Róże i nie tylko w ogrodzie Wioli
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i nie tylko w ogrodzie Wioli
Dziś kolejny piękny i ciepły dzień. Wszystko rośnie w oczach i zmienia się z dnia na dzień.
Robi się już nawet troszkę sucho. Gdyby tak spadł deszcz to zazieleniło by się migiem.
Odwiedziłam dziś miejscowy ryneczek i oprócz rozsad warzyw ( wczesnej sałaty, kapusty majowej i cebuli cukrowej) przytargałam kolejne bratki. Bardzo mi się te kwiatuszki podobają, szczególnie te drobne Udało mi się nawet kupić wymarzone błękitne, ale tylko 4 sztuki
Potem było wielkie sadzenie. Najpierw bratków a potem warzyw.
te cytrynowe też bardzo mi się podobają
dwukolorowe
lawendowe
błękitne
W ogrodzie magnolia rozpoczęła swoje przedstawienie
i trochę drobizny
Bozenko, jajka zrobiła Grażynka. Ależ ona cuda tworzy !
Pogoda ostatnio sprzyja i można podziałać w ogrodzie a wszystko rośnie w oczach.
Basiu, ja czosnki zamawiałam przez internet. Gdy je zobaczyłam po otwarciu paczki, to płakać mi się chciało. Szkoda mi było wyrzucać. Stwierdziłam że nic nie stracę sadząc je. Jak widać dobrze zrobiłam. Nadal widzę 11 sztuk na 15 posadzonych. Więcej chyba nie będzie, bo ten stan już od kilku dni się nie zmienia. Dobre jednak i to
Gabi ja ogólnie lubię ciemierniki - wszystkie. I te jednokolorowe i nakrapiane, puste i pełne. Marzę zeby obsadzić nimi jeszcze więcej miejsc w ogrodzie.
Aniu, też jestem ciekawa tych gigantycznych czosnków. Z niecierpliwością na nie czekam
Oby nas nie zawiodły, to jesienią postaram się powiększyć ich stan posiadania
Robi się już nawet troszkę sucho. Gdyby tak spadł deszcz to zazieleniło by się migiem.
Odwiedziłam dziś miejscowy ryneczek i oprócz rozsad warzyw ( wczesnej sałaty, kapusty majowej i cebuli cukrowej) przytargałam kolejne bratki. Bardzo mi się te kwiatuszki podobają, szczególnie te drobne Udało mi się nawet kupić wymarzone błękitne, ale tylko 4 sztuki
Potem było wielkie sadzenie. Najpierw bratków a potem warzyw.
te cytrynowe też bardzo mi się podobają
dwukolorowe
lawendowe
błękitne
W ogrodzie magnolia rozpoczęła swoje przedstawienie
i trochę drobizny
Bozenko, jajka zrobiła Grażynka. Ależ ona cuda tworzy !
Pogoda ostatnio sprzyja i można podziałać w ogrodzie a wszystko rośnie w oczach.
Basiu, ja czosnki zamawiałam przez internet. Gdy je zobaczyłam po otwarciu paczki, to płakać mi się chciało. Szkoda mi było wyrzucać. Stwierdziłam że nic nie stracę sadząc je. Jak widać dobrze zrobiłam. Nadal widzę 11 sztuk na 15 posadzonych. Więcej chyba nie będzie, bo ten stan już od kilku dni się nie zmienia. Dobre jednak i to
Gabi ja ogólnie lubię ciemierniki - wszystkie. I te jednokolorowe i nakrapiane, puste i pełne. Marzę zeby obsadzić nimi jeszcze więcej miejsc w ogrodzie.
Aniu, też jestem ciekawa tych gigantycznych czosnków. Z niecierpliwością na nie czekam
Oby nas nie zawiodły, to jesienią postaram się powiększyć ich stan posiadania
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiola Ty szczęściaro,udało Ci się kupić błękitne bratki Stoją na stoliczku białym,czyżby na maszynie? Ja niestety pomimo moich kilku prób nie spotkałam nigdzie
Popatrzę sobie zatem u Ciebie:) Do tego pokaz magnolii jakże bujnie kwitnącej,można się rozmarzyć
U mnie dziś chłodniej,ale nie pada,masz rację,przydał by się deszczyk.Dopiero rośliny poszłyby w górę.
