A po środku róża. Jutro wsadzę tam jeszcze lilie drzewiaste. Kilka orientalnych i azjatyckich. Niech rosną. Jutro mogę kilka godzin pogrzebać w ziemi, ale muszę iść wcześnie.
Klombik z rojnikami
Oznaki wiosny
Klombik z rojnikami
Oznaki wiosny
- Dorota71
- Kontakt:
Jaką trawę sadziłaś w tej podkowie?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz Aniu plany, fajnie ta podkowa wyglądać będzie
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajny pomysł z tą podkową
Będzie pięknie.
Będzie pięknie.
- wielkakulka
Dzięki śliczne za miłe słowa.
Dorotko - nie mam bladego pojęcia. Kupiłam od forumki w ubiegłym roku, jesienią. Sprawdzałam tylko czy będzie wysoka, wybierałam taka 1,80 - 2,00 metrów. Na 100% nie mam trawy pampasowej.
Dorotko - nie mam bladego pojęcia. Kupiłam od forumki w ubiegłym roku, jesienią. Sprawdzałam tylko czy będzie wysoka, wybierałam taka 1,80 - 2,00 metrów. Na 100% nie mam trawy pampasowej.
- Dorota71
- Kontakt:
Aniu, ja tak dopytuję bo sama sadziłam dwa tygodnie temu kilka metrów trawy. Ponoć miskant olbrzymi. Ma mieć coś koło 3 metrów, zobaczymy. Dostałam same korzonki. Ale widać już kiełki. Ponoć trzeba ja w suche lato podlewać, ale czegóż nie trzeba jak deszczu nie ma?
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
zamysły i plany oraz czyny Aniu u Ciebie widać zobaczymy jak burza kwiatów zakwitnie a trawki będą szumieć