Storczyki - Do zakochania jeden krok :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki - Do zakochania jeden krok :)
Na pewno jest szansa. Jest wiele możliwości.
Możesz go wsadzić do spaghnum i wstawić w ciepłe wilgotne miejsce lub przykryć folią aby miały dużo wilgoci w powietrzu.
Można zmieszać keramzyt z podłożem do storczyków.W ten sposób uratowałam mamy storczyka z jednym liściem i bez żadnego korzonka. Podłoże od czasu zwilżałam i był pod folią.
Też możesz poczytać u trzynastki jak ona reanimuje swoje w kamyczkach.
Powodzenia. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to śmiało pytaj.
Możesz go wsadzić do spaghnum i wstawić w ciepłe wilgotne miejsce lub przykryć folią aby miały dużo wilgoci w powietrzu.
Można zmieszać keramzyt z podłożem do storczyków.W ten sposób uratowałam mamy storczyka z jednym liściem i bez żadnego korzonka. Podłoże od czasu zwilżałam i był pod folią.
Też możesz poczytać u trzynastki jak ona reanimuje swoje w kamyczkach.
Powodzenia. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to śmiało pytaj.
- paulaa
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 paź 2009, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mogę pocieszyć.
Miałam identycznego storczyka, tylko listki miał jeszcze bardziej uschnięte. Wsadziłam do spaghnum, pod spód karamzyt z wodą, przykryłam folią ze storczyka (zrobiłam taki namiocik). Reanimacja długa, bo dopiero po 6 tygodniach wyszedł maleńki listek, a za nim korzonki. Teraz ma dwa 2 cm korzonki, a nowy listek rośnie w oczach.
Życzę powodzenia w reanimacji.
Miałam identycznego storczyka, tylko listki miał jeszcze bardziej uschnięte. Wsadziłam do spaghnum, pod spód karamzyt z wodą, przykryłam folią ze storczyka (zrobiłam taki namiocik). Reanimacja długa, bo dopiero po 6 tygodniach wyszedł maleńki listek, a za nim korzonki. Teraz ma dwa 2 cm korzonki, a nowy listek rośnie w oczach.
Życzę powodzenia w reanimacji.
Storczykowa, Joane , paulaa dziewczyny dzięki za dobre rady na pewno skorzystam. Dałyście mi jakąś nadzieję Wam się udało to ja też spróbuje może się uda.Bądzmy dobrej myśli.
na razie mam do dyspozycji kermazyt i ziemię do storczyków także zobaczymy.
A z dobrych wiadomości biały falek rozkwitł się w całości pstryknę fotkę to wstawie.
Pozdrawiam
A z dobrych wiadomości biały falek rozkwitł się w całości pstryknę fotkę to wstawie.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Nadrabianie zaległości w zdjęciach - rewelacja. Mi wpadł w oko różowo-landrynkowy to po prostu marzenie.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A może spróbuj z folią? Takie folie po Phalaenopsisach pewnie masz, możesz taką nałożyć na doniczkę. Co do keramzytu, jak dotąd użyłam tylko raz, 3 lata temu, ale storczyk puścił dużo nowych korzeni. To zalezy od samej rośliny, jedne się chętnie ukorzeniają, inne nie.chmara3 pisze:Storczykowa, Joane , paulaa dziewczyny dzięki za dobre rady na pewno skorzystam. Dałyście mi jakąś nadzieję Wam się udało to ja też spróbuje może się uda.Bądzmy dobrej myśli.
Pozdrawiam
storczyki
Aniu masz rację marzenie ale jak widać marzenia czasem się spełniają.
Storczykowa dzięki za rady czas pokaże czy się uda.
A teraz początek roku 2010 czyli biały falek w pełnym rozkwicie
Pozdrawiam
Storczykowa dzięki za rady czas pokaże czy się uda.
A teraz początek roku 2010 czyli biały falek w pełnym rozkwicie
Pozdrawiam
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Gratuluję wspaniałe są twoje storczyki mnie też już choroba dopadła I co ciekawe mam ich w sumie 7szt a wiem jak kwitną tylko 2 reszta z przeceny po kwitnieniu niby na etykietach bocznych są jakieś nazwy ale czy one coś znaczą np.Wit Flori Cultu , Rose Anthura , Redlip Microfior??
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Biały jest prześliczny... Taki delikatny, a te wąsy, te policzki... takie duże, wymyślne i kręcone.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Piękny ten białasek - jak dobrze się przyjrzeć to bielusieńki jak śnieg. Gratuluje kwitnienia.
Początek mojej przygody.
Storczyki
Dzięki Dziewczyny za odwiedziny i gratulacje
Mariolu jak Ci zakwitną to dopiero bedziesz miała niespodziankę kolorów razy 5 hehe fajnie.
To może trochę z zaległości Sabotkowych z tamtego roku:
Chciałam dodać,że on sobie tak na jednym pędzie dwa kwiatuszki wypuścił kwitł bardzo długo bo jak jeden opadał to rozkwitał się następny w górnej częsci pędu tutaj udało się, że były dwa jednocześnie
Pozdrawiam
Mariolu jak Ci zakwitną to dopiero bedziesz miała niespodziankę kolorów razy 5 hehe fajnie.
To może trochę z zaległości Sabotkowych z tamtego roku:
Chciałam dodać,że on sobie tak na jednym pędzie dwa kwiatuszki wypuścił kwitł bardzo długo bo jak jeden opadał to rozkwitał się następny w górnej częsci pędu tutaj udało się, że były dwa jednocześnie
Pozdrawiam
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
He he dzięki zmykam spać bo do pracy trzeba wstać.
Moje storczyki
Moje storczyki
Storczyki
Sylwio głowa do góry u mnie w tej chwili też Sabotki mają przestuj ale cieszę sie tym,że falki mają pędy i zaczynają rozkwitanie
Moje storczyki
Moje storczyki