Ja dziś podjechałam do Kik.Łudziłam się,że będzie na mnie czekał koszyk wiklinowy,który zobaczyłam u jednej z dziewczyn w wątku.
No nie mam szczęścia do tych gadżetów
Buziaki na koniec
Popatrzę sobie zatem u Ciebie:) Do tego pokaz magnolii jakże bujnie kwitnącej,można się rozmarzyć
U mnie dziś chłodniej,ale nie pada,masz rację,przydał by się deszczyk.Dopiero rośliny poszłyby w górę.
Ja dziś podjechałam do Kik.Łudziłam się,że będzie na mnie czekał koszyk wiklinowy,który zobaczyłam u jednej z dziewczyn w wątku.
No nie mam szczęścia do tych gadżetów
Buziaki na koniec
-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiolu Twoje ciemierniki są obledne, czy przygotowywalas im specjalne podłoże, u mnie nie chcą rosnąć
W ogóle przylaszczki i zawilce też piękne u Ciebie, zauważyłam też żywiec, też go miałam ,ale ubiegłej zimy zniknął i juz go nie mam
Bardzo lubię Twój ogród
W ogóle przylaszczki i zawilce też piękne u Ciebie, zauważyłam też żywiec, też go miałam ,ale ubiegłej zimy zniknął i juz go nie mam
Bardzo lubię Twój ogród
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Wiolu masz rację deszczu brakuje bardzo ,ja już kilka dni podlewam ,bo normalnie popiół na rabatach Na dziś zapowiadali deszcz ale ani go widu ani słychu
Wiosna u Ciebie na całego Bratki śliczne ,szczególnie te błękitne jakie one mają piękne te buziaki
Zawile u mnie jeszcze daleko za twoimi Bardzo mi się podoba twój biały ciemiernik ,kupowałaś gdzieś w szkółce czy markecie?
Wiosna u Ciebie na całego Bratki śliczne ,szczególnie te błękitne jakie one mają piękne te buziaki
Zawile u mnie jeszcze daleko za twoimi Bardzo mi się podoba twój biały ciemiernik ,kupowałaś gdzieś w szkółce czy markecie?
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu,wiosna śmiga u ciebie Te ciepłe słoneczne dni podarowały nam tyle radochy.Coraz więcej kwiatów i zieleni w około.
Batki piękne i to jakie piękne kompozycje zrobiłaś.
Problem tylko z deszczem u mnie też,bo nie mam jak nawożenia trawy zrobić.Może jutro coś pokropi i uda się rozsypać nawóz.
Batki piękne i to jakie piękne kompozycje zrobiłaś.
Problem tylko z deszczem u mnie też,bo nie mam jak nawożenia trawy zrobić.Może jutro coś pokropi i uda się rozsypać nawóz.
Pozdrawiam Magda
Cudne masz ciemierniki, pozostałe roślinki bardzo delikatne, takie subtelne.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Wiola, bardzo przyjemnie oglądać twoją wiosnę. Śnieżniki dopiero odkrywam, ale już wiem, że nie obejdzie się bez dosadzenia na jesień - niesamowite są
Te czosnki to zamawiałaś na necie? nie próbowałaś robić reklamacji?
Ciemierniki
Te czosnki to zamawiałaś na necie? nie próbowałaś robić reklamacji?
Ciemierniki
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
O rany, ależ masz mnóstwo cudnych kwitnień Napatrzeć się nie można
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Wiolu . Cudna ta magnolia , pięknie kwitnie . Masz pełno kwitnących roślin i jest dzięki nim u Ciebie sporo koloru . Jajeczka wyglądają bardzo ładnie , czy one są z drewna ?? Brateczki masz w przepięknych kolorach , te błękitne . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę .
