Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Post »

Dziewczynki bez przesady już kiedyś próbowałam... ziemniaczki były (pomidorki i papryka też) tylko worki nie wytrzymały ;:306

Obrazek Obrazek

Ale tu jeszcze więcej doczytałam, wiec teraz będzie jeszcze lepiej ;:333 ...Tak myślę ;:131
https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 42&t=31571
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś podglądam codziennie, ale dopiero dziś dorwałam się do komputera. :) Podziwiam Twoją pracowitość i pomysłowość. Klamerki jako znaczniki, ;:215 a uprawę w słomie i workach będę podpatrywać. Produkcja nasion na taśmie, to już absolutny kosmos dla mnie. ;:180 Jestem niecierpliwa, więc nigdy bym się za to nie zabrała. :oops: Parapety się zazieleniły, więc wiosna blisko, choć mróz i śnieg za oknem. ;:173
Specjalne uściski dla Leosia. ;:4
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko masz bardzo miłe zajęcia w domu. ;:138
Wszystko bardzo ładnie wschodzi i cieszy oczy. Pelargonie dobrze zabezpieczone odwdzięczą się pięknymi kolorkami i będą kwitły aż miło.
Chętnie zaglądam i podpatruję choć sama na razie nie sieję na większą skalę. ;:306
Miłego czwartku. ;:168 :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Ewuniu ;:196 na początek zdrówka życzę , znowu Cię gdzieś zgubiłam a byłam pewna że byłam u Ciebie :oops:
Ale masz super pomysły ;:215 ;:215 o workach nigdy nie pomyślałam , może i ja spróbuję :D
Nasionka kleić - chyba jestem leń bo by mi się nie chciało , ale nigdy nie mówię nigdy bo jak mnie weźmie to i ja się pobawię ;:306
Wytłaczanki po jajkach i ja próbowałam ale więcej nie będę próbować bo tak jak u Marysi czy Lucyki pleśń się szybko pokazywała :(
Musze poczytać o tej słomie co tam ciekawego ?
Bardzo Ci dziękuję za tyle ciekawych wieści ;:196
Zdrowiej kochana i dbaj o nóżkę ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,podobają mi się te rzodkiewki na papierze toaletowym ,potem nie ma przerywania ,ale to chyba żmudna robota ,chociaż w Twoim przypadku jak boli nóżka i nie można chodzić to świetne wykorzystanie wolnego czasu,ziemniaki w workach to można uprawiać nawet na balkonie jak ktoś nie ma działeczki,świetnie sobie radzisz w tym swoim pięknym miejscu na ziemi,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Witam Soniu, Elko, Tereniu i Marciu w moim ogródeczku ;:4 wreszcie nieco przysypany śniegiem ;:333
Co do workowej uprawy ziemniaków to raczej taka zabawa... ale chciałabym spróbować jakichś ciekawych nowości np takie fioletowe, dla zaspokojenia ciekawości ich smaku. Takie różności teraz można spotkać :wink: to czemu nie spróbować :) ...

Obrazek

Obrazek

Jak na razie mogę obserwować ptaszki i czekam na pogodę by móc foliak uruchomić, ale to jeszcze potrwa...

Obrazek

Posiałam więc pierwiosnki bo one muszą tak 3 - 4 tygodnie w chłodzie postać.
A chyba moje różane patyki straszą, że się przyjęły ...tylko ja nie wiem z której róży je obcięłam, bo jak wsadziłam do ziemi to mi moja kotka je wysadziła i podpisy się pomieszały więc trzeba będzie zaczekać jak zakwitną ;:306

Obrazek

Na koniec troszkę lata ze słoneczkiem ...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nasion na taśmie nakleiłaś prawie hurtowe ilości ;:63 Posiedzisz jeszcze trochę w domu to rozpoczniesz ich sprzedaż ;:306 Ale fajnie, że ci się chce.
Ciekawe dlaczego wytłoczki po jajkach mogą pleśnieć? Wydawałoby się, że doskonały materiał. Pomysł mi się spodobał ;:63
Trochę poczekasz w takim razie na rozpoznanie różyczek, ale to jest najmniej istotne. Najważniejsze, że chcą rosnąć. Brawo :heja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo ziemniaki Bellarosa sadzimy u siebie kilka lat, są bardzo dobre skórka różowa po obraniu żółte. Miałam kiedyś fajną odmianę ziemniaków fioletowych nazwy odmianowej nie znam, te ziemniaczki dawałam tylko do sałatek, fajnie wyglądały. Po kilku latach zapyliły się i zmieniły kolor ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewuniu...widzę że lubisz nowości i eksperymenty, to podobnie jak ja. ;:oj Różyczki twoje puszczają już listeczki, ja innym sposobem postanowiłam..gazetowym. :;230 Podobnie jak ty zapomniałam z których nacięłam patyczków, etam..i tak może nic z tego nie będzie. ;:173 . Pozdrawiam. ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale się uśmiałam z tego kota budzącego psy :;230 Choć czasami wolałabym, żeby moje psiaki potrafiły przespać pojawienie się nie tyle nawet gościa, co kogokolwiek przechodzącego wokół posesji :wink:
Mam nadzieję, że podzielisz się wynikami tej taśmy nasionkowej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Znowu znikają posty podczas poprawiania liter ;:223 Ewciu nie ważne która róża się ukorzeni ważne żeby dotrwała do wiosny, a potem na pewno szybko zakwitnie i pokaże swoje imię. Mnie się bardzo niewiele patyczków udało ukorzenić z nazwami, bo zawsze coś mi pomiesza napisy :wink: Masz sporo liliowców, w ciągu sezonu jakoś liczna odmian się rozmywa dlatego potem w zimowych wspomnienia okazuje się, że mamy ich całkiem sporo :D Dobrego i zdrowego tygodnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu i ja podziwiam Twoje liliowce - super kolekcja ;:63
Ziemniaczki ładne , też kiedyś próbowałam różne kolorki ale gdzieś znikły :wink:
Gratuluję ukorzeniania - masz dobre rączki bo co wsadzisz to rośnie - oby tak dalej ;:333
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,wszystkiego warto spróbować,a że jesteśmy uparte i dociekliwe w swojej pasji to nic nam nie stanie na przeszkodzie ,liliowce masz cudne ,cokolwiek się wydobędzie do wspomnień to nas bardzo cieszy bo jesteśmy tacy stęsknieni,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”