Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 17:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Ja też w obronie Nie mam zdjęcia swojego megagrona, ale mój też bardziej gruszkowaty, rachityczny (prowadzę go na dwa pędy do trzeciego grona - potem ogławiam) o bardzo dużych gronach i z szarą. Mimo wszystko, co roku zostawiam jeden krzak. Po zerwaniu długo nadaje się do jedzenia, nie kapcanieje i jak dla mnie jest idealny do kanapek do pracy i w podróży - taki na raz do zgryzienia No i moja kandydatka na synową lubi jego smak (nie malinowe, nie czarne, a właśnie megagron). Pozdrawiam Beata
pozdrawiam zielono Beata!
Wymienię
Wymienię
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje koktailowe dopiero zaczynają dojrzewać
pokusa
nie znam nazw
tutki fiutki dopiero zaczynają dostawać kolorku i Bałoto też będzie
to moje pierwsze w tym roku
pokusa
nie znam nazw
tutki fiutki dopiero zaczynają dostawać kolorku i Bałoto też będzie
to moje pierwsze w tym roku
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Dlaczego te zielone pomidory zostały zerwane ?
pzdr
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Pospadały przy podwiązywaniu bo ciężkie krzywaniemzaczory sama nie dałam rady z podwiązywaniem.
a czy ktoś pozna co to za odmiana tych pomidorków, bo pomyliłam oznaczenia jeszcze nie wszystkie dojżewają
czy to[ Bałoto
]może być
Tutki Fiutki jest dużo
owocu
co to chyba nie papryka
nie wiem
jaka ich nazwa nie wiem pomieszałam nazwy proszę może ktoś wie tyle spadło przy podwiązaniu
a czy ktoś pozna co to za odmiana tych pomidorków, bo pomyliłam oznaczenia jeszcze nie wszystkie dojżewają
czy to[ Bałoto
]może być
Tutki Fiutki jest dużo
owocu
co to chyba nie papryka
nie wiem
jaka ich nazwa nie wiem pomieszałam nazwy proszę może ktoś wie tyle spadło przy podwiązaniu
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Niestety, ja żadnego wyżej pokazanego pomidorka nie rozpoznaję.
Co do koktajlówek, w tym roku u mnie dziwne zjawisko: mają mało owoców. W ub.r. miałam 12 krzaków i nie miałam co robić z nadmiarem urodzaju, dzieci nie dały rady wyjeść, dużo rozdawałam, dużo poszło do przecierów. W tym roku mam 9 krzaczków i brakuje dla dzieci, my z mężem wcale ich nie jemy.
Pomidory wielkoowocowe są plenne jak zazwyczaj, w zależności od gatunku, tylko koktajlówki strajkują.
Co do koktajlówek, w tym roku u mnie dziwne zjawisko: mają mało owoców. W ub.r. miałam 12 krzaków i nie miałam co robić z nadmiarem urodzaju, dzieci nie dały rady wyjeść, dużo rozdawałam, dużo poszło do przecierów. W tym roku mam 9 krzaczków i brakuje dla dzieci, my z mężem wcale ich nie jemy.
Pomidory wielkoowocowe są plenne jak zazwyczaj, w zależności od gatunku, tylko koktajlówki strajkują.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Ten pierwszy to chyba Michael Pollan
-
- 100p
- Od: 23 sty 2013, o 19:22
Moje koktajlówki w tym roku też nie mają dużo owoców .
Seba, piękny zółto-czerwony zbiorek, posadź sobie w przyszłym roku Sungolda, to będziesz miał jeszcze pomarańczowe.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
orlik775 ma Sungolda, on na dnie był tego pudełka
O jest! teraz widzę, na dnie, okrągły ciemnożółty. Kolor mnie zmylił. Ja zrywam go, gdy jest pomarańczowy. Mam 2 krzaczki, ale mało plenny, jakoś ta tegoroczna pogoda nie jest łaskawa dla moich koktajlówek. Jak dla mnie, to najsmaczniejszy z moich koktajlówek! W przyszłym roku posadzę 4 krzaczki.
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Ja tam na brak koktajlówek nie narzekam, mam K 14/1 czyli winogronka, Sungolda F2 i Chernyi Mavr
Winogronek w dniu dzisiejszym wygląda tak:
Winogronek w dniu dzisiejszym wygląda tak:
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
A moje koktajlówki w fazie rozsady trafiło i nie miałam nic , a megagrona , koralika i jeszcze kilka posiałam , i nie mam żadnego nasionka na przyszły rok
Bożena