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wiolu, ja czosnki kupowałam w markecie, dokładnie oglądałam, albo tak mi się wydawały, bo kilka było żabowatych, no cóż... ale te co wschodzą, wyszły to potęga! Ciekawa jestem kwitnienia
Ciemierniki masz zjawiskowe, a brateczki piękne! Te ich buziaczki takie uśmiechnięte
Ciemierniki masz zjawiskowe, a brateczki piękne! Te ich buziaczki takie uśmiechnięte
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu, błękitnych bratków jak na lekarstwo. Na kilkunastu sprzedających miał je tylko jeden pan. Wzięłam ostatnie cztery sztuki. Już chyba dam sobie spokój w tym roku z bratkami. Niech się rozbujają te, które mam a w maju dosadzę inne jednoroczne
Koszyk z bratkami ustawiłam na stoliczku z maszyny. Pewnie ustawienie będę w sezonie zmieniać co chwila
Ja w Kiku chyba widziałam te koszyki, ale wydawały mi się bardzo liche i nie wzięłam. Teraz żałuję, bo cena była całkiem przystępna.
Bożenko, nie przygotowuję specjalnie ziemi pod ciemierniki. U mnie jest glina, ale sadzę je pod krzewami. Tam ziemia jest luźniejsza, taka bardziej leśna, ponieważ nie sprzątam spod krzewów liści, tylko daję im się rozłożyć. Jest tam fajna mięciutka ściółka, jak w lesie.
W podobnej ziemi rosną też moje zawilce gajowe i żywiec.
Tolinko u nas zapowiadali deszcz już od poniedziałku. W sobotę spięłam się i rozrzuciłam nawóz i czekałam na deszcz. Dopiero dziś popadało. Właśnie teraz od godziny pada i niech pada nawet całą noc a rano ma wyjść piękne słoneczko
Ciemierniki kupowałam u nas na targu i na targach ogrodniczych. Mam też kilka własnych siewek
I jak tam Magduś popadało ? U mnie właśnie leje
Te miniaturowe braki lubię najbardziej. Tych 'normalnych' już kilka lat nie kupuję. Te słodnie miniaturki są tak śliczne, ze oprzeć się nim nie mogę
Pashmina dziękuję
Sabinka, czosnki zamawiałam w necie, już nie będę pisać gdzie, ale to popularny sklep wśród forumowiczów. Reklamację napisałam, ale mi nic nie odpisano
Ja na jesieni będę dosadzać chyba krokusy i czosnki i może te iryski żyłkowane.
Małgosiu, u Ciebie też wszystko pięknie kwitnie
Ewelinko, magnolie uwielbiam, i gdyby nie to że rosną potężne, to zasadziła bym ich dużo, dużo więcej. W ubiegłym roku kupiłam sobie trzy, ale żadna z nich nie zakwitnie. No cóż, trzeba cierpliwie czekać.
Jajeczka są z wydmuszek jaj gęsich. Cudne są
Basiu, niesamowicie jestem ciekawa tych naszych czosnków. Już nie mogę sie doczekać kiedy zaczną kwitnąć i każdy będzie pokazywał swoje i będziemy porównywać Mam nadzieję, że spełnią nasze oczekiwania i jesienią będziemy dokupywać.
Sangwinarie to mistrzynie przekwitania. Szkoda, bo są bardzo piękne.
Mam pytanie do różomaniaczek. Czy macie takie róże pnące, albo i inne, które podczas cięcia ciężko było ocenić jak przezimowały i do tej pory nie zaczęły puszczać pąków ?
Niepokoi mnie i to bardzo stan Jasminy i Eden Rose
Wydawało mi się że coś z tych pędów powinno być, ale z każdym dniem moje nadzieje słabną. Przycięte boczne krótkopędy raczej na bank suche a z głównych nic nowego nie wyrasta. Zastanawiam się czy nie użyć Asahi. Załamię się jak moja Edenka wymarzła
Koszyk z bratkami ustawiłam na stoliczku z maszyny. Pewnie ustawienie będę w sezonie zmieniać co chwila
Ja w Kiku chyba widziałam te koszyki, ale wydawały mi się bardzo liche i nie wzięłam. Teraz żałuję, bo cena była całkiem przystępna.
Bożenko, nie przygotowuję specjalnie ziemi pod ciemierniki. U mnie jest glina, ale sadzę je pod krzewami. Tam ziemia jest luźniejsza, taka bardziej leśna, ponieważ nie sprzątam spod krzewów liści, tylko daję im się rozłożyć. Jest tam fajna mięciutka ściółka, jak w lesie.
