Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Co się dzieje z ta pogodą ?
Podpatrując u Ciebie z ciekawości chyba pojadę w weekend do siebie / przemieszać błoto/ i sprawdzić swoje najpierwsze zwiastuny...
Pięknie Ci kwitną storczyki!
Czym zasilasz?
Podpatrując u Ciebie z ciekawości chyba pojadę w weekend do siebie / przemieszać błoto/ i sprawdzić swoje najpierwsze zwiastuny...
Pięknie Ci kwitną storczyki!
Czym zasilasz?
- mimoza55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsze wiosenne kwiatuszki , tak nas uskrzydlają dają nam nadzieję ,że wiosna tuż,tuż W moim ogrodzie wszystko śpi
snem zimowym nawet pierwiosnki mają dopiero centymetrowe listeczki i nie chcą dalej się wychylać , brak słonka zimno
może i dobrze bo jeszcze zima nie odpuściła . Piękne masz storczyki , moje coś słabo kwitną w tym roku, coś je zaniedbałam.
snem zimowym nawet pierwiosnki mają dopiero centymetrowe listeczki i nie chcą dalej się wychylać , brak słonka zimno
może i dobrze bo jeszcze zima nie odpuściła . Piękne masz storczyki , moje coś słabo kwitną w tym roku, coś je zaniedbałam.
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz po niedzieli spore mrozy nocami!!! Może warto okryć coś delikatnego??? Śniegu nie będzie....
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Mariusz masz racje jak tak dalej pójdzie beda tulipany kwitnąć chyba, że zaopiekują się nimi wcześniej ślimaki bo kopców kreta mam już kilka.
Piotrek zapowiada zimę czyli i tak zle i tak niedobrze - fajnie by było gdyby pierzynka biała była już od początku grudnia nieco wymroziła robactwo. Wydaje mi się, że to będzie huśtawka w nocy przymrozek w dzień na plusie itd.w dodatku deszcz ze śniegiem
Piotrek zapowiada zimę czyli i tak zle i tak niedobrze - fajnie by było gdyby pierzynka biała była już od początku grudnia nieco wymroziła robactwo. Wydaje mi się, że to będzie huśtawka w nocy przymrozek w dzień na plusie itd.w dodatku deszcz ze śniegiem
Witaj Mariuszu Piękne ranniki Nie cieszą Cię? Ja jestem optymistką - w silne mrozy nie wierzę, a za niecałe 4 tygodnie będzie już marzec i wreszcie WIOSNA!
Mogą martwić jedynie wysokie stany rzek, ale miejmy nadzieję, że obejdzie się bez katastrof...
Pooglądałam Twoją działeczkę; widzę, że też lubisz jeżówki
Mogą martwić jedynie wysokie stany rzek, ale miejmy nadzieję, że obejdzie się bez katastrof...
Pooglądałam Twoją działeczkę; widzę, że też lubisz jeżówki
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Mariusz, w domu masz wiosnę , w ogrodzie wiosna - a tu zimę zapowiadają. Ciekawe jak to dalej będzie.
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Może trochę optymizmu w leję Będą mrozy nocami ale za to dużo słoneczka w dzień ma być A słoneczko w lutym mocno już świeci więc poczujemy pierwsze wiosenne promienie Noce coraz krótsze więc szybciej słoneczko zacznie ogrzewać nas i nasze roślinki Damy radę !!! I nasze roślinki również !!! Trochę mroziku się przyda
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Mariusz nie jest tak żle , piękne storczyki , kwitnące już ranniki , tylko się uśmiechać i wyglądać wiosny pozdrawiam
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Mariuszu...wyglądam wiosny a jakże, optymizm mnie także nie opuszcza. . Słoneczka u mnie jednak jak na lekarstwo. Za to dziś u mnie biała kaszka manna z nieba leciała . Jest na plusie więc i kaszki już nie ma. Czekam dalej wiosny.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też wierzę, że nie będzie tak źle, jak się nam wydaje. W ubiegłym roku było paskudnie, to w tym już nie może
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mariuszu . Muszę pochwalić Twoje storczyki, piękne są . Pogoda trochę pokręcona w tym roku. U mnie na szczęście nastała zima zgodnie z kalendarzem . Moje cebulowe już mocno ruszyły więc taka kołderka im teraz się przyda. Mrozów dużych nie ma ale mimo wszystko bezpieczniej. Na pewno nie będzie tak źle, luty szybko zleci i od marca zaczynamy ogrodowanie . Oby tylko pogoda pozwoliła. Pozdrawiam .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariuszu wiosna w pełni a mróz do Ciebie nie dojdzie, bo za oknem mam -8. Moje ranniki śpią i dobrze, bo śniegu jak kot napłakał. Z czego robisz wino? mam w domu winiarza i też dba o estetykę
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mariusz winkiem się poczęstowałam, lubię białe wytrawne. Najpierw zima nas połaskotała, a teraz już trochę postraszyła. Mam nadzieję, że przynajmniej trochę, śnieg zabezpieczył twoje wyrywne ranniki i iryska. Na pączkujące inne rośliny nic nie poradzimy. Powojniki przycięłam jesienią, bo będę je wykopywać wiosną, więc uśpione, ale u mnie chłodniej, niż u Ciebie. Swoje cebulowe dwukrotnie przysypywałam ziemią, a one i tak wyskoczyły. Śniegu napadało ponad 20 cm, więc pewnie przetrwają aktualne mrozy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam