Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Już troszkę zorientowałam się co słychać w twoim ogrodzie. Malwy będę siać tylko pojedyńcze odmianę Samba bo pełne nie dojechały.
Agata
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Margolciu pryskam rośliny gnojówkami z pokrzyw, skrzypu z mydłem potasowych, od czasu do czasu wywarem z nikotyny więc mszyc jak się pojawią jest naprawdę niewiele idąc przez ogród patrzę czy są,,, to przeciągam delikatnie rękawiczką przez wierzchołek i ściągam to co przybyło Na śliwkach i w ogóle na drzewach nie mam mszyc, jedynie na bobie i różach. Pojawiają się czasem na innych roślinach towarzyszących np. na rumianku i tam niech sobie siedzą bo gdzieś muszą być, coś biedronki i inne muszą jeść
O pelargoniach Iwonka już napisała, ja też tak robię chociaż nie co roku, ale warto
Życzę żeby wyjazd na wieś nastąpił jak najszybciej
Olu ja się wcale nie dziwię, że nie masz czasu ! przy tylu obowiązkach
Zapraszam kiedy tylko będziesz mogła, bo każda Twoja wizyta mnie cieszy
Iwonko nie mam szklarni tylko tunel, a dalie do tej pory jak ukorzeniałam w doniczkach to parę sztuk, niestety liczba karp rośnie, a miejsca nie przybywa jednak często mokrą wiosną w mojej glinie karpy nie startowały a wręcz gniły. Nieraz jesienią wykopywałam i niewielkimi kiełkami
Z siewami to rzeczywiście przesadziłam a przecież to nie koniec
Marysiu nie bywasz na FO, a tu życie biegnie swoim rytmem. Wolisz inne towarzystwo, a tam przecież też trzeba codziennie zaglądać Wiosny jest tyle co w klimacie górskim może być na początku marca, w mieście jest cieplej to już wiemy
Agatko nie wiem czy z tej samej firmy co moje jeżówki? dzisiaj napisałam już niemiły list, bo ktoś sobie ze mnie robi..... wiesz co!
Zakupiliśmy dzisiaj dość dobre narzędzia w Ldl i znowu poprzycinałam drzewa i krzewy aż musiałam uciec do domu bo tak się dobrze cięło Teraz znowu mam porządek do zrobienia
Pod wieczór zrobiło się przyjemnie i nawet pokazało się słońce i przestał mżyć deszczyk
a jako że wiosna się spóźnia to trzeba późne lato powspominać
I nie samymi kwiatkami ogrodnik żyje
Miłego wieczoru!
O pelargoniach Iwonka już napisała, ja też tak robię chociaż nie co roku, ale warto
Życzę żeby wyjazd na wieś nastąpił jak najszybciej
Olu ja się wcale nie dziwię, że nie masz czasu ! przy tylu obowiązkach
Zapraszam kiedy tylko będziesz mogła, bo każda Twoja wizyta mnie cieszy
Iwonko nie mam szklarni tylko tunel, a dalie do tej pory jak ukorzeniałam w doniczkach to parę sztuk, niestety liczba karp rośnie, a miejsca nie przybywa jednak często mokrą wiosną w mojej glinie karpy nie startowały a wręcz gniły. Nieraz jesienią wykopywałam i niewielkimi kiełkami
Z siewami to rzeczywiście przesadziłam a przecież to nie koniec
Marysiu nie bywasz na FO, a tu życie biegnie swoim rytmem. Wolisz inne towarzystwo, a tam przecież też trzeba codziennie zaglądać Wiosny jest tyle co w klimacie górskim może być na początku marca, w mieście jest cieplej to już wiemy
Agatko nie wiem czy z tej samej firmy co moje jeżówki? dzisiaj napisałam już niemiły list, bo ktoś sobie ze mnie robi..... wiesz co!
Zakupiliśmy dzisiaj dość dobre narzędzia w Ldl i znowu poprzycinałam drzewa i krzewy aż musiałam uciec do domu bo tak się dobrze cięło Teraz znowu mam porządek do zrobienia
Pod wieczór zrobiło się przyjemnie i nawet pokazało się słońce i przestał mżyć deszczyk
a jako że wiosna się spóźnia to trzeba późne lato powspominać
I nie samymi kwiatkami ogrodnik żyje
Miłego wieczoru!
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, jak zobaczyłam kociołek z gorącym jedzonkiem to aż się głodna zrobiłam.
- majalis2013
- 500p
Marysiu, nie z tej...dziwne że jeszcze nie załatwili twojej reklamacji . Brak w moim zamówieniu został uzupełniony i dodatkowo dostałam kilka torebek nasionek- gratisów.