W podobnej ziemi rosną też moje zawilce gajowe i żywiec.
Tolinko u nas zapowiadali deszcz już od poniedziałku. W sobotę spięłam się i rozrzuciłam nawóz i czekałam na deszcz. Dopiero dziś popadało. Właśnie teraz od godziny pada i niech pada nawet całą noc a rano ma wyjść piękne słoneczko
Ciemierniki kupowałam u nas na targu i na targach ogrodniczych. Mam też kilka własnych siewek
I jak tam Magduś popadało ? U mnie właśnie leje
Te miniaturowe braki lubię najbardziej. Tych 'normalnych' już kilka lat nie kupuję. Te słodnie miniaturki są tak śliczne, ze oprzeć się nim nie mogę
Pashmina dziękuję
Sabinka, czosnki zamawiałam w necie, już nie będę pisać gdzie, ale to popularny sklep wśród forumowiczów. Reklamację napisałam, ale mi nic nie odpisano
Ja na jesieni będę dosadzać chyba krokusy i czosnki i może te iryski żyłkowane.
Małgosiu, u Ciebie też wszystko pięknie kwitnie
Ewelinko, magnolie uwielbiam, i gdyby nie to że rosną potężne, to zasadziła bym ich dużo, dużo więcej. W ubiegłym roku kupiłam sobie trzy, ale żadna z nich nie zakwitnie. No cóż, trzeba cierpliwie czekać.
Jajeczka są z wydmuszek jaj gęsich. Cudne są
Basiu, niesamowicie jestem ciekawa tych naszych czosnków. Już nie mogę sie doczekać kiedy zaczną kwitnąć i każdy będzie pokazywał swoje i będziemy porównywać Mam nadzieję, że spełnią nasze oczekiwania i jesienią będziemy dokupywać.
Sangwinarie to mistrzynie przekwitania. Szkoda, bo są bardzo piękne.
Mam pytanie do różomaniaczek. Czy macie takie róże pnące, albo i inne, które podczas cięcia ciężko było ocenić jak przezimowały i do tej pory nie zaczęły puszczać pąków ?
Niepokoi mnie i to bardzo stan Jasminy i Eden Rose
Wydawało mi się że coś z tych pędów powinno być, ale z każdym dniem moje nadzieje słabną. Przycięte boczne krótkopędy raczej na bank suche a z głównych nic nowego nie wyrasta. Zastanawiam się czy nie użyć Asahi. Załamię się jak moja Edenka wymarzła
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiolu super stolik na maszynie Potrafisz wyczarować dekoracje.
Dobrze,że piszesz o koszykach z Kika,że słabej jakości,mniej będę żałowała Gdybym w sieci podobne zobaczyła to może i bym się skusiła,ale naprawdę nie ma Jak wchodzę na Pinteresta to takie oczy robię,jakie tam są piękne rzeczy.Polska jest daleko za murzynami
Pytasz o Edenkę? U mnie przezimowały dobrze,trochę podcięłam.Masz fotki?
U mnie Elfe podmarzła.Zobaczymy,czy zakwitnie,bo w tamtym roku nie miała ani jednego kwiatu.
Dobrze,że piszesz o koszykach z Kika,że słabej jakości,mniej będę żałowała Gdybym w sieci podobne zobaczyła to może i bym się skusiła,ale naprawdę nie ma Jak wchodzę na Pinteresta to takie oczy robię,jakie tam są piękne rzeczy.Polska jest daleko za murzynami
Pytasz o Edenkę? U mnie przezimowały dobrze,trochę podcięłam.Masz fotki?
U mnie Elfe podmarzła.Zobaczymy,czy zakwitnie,bo w tamtym roku nie miała ani jednego kwiatu.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wiolu
Piękna wiosna u Ciebie
Przejrzałam wątek od początku...śliczne róże, magnolia, ciemierniki
Będę zaglądać
Piękna wiosna u Ciebie
Przejrzałam wątek od początku...śliczne róże, magnolia, ciemierniki
Będę zaglądać