Agata
- Maska
- Kontakt:
Danusiu bardzo lubię takie proste jedzenie ale jeszcze trochę musimy poczekać albo zrobić zapiekankę w piekarniku
Agatko walnęłam email i zawsze czekałam na odpowiedź parę dni, a teraz dostałam za chwilę. Bezczelni napisali że wysłali na drugi dzień i że nie doszedł list, no to odpowiedziałam że dziesiątki listów wysyłam i dostaję na FO zwykłych prio i nigdy za te cztery lata nie zdarzyło mi się żeby coś zginęło, najwyżej zwykły list szedł do 10 dni ale zawsze dochodziły! Olałabym tą torebkę nasion, ale bezczelność mnie wkurza!
Agatko walnęłam email i zawsze czekałam na odpowiedź parę dni, a teraz dostałam za chwilę. Bezczelni napisali że wysłali na drugi dzień i że nie doszedł list, no to odpowiedziałam że dziesiątki listów wysyłam i dostaję na FO zwykłych prio i nigdy za te cztery lata nie zdarzyło mi się żeby coś zginęło, najwyżej zwykły list szedł do 10 dni ale zawsze dochodziły! Olałabym tą torebkę nasion, ale bezczelność mnie wkurza!
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Oj tak Marysiu z takimi przyjemnościami musimy poczekać. Na razie pogoda nas nie rozpieszcza.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wstawiaj kochana to piękne NIEBO choćby codziennie
Wypatrzyłam u Ciebie różę Mozart-ale cudo.
Wypatrzyłam u Ciebie różę Mozart-ale cudo.
Pozdrawiam Ela
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Aż mi ślinka poleciała na takie pomidorki prosto z krzaczka.Kupnych nie jem .
MARYSIU ,o bodziszku napisałam u siebie .
MARYSIU ,o bodziszku napisałam u siebie .
- Maska
- Kontakt:
Danusiu będzie się ta wiosna ślimaczyć tak jak rok temu
Elu tak to Mozart uratowany, bo chciała go zdominować dziczka podkładka, ale wypatrzyłam jeden pęd mogący być Mozartem i był Niestety niebo nie chce być takie codziennie
Jolu a wiesz że ja też M czasem kupuje ale ja nie tknę, za to w lecie nie mogę doczekać swoich
Już biegnę poczytać
Elu tak to Mozart uratowany, bo chciała go zdominować dziczka podkładka, ale wypatrzyłam jeden pęd mogący być Mozartem i był Niestety niebo nie chce być takie codziennie
Jolu a wiesz że ja też M czasem kupuje ale ja nie tknę, za to w lecie nie mogę doczekać swoich
Już biegnę poczytać
- majalis2013
- 500p
Marysiu też nie znoszę bezczelności.
Coś się jednak z naszą PP dzieje, ostatnio na list z nasionami czekalam16 dni. A przesyłka priorytet od naszej Asi Cyganki z grzybkiem tybetańskim szedł prawie10 dni .
Coś się jednak z naszą PP dzieje, ostatnio na list z nasionami czekalam16 dni. A przesyłka priorytet od naszej Asi Cyganki z grzybkiem tybetańskim szedł prawie10 dni .
Agata
- Maska
- Kontakt:
Agatko wyjaśniłyśmy sobie z panią właścicielką i dała do zrozumienia, że to wina pracowników. Takie przedłużenia to wina niektórych urzędów pocztowych. Mają chyba za dużo dodatkowych obowiązków. Po moim widzę mniej pracowników dodatkowe rewiry i odczyty np. stanu liczników gazu
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Piękne fotki Marysiu . Ten floks to śni mi się po nocach - jest cudowny . Kociołek to aż mnie rozpalił i zrobiłam się głodna . Ach te róże . Wszystkie są wyjątkowe . Pozdrawiam .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dobry wieczór, Marysiu
Zmyliłaś mnie tym kociołkiem. Już myślałam, że Ty jako pierwsza zainaugurowałaś posiłki na świeżym powietrzu, a tu klapa, pic na wodę fotomontaż.
Trochę jeszcze przyjdzie nam poczekać na takie klimaty. Ale my cierpliwe człowieki, to poczekamy.
Kupiłaś sobie jakiegoś nowego floksika, ale nie pokazałaś, jakiego. To może pokaż, co?
Tymczasem bywaj i odpoczywaj.
Zmyliłaś mnie tym kociołkiem. Już myślałam, że Ty jako pierwsza zainaugurowałaś posiłki na świeżym powietrzu, a tu klapa, pic na wodę fotomontaż.
Trochę jeszcze przyjdzie nam poczekać na takie klimaty. Ale my cierpliwe człowieki, to poczekamy.
Kupiłaś sobie jakiegoś nowego floksika, ale nie pokazałaś, jakiego. To może pokaż, co?
Tymczasem bywaj i odpoczywaj